Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Domyślnie Tulipan - Nikon D40

Witam
    Planuje sobie kupić tulipanka do Nikona D40. Mam obiektyw Nikkor 18-55 z założonym filtrem UV.
    Teraz moje pytanie: Czy ten o to --> http://allegro.pl/oslona-tulipan-nik...401832841.html będzie pasował? czy opłacalne jest kupić za taką cenę?
    Pozdrawiam

Domyślnie

Tak, będzie pasować.
    Dlaczego miałby być nieopłacalny? to tylko 9 zł. Pytanie brzmi czy tak naprawdę potzrebujesz tulipana do tego obiektywu?
    Czy przypadkiem ostatnia grupa soczewek nie kręci się przy ostrzeniu? Czy będzie to wygodne?

Domyślnie

Skoro jest napisane, że to do d40 i obiektyw kit dlaczego miałby nie pasować?

Domyślnie

No własnie się kreci przy ostrzeniu :/

Domyślnie

Osobiście nie wchodziłbym w romans tulipana z obiektywem bez ostrzenia wewnętrznego.
    Ten obiektyw to nie jest mistrzostwo świata, ale za to jest krótki, uniwersalny i robi przyzwoite zdjęcia przy dobrym oświetleniu, raczej daruj sobie tulipan bo przedłużysz sobie obiektyw o połowę a wiele to Ci nie da.
    Zestaw D40+kit to fajny przenośny sprzęcik i tego bym się trzymał.

Domyślnie

Dzięki wielkie za informację będe do przodu o te 16 zł XD żeby mieć kolejne pytania o nim to musze nowy temat założyć czy moge na tym?

Domyślnie

Poczytaj forum, poużywaj szukajki.
    Tu zostało już tyle napisane, że zapewne wiele interesujących Cię tematów zostało już poruszone
    Forum Nikoniarzy to naprawdę niesamowita skarbnica wiedzy

Domyślnie

Dziękuje głównie chodzi mi o rózne bajery związane z nim.. Jakies ciekawe funkcje itp

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez misiek964 Zobacz posta
    Witam
    Planuje sobie kupić tulipanka do Nikona D40. Mam obiektyw Nikkor 18-55 z założonym filtrem UV.
    Teraz moje pytanie: Czy ten o to --> http://allegro.pl/oslona-tulipan-nik...401832841.html będzie pasował? czy opłacalne jest kupić za taką cenę?
    Pozdrawiam
    Nakręcić, nakręcisz, ale pożytek z niego żaden. Twój obiektyw w trakcie ostrzenia kręci czołowką i ten "tulipan" będzie się obracał. Tobie potrzebny jest okrągły, np. taki: http://allegro.pl/oslona-przeciwslon...426403929.html
    Koledzy radzą żeby nic nie używać, ja natomiast jestem za używaniem, zawsze to przednia soczewka czy filtr na kręcony, są głębiej i trudniej jest porysować czy wybrudzić "paluchami".
    Miałem w życiu wiele...różnych marek, ale zatrzymałem się na "NIKON"

Domyślnie

Najlepszy bajer jaki wypuścił nikon do D40 to jest nikkor 35mm f/1.8 G
    ewentualnie 50mm f/1.8 G lub 50mm f/1.4 G a ostatnio nawet 28mm f/1.8 G

Inny fajny bajer to jest lampa błyskowa np. SB-700 albo SB-600.

Jeszcze inny bajer to statyw, ale taki powyżej 200zł co najmniej.

Innych bajerów nie polecam, szkoda kasy...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów