Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Klify Moheru

Domyślnie Klify Moheru

Do fotografii cyfrowej z Irlandii muszę dojrzeć a raczej nadrobić zaległości zarówno czasowe jak i troszkę się podszkolić w obróbce!

Jako że fotografią analogową radzę sobie znacznie lepiej pokażę coś najpierw z otwojry
    Spojrzenie przez camerę obskurę na to jakże fantastycznie miejsce, mówiąc krótko Klif Moheru widziany okiem kamery otworkowej

Parametry:
    - ekwiwalent przysłony - f/100
    - otworek 0,25mm
    - ogniskowa 35mm
    - format 6x9
    - czas naświetlania 1:20
    - materiał światłoczuły Velvia 100
    - drewniany aparat otworkowy własnej konstrukcji

p.s.
    Te fiolety w cieniach to normalka dla Velvi

Pozdrawiam serdecznie.
    Zapraszam
    <a href="http://www.michalostrowski.com.pl/" target="_blank">www.michalostrowski.com.pl</a><br>

Domyślnie

ech......dla mnie to mile wspomnienie....
    Podziwiam twoja pasje i naprawde chyle czola, ale slowa "podszkolic w obrobce" mogles pominac

Domyślnie

Porównują co innych fotografii z otworka ta jest super, jest szczegół, kolory i takie tam. Szkoda, że pogoda za bardzo nie chciała współpracować - efekt z pewnością byłby jeszcze lepszy, ale i tak nie ma co marudzić.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Ostrytux, z dużą chęcią przeniosę się w analogowe czasy w Twoich kolejnych wątkach Ciekawi mnie, co może wyjść z takiego sprzętu w różnych warunkach świetlnych i na różnych materiałach.
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Domyślnie

Powiem ci szczerze nie myślałem, że wyjdzie to tak fajnie ,ale fajnie by było zobaczyć set z tych wszystkich analogów którymi tam pstrykałeś
    pozdrawiam i chylę czoła nad wykonaniem zdjęcia jak i samej puchy, może jeszcze dzisiaj pokażę innym Twoją "dziurkę" (bez skojarzeń, czyt. camera obskura) w dziale "My w plenerze"
    pozdrawiam!
    I'm amateur photographer, not a terrorist!

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

No mistrzu otworka, dałeś czadu. Ciekawym jak to się prezentuje na papierze.
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ALF Zobacz posta
    Ciekawym jak to się prezentuje na papierze.
    Na papierze to jest zupełnie inny wymiar tej fotografii, zyskuje ten namacalny pazur i zarazem miękkość, którą tak ciężko w sieci oddać!
    Zapraszam
    <a href="http://www.michalostrowski.com.pl/" target="_blank">www.michalostrowski.com.pl</a><br>

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Domyślam się , robiłeś na A4 czy czym większym?
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Inne, fajne, bo otworowe spojrzenie na moherowe klify .

Domyślnie

Ja sie zastanawiam czemu ostry tak malo dajesz "otworkow" tym bardziej ze cyfra robisz cuda Urozmaicenie by jakies bylo przynajmniej. Mi sie fotografia bardzo podoba, tez by, sie czyms takim zajal, tyle ze ja dziecko cyfry jestem niestety.
    Ostatnio edytowane przez bahuone ; 22-06-2012 o 22:02

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów