Witam. Czy ktoś mógłby podpowiedzieć, jak uzyskać taki efekt "nasłonecznienia" i ogólnego klimatu jak na fotkach tej Pani? Udostępniła nawet before/after - ale do końca mi nie wychodzi tak jakbym chciał.
Szukaj
Witam. Czy ktoś mógłby podpowiedzieć, jak uzyskać taki efekt "nasłonecznienia" i ogólnego klimatu jak na fotkach tej Pani? Udostępniła nawet before/after - ale do końca mi nie wychodzi tak jakbym chciał.
---
aparat i obiektywy
z ciekawości spróbowałem i nie jest to skomplikowane
kilka warstw z różnym kryciem i różnym mieszaniem i trochę zabawy pędzelkami
Ja próbowałem gradientami - ale nieciekawie mi wychodziło. Mógłbyś m/w opisać co zrobiłeś? Bez zrzutów ekranu, jedynie opis czynności do wykonania. Będę miał na czym się oprzeć![]()
---
aparat i obiektywy
Spróbuj wtyczki do PS lub LR: Color Efex Pro 4, masz tam gotowe prestety które zbliża cię do powyższego efektu. Mi to wygląda na cross.
Dodam jeszcze, że zależałoby mi na czystym Photoshopie. Na pluginy w stylu Color Efex Pro zwyczajnie nie mam kasy![]()
---
aparat i obiektywy
Kilka warstw i można uzyskać podobny efekt, tylko całkiem inaczej obrabia się zdjęcie zaczynając np. od pliku RAW, a inaczej jak z małego skompresowanego pliku JPG
Oczywiście można taki efekt uzyskać na wiele rożnych sposobów, a dokładny przepis zna autor/autorka tego zdjęcia.
ożeszwmordęęęWyszło super chociaż ilość warstw powala
dzięki, postaram się popracować na podstawie tego "drzewka".
---
aparat i obiektywy
Dodałem na darmowy serwer plik PSD może się przyda
http://hostuje.net/file.php?id=357dd...642d836d99850e
Ja pikoleMega dzięki, naprawdę bardzo bardzo dziękuuuję Seeth.
---
aparat i obiektywy
Skontaktuj się z nami