Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Domyślnie Brenda Waworga stajl :)

Witam. Czy ktoś mógłby podpowiedzieć, jak uzyskać taki efekt "nasłonecznienia" i ogólnego klimatu jak na fotkach tej Pani? Udostępniła nawet before/after - ale do końca mi nie wychodzi tak jakbym chciał.
    ---
    aparat i obiektywy

Domyślnie

z ciekawości spróbowałem i nie jest to skomplikowane
    kilka warstw z różnym kryciem i różnym mieszaniem i trochę zabawy pędzelkami

Domyślnie

Ja próbowałem gradientami - ale nieciekawie mi wychodziło. Mógłbyś m/w opisać co zrobiłeś? Bez zrzutów ekranu, jedynie opis czynności do wykonania. Będę miał na czym się oprzeć
    ---
    aparat i obiektywy

Domyślnie

Spróbuj wtyczki do PS lub LR: Color Efex Pro 4, masz tam gotowe prestety które zbliża cię do powyższego efektu. Mi to wygląda na cross.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek.gold Zobacz posta
    z ciekawości spróbowałem i nie jest to skomplikowane
    kilka warstw z różnym kryciem i różnym mieszaniem i trochę zabawy pędzelkami
    Nooo , to koledze wytlumaczyles...
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Dodam jeszcze, że zależałoby mi na czystym Photoshopie. Na pluginy w stylu Color Efex Pro zwyczajnie nie mam kasy
    ---
    aparat i obiektywy

Domyślnie

Kilka warstw i można uzyskać podobny efekt, tylko całkiem inaczej obrabia się zdjęcie zaczynając np. od pliku RAW, a inaczej jak z małego skompresowanego pliku JPG
    Oczywiście można taki efekt uzyskać na wiele rożnych sposobów, a dokładny przepis zna autor/autorka tego zdjęcia.

Domyślnie

ożeszwmordęęę Wyszło super chociaż ilość warstw powala dzięki, postaram się popracować na podstawie tego "drzewka".
    ---
    aparat i obiektywy

Domyślnie

Dodałem na darmowy serwer plik PSD może się przyda
    http://hostuje.net/file.php?id=357dd...642d836d99850e

Domyślnie

Ja pikole Mega dzięki, naprawdę bardzo bardzo dziękuuuję Seeth.
    ---
    aparat i obiektywy

Uprawnienia umieszczania postów