Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Karta do D70

Domyślnie Karta do D70

Witam!
    Czy ktos z Was moze uzywa takiej karty w D70?
    http://allegro.pl/item172002318_sand...oryginal_.html
    X-E2; FX18

Domyślnie

Jak najbardziej. 1 GB i 2 GB. Polecam. O ile naprawdę oryginalna. Sposób odróżnienia od podróbek znajdziesz na forum.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Ale czy D70 wykorzystuje cały potencjał tej karty??
    Gdzieś czytałem, że D70 nie ma takich możliwości zapisu i odczytu z taką prędkością?
    Czyżby ktoś wprowadził mnie w błąd?

Domyślnie Karta

Ka korzystam z PQI 2 Gb 120x i nie narzekam Scan Disc jest troche przereklamowany i 50% ceny to nazwa. A czy wart odokładać jedynie podnoszac wydajnośc o przelicznik 10 Raczejn nei ma sensu bo tego i tak sie nie zauważy

Domyślnie

Aha to te Extremy III to mają prędkość 120x ?
    To i ja takiej używam.
    Tyle się o niej naczytałem, że myślałem, że to jakiś demon (szybkości oczywiście)
    Nie wiem ile dokładnie kosztuje ta karta, ale ja 2 gb mało znanej firmy kupiłem za 120-130 zł i nie narzekam, a z kieszenie sporo mniej ubyło.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bears_company Zobacz posta
    Scan Disc jest troche przereklamowany
    Tej firmy nie znam, o której piszesz ("Scan Disk"). Ja używam SanDisk.
    W aparacie faktycznie trudno Ci będzie zauważyć jakąkolwiek różnicę. Jednak karty tego producenta są wzorcowymi w wielu testach aparatów (np. http://www.dpreview.com/reviews/nikond2x/page12.asp).
    Różnicę zauważysz przy kopiowaniu dużej ilości zdjęć przy użyciu czytnika zewnętrznego, obsługującego (i osprzęt komputera) standard USB2.0.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 09-03-2007 o 20:24
    Krzysztof Paszkiewicz

Talking

W aparacie faktycznie trudno Ci będzie zauważyć jakąkolwiek różnicę. Jednak karty tego producenta są wzorcowymi w wielu testach aparatów (np. http://www.dpreview.com/reviews/nikond2x/page12.asp).
    Różnicę zauważysz przy kopiowaniu dużej ilości zdjęć przy użyciu czytnika zewnętrznego, obsługującego (i osprzęt komputera) standard USB2.0.[/QUOTE]

Powiedz mi które karty Cf nei są robione pod USB 2 ?? Oczywiscie rosyjskie wynalazki odpadają. A jesli chodzi o testy to zobacz kto je sponsorował i zastanów sie nad ich wiarygodnością !!!!

Ja nie mówie że SanDisc jest zła- jednakże wybitnie wyróżniająca sie też nie jest.!!!
    Marcin Jędrusiński

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bears_company Zobacz posta
    Ka korzystam z PQI 2 Gb 120x i nie narzekam Scan Disc jest troche przereklamowany i 50% ceny to nazwa. A czy wart odokładać jedynie podnoszac wydajnośc o przelicznik 10 Raczejn nei ma sensu bo tego i tak sie nie zauważy
    Bez obrazy ale to już lekka przesada.

Poza tym SanDisk to pewność,że któregoś dnia nie stracisz zdjęć tylko dlatego,że nie kupiłeś jakiegoś niemarkowego badziewia.Wiem co mówię bo z kart które miałem poszły się ..... dwa emteki i jeden kingston natomiast mam 5 szt. sandisk'ów i chodzą jak należy.Różnicę w prędkości zauważysz kiedy przyjdzie Ci zrzucić 1 czy 2 Gb zdjęć
    Ostatnio edytowane przez Valdek_Tychy ; 09-03-2007 o 21:31
    Samsung NX300,NX20, 18-55 OIS i 30mm f:2 50-200 OIS III

Domyślnie

"SanDisc" też jest firmą nieznaną - mam SanDisk.
    Nie zrozumiałeś mnie. Chodzi mi o to, że różnica prędkości działania, oceniana przy pomocy aparatu, będzie niezauważalna. Dopiero przy użyciu czytnika zewnętrznego i dużych ilości danych zobaczysz różnicę (D70 nie obsługuje USB 2.0, więc różnica w prędkości zapisu czy odczytu zdjęć nie będzie zauważalna ani mierzalna). Jeśli zgrywasz dane przy pomocy kabla USB, podłączonego do aparatu - nie inwestuj w najszybsze karty, bo nic to nie da.
    Każdy decyduje sam - i jego możliwości finansowe.
    Pozdrawiam i życzę więcej spokoju.
    Krzysztof Paszkiewicz

Exclamation

Cytat Zamieszczone przez Valdek_Tychy Zobacz posta
    Bez obrazy ale to już lekka przesada.

Poza tym SanDisk to pewność,że któregoś dnia nie stracisz zdjęć tylko dlatego,że nie kupiłeś jakiegoś niemarkowego badziewia.Wiem co mówię bo z kart które miałem poszły się ..... dwa emteki i jeden kingston natomiast mam 5 szt. sandisk'ów i chodzą jak należy.Różnicę w prędkości zauważysz kiedy przyjdzie Ci zrzucić 1 czy 2 Gb zdjęć
    He he a kto kazał tobie kingstona kupować. Ja nei mówie ze wszystkei firmy są dobre a ty przejechałeś sie akurat na lodowatych kartach. Wystaczy poczytać forum technologiczne to bedziesz wiedział ze kingstony sie przycinają.
    Takze dowiedziałbyś sie ze SanDisc nie jest w 100% wart swej ceny
    Po co kupowac AUDI skoro można kupić tańszego VW - no chyba ze ktos chce sie pochwalić ze ma audi

I tak samo jest SanDiscem

Jak ktoś kupuje karte dla jakosci a nei dla szpanu to moze spokojnie zakiupić PQi które jest na tym samym chipsecie co SanDISc ale ma inną nazwę
    Marcin Jędrusiński

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów