Szukaj
Oczywiście, w akcji Ai-S 85/1.4 - jako ilustracja mojego poglądu, że nawet i przy tej ogniskowej jest ciasno![]()
ZAMWIONY!!!!
W przyszłym tygodniu postaram się z Wami podzielić fotkami nim popełnionymi![]()
![]()
![]()
Nikon + sporo gratów pasujących do niegoAktualnie wszystko do sprzedania- koniec z fotografią ze względu na wiek.
no to muszę się z tobą spotkac na targach![]()
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
...nie widzę żadnego problemu...
Nikon + sporo gratów pasujących do niegoAktualnie wszystko do sprzedania- koniec z fotografią ze względu na wiek.
a ja chętnie porównam do 85/1.8D
D700 | F5 | F4 | F3 | F2 | F | FM2n | NIKOMAT FTn | FUJIFILM X100
AF16/2.8D | AF18/2.8D | AF28/1.4D |AF20-35/2.8D | AF85/1.4D | AF105/2D DC | AF135/2D DC | AF180/2.8D | AF70-180/4.5-5.6D ED Micro | AF80-200/2.8D ED
MF16/3.5Ai | MF20/4Ai | MF28/2Ai | MF55/1.2Ai | MF105/2.5Ai
...no i jest, pierwsze fotki w ogromnym pośpiechu popełnione i trzęsącymi się łapami. Tak jak "czornyj" przewidywał narazie pies potem zobaczymy. Sory za jakość ale cieszę się jak dzieciak i chciałem się z Wami mą radochą podzielić. Być może że będzie on moim ulubionym szkiełkiem w tej chwili wydaje mi się dość trudnym szkiełkiem do opanowania.... Pozdrawiam
czy w wizjerze (w cyfrajkach nie sa przecież jakieś gigantyczne) widac zdecydowanie od razu efekt jak sie przekręca piecieniem DC?
Czy róznice sa tak nieistotne, że dopiero mozna ocenic zmianę na powiększeniach (na monitorze)
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Z tym właśnie nie jest taka prosta sprawa, bo po przestawieniu DC gubisz ustawienie ostrości i trzeba przeostrzać. Nie jest tak, że masz ostrość w punkt i manewrując pierścieniem DC możesz obserwować zmiany GO w wizjerze - trza się z góry zdecydować. Efektem tego trudno ocenić, na ile owe zmiany są widoczne...
Niestety jest dokładnie tak jak ta napisał Czornyj po ustawieniu DC musimy jeszcze raz ostrzyć a wynik to totolotek i myślę że dużo nauki jest do opanowania nim będę mógł przewidzieć efekty obrazu powiększonego w 100%. To co mogę powiedzieć na teraz to to że jest to solidnie wykone szkiełko, pierścionki chodzą jak masełko soczeweczki są krystaliczne jak źródlana woda o kolorze poranka (to powłoki powodują). Te fotki to marna namiastka tego co się widzi w "rawie"
Skontaktuj się z nami