Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27
    Zbanowany
    Miasto
    Pogranicze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Antoni Bednarczyk Zobacz posta
    Kocurek ekstra, jak mi z ludzikami nie wyjdzie to mam psiora i on będzie mi służył jako model Pozdrawiam serdecznie.
    Nie chcę się trącać, bo 105/2 DC w rękach nie miałem, ale to zdjęcie kocura Czornyj zrobił chyba manualną 85/1.4 Ais...

Pozdrawiam

Domyślnie

Oczywiście, w akcji Ai-S 85/1.4 - jako ilustracja mojego poglądu, że nawet i przy tej ogniskowej jest ciasno

Domyślnie

ZAMWIONY!!!!
    W przyszłym tygodniu postaram się z Wami podzielić fotkami nim popełnionymi
    Nikon + sporo gratów pasujących do niego Aktualnie wszystko do sprzedania- koniec z fotografią ze względu na wiek.

Domyślnie

no to muszę się z tobą spotkac na targach
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

...nie widzę żadnego problemu...
    Nikon + sporo gratów pasujących do niego Aktualnie wszystko do sprzedania- koniec z fotografią ze względu na wiek.

Domyślnie

a ja chętnie porównam do 85/1.8D
    D700 | F5 | F4 | F3 | F2 | F | FM2n | NIKOMAT FTn | FUJIFILM X100
    AF16/2.8D |
    AF18/2.8D | AF28/1.4D |AF20-35/2.8D | AF85/1.4D | AF105/2D DC | AF135/2D DC | AF180/2.8D | AF70-180/4.5-5.6D ED Micro | AF80-200/2.8D ED
    MF16/3.5Ai | MF20/4Ai | MF28/2Ai | MF55/1.2Ai | MF105/2.5Ai

Domyślnie

...no i jest, pierwsze fotki w ogromnym pośpiechu popełnione i trzęsącymi się łapami. Tak jak "czornyj" przewidywał narazie pies potem zobaczymy. Sory za jakość ale cieszę się jak dzieciak i chciałem się z Wami mą radochą podzielić. Być może że będzie on moim ulubionym szkiełkiem w tej chwili wydaje mi się dość trudnym szkiełkiem do opanowania.... Pozdrawiam

Domyślnie

czy w wizjerze (w cyfrajkach nie sa przecież jakieś gigantyczne) widac zdecydowanie od razu efekt jak sie przekręca piecieniem DC?
    Czy róznice sa tak nieistotne, że dopiero mozna ocenic zmianę na powiększeniach (na monitorze)
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    czy w wizjerze (w cyfrajkach nie sa przecież jakieś gigantyczne) widac zdecydowanie od razu efekt jak sie przekręca piecieniem DC?
    Czy róznice sa tak nieistotne, że dopiero mozna ocenic zmianę na powiększeniach (na monitorze)
    Z tym właśnie nie jest taka prosta sprawa, bo po przestawieniu DC gubisz ustawienie ostrości i trzeba przeostrzać. Nie jest tak, że masz ostrość w punkt i manewrując pierścieniem DC możesz obserwować zmiany GO w wizjerze - trza się z góry zdecydować. Efektem tego trudno ocenić, na ile owe zmiany są widoczne...

Domyślnie

Niestety jest dokładnie tak jak ta napisał Czornyj po ustawieniu DC musimy jeszcze raz ostrzyć a wynik to totolotek i myślę że dużo nauki jest do opanowania nim będę mógł przewidzieć efekty obrazu powiększonego w 100%. To co mogę powiedzieć na teraz to to że jest to solidnie wykone szkiełko, pierścionki chodzą jak masełko soczeweczki są krystaliczne jak źródlana woda o kolorze poranka (to powłoki powodują). Te fotki to marna namiastka tego co się widzi w "rawie"

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów