Jowisz, wenus, zorza.... udany trip, choć mroźny aż w pięty szło i krótki bo baterie padały...
Pozdr....
...
Szukaj
Jowisz, wenus, zorza.... udany trip, choć mroźny aż w pięty szło i krótki bo baterie padały...
Pozdr....
...
D90 + NIKKOR + SIGMA + TOKINA + FILTRY + STATYW + PILOT/WĘŻYK + KOMP + PROGRAMY + SAMOZAPARCIE
Kurcze - mam problem z takimi zdjęciami....niebo zapiera dech, ale dół już słabiej. Bilansując jest fajnie, ale pozostaje niedosyt i nadzieja że złapałeś jeszcze coś ciekawszego w dolnych partiach zdjęcia![]()
K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
http://bartekkw.deviantart.com/
"Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams
Może tam jest taka trupia poświata w cieniach podczas zorzy? Jednak tak prawdę mówiąc mam podobne odczucia co Bartek: góra bije dół.![]()
LED ZEPPELIN
Bije, bo prawdę powiedziawszy na dole nic ciekawego nie ma. Bardzo ładnie jak zwykle wykonane, ale geralttt pokazywał już dużo ładniejsze rzeczy.
nie mozna sie niezgodzic z przedpiszcami
gora niesamowita
Thanks... I będzie pokazywał, bo mimo iż czasu brak to tej pasji nie da się już wykorzenić...
Wiesz co Bartku, może i jest problematycznie, ale spójrz całościowo. Sam tytuł wskazuje co jest motywem przewodnim, na co zwracałem uwagę, co ma rządzić. Dół ma nie odciągać od góry, ma być tylko dodatkiem, a Islandia taka jest - ciągnie się jakaś rzeka, wokół pustkowie, w oddali majaczy jakieś pasemko górskie. Mi tam taka koncepcja tego zdjęcia pasuje. Nie przeszkadza mi ten dół, jestem z niego zadowolony...Jasne, że można więcej...
Ponoć tam trup słał się gęsto, zarówno ludzie w tej rzece ginęli jak i.... Bogowie... W THE BEST OF 2011 widzieliście tę samą rzekę, tyle, że w zupełnie innych warunkach nocy(bez udziału księżyca), z zupełnie innego kąta/położenia i z zupełnie innym klimatem. Nie da się tego porównywać, nie można mieć też wiecznie takich samych warunków ani focić podobnie, bo byłoby nudno...Dzięki za dobre słowa! Pozdrawiam. Rafał.
![]()
D90 + NIKKOR + SIGMA + TOKINA + FILTRY + STATYW + PILOT/WĘŻYK + KOMP + PROGRAMY + SAMOZAPARCIE
K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
http://bartekkw.deviantart.com/
"Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams
Chyba sprzed kilku miesięcy?
Ano tak Piotrze. Obecnie mamy Białe Noce, a 21 czerwca (ze dwa dni przed i po pewnie tyż) wystąpi zjawisko Dnia polarnego, zatem teraz jest to niemożliwe. Z moich wyliczeń najszybciej na nowe zorze warto wybierać się po 20 - 25 sierpnia(na mojej szer. geograf. oczywiście).
Pozdr...
Mrozno, snieznie i zorza...
Mega fantastyczny klimat.
Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
Pozdrawiam, Krzysiek.
Skontaktuj się z nami