Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotoMichal Zobacz posta
    czyli koszulka działa prawidłowo
    na to wygląda wrzuciłem jedno z moich zdjęć z tego samego dnia, jednak nie cieszy się zbyt dużą popularnościa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotoMichal Zobacz posta
    szczerze, to nie zwróciłem na to uwagi. A jaką przysłonę proponujesz? f/7.1 ?
    Generalnie przy tak dobrym oświetleniu chyba dobrze byłoby zejść tak z czasem by nie poruszyć obrazu (1/125 1/100) ISO jak najmniejsze a przysłona sama wyjdzie

Sprawdź w plenerze, zmieniając przysłonę i zobacz na komputerze efekty zwłaszcza pierwszego planu, ale też i ostrości w oddali.
    Nikon D7100 + Nikon D3200 (Nikkor AF-S DX 18-105mm f/3.5-5.6 ED + Sigma APO 70-300mm f/4-5.6 DG MACRO + Nikkor AF-S DX 18-55 mm f/3.5-5.6G ED II)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Limax7 Zobacz posta
    Generalnie przy tak dobrym oświetleniu chyba dobrze byłoby zejść tak z czasem by nie poruszyć obrazu (1/125 1/100) ISO jak najmniejsze a przysłona sama wyjdzie

Sprawdź w plenerze, zmieniając przysłonę i zobacz na komputerze efekty zwłaszcza pierwszego planu, ale też i ostrości w oddali.
    1/100 ?! aż tak stabilnych rąk nie mam
    www.michalbilko.pl - fotografia tatrzańska

Domyślnie

1/100 przy tej ogniskowej to chyba nie problem z ostrym zdjęciem Spokojnie mogłeś przymknąć kompensację podnieść o te 1/3 i puszka ustawiłaby się na 1/250 np. No wiesz ja bym tak zrobił ;p

Domyślnie

Dołączając się do dyskusji o przysłonach przy krajobrazach - imo warto znać przysłonę, przy której nasz obiektyw jest najostrzejszy i jej używać, do tego obliczyć sobie hiperfokalną dla tej przysłony i można ruszać w plener
    Fotka prezentuje się pozytywnie, szczególnie że bez obróbki
    | FB | BLOG |

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów