Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Arena Gdańsk

Domyślnie Arena Gdańsk

Arena Gdańsk
    1.

Domyślnie

Niestety niezbyt. Bałagan na pierwszym planie, po prawej obcięte, niepotrzebne drzewo, bohater zdjęcia w cieniu i częściowo przysłonięty, kadr leci w prawo.

Domyślnie

o dzięki za odpowiedź, bardzo lubię czytać konstruktywną krytykę. To bardzo motywuje i pozwala poprawić warsztat.

Arena w którym miejscu jest przysłonięta ? Wozami transmisyjnymi na pierwszym planie ?
    W kontekście euro, chciałem pokazać stadion trochę od innej strony, strony przygotowań, to właśnie wozy stanowią pierwszy plan na tle stadionu, pokazują miejsce z którego sygnał idzie w świat. Drzewo faktycznie trochę wchodzi w kadr, można było to poprawić.

Pozdrawiam

Domyślnie

Niestety nawet gdy pierwszym planem miały być wozy transmisyjne natomiast dodatkiem/tłem stadion nadal nie jest lepiej
    1 plan w postaci wozów również w cieniu i stadion ściąga na siebie za bardzo wzrok.
    Dodatkowo przeszkadzajka w postaci drzewa z prawej.

Domyślnie

Ok. Wziąłem sobie do serca wasze rady, postanowiłem jednak uratować tą migawkę Wyrównałem zdjęcie, dokonałem lekkiego rozjaśnienia pierwszego planu, cropa. Lepiej ?

Domyślnie

Jest lepiej w porównaniu z wersją pierwotną
    A to taka moja wizja zdjęcia

Domyślnie

[QUOTE=mathie;2848813](...)

Arena w którym miejscu jest przysłonięta ? Wozami transmisyjnymi na pierwszym planie ?
    W kontekście euro, chciałem pokazać stadion trochę od innej strony, strony przygotowań, to właśnie wozy stanowią pierwszy plan na tle stadionu (...)

Tak wozami na pierwszym planie. Gdybyś zasygnalizował swoje intencje w tytułe lub w opisie do zdjęcia, pewnie trochę inaczej bym sformułował ocenę. Inna rzecz, że w sferze estetycznej niczego by to nie zmieniło.

(...)

Cytat Zamieszczone przez mathie Zobacz posta
    Ok. Wziąłem sobie do serca wasze rady, postanowiłem jednak uratować tą migawkę Wyrównałem zdjęcie, dokonałem lekkiego rozjaśnienia pierwszego planu, cropa. Lepiej ?
    Lepiej. Płotek po lewej nadal leci w prawo . Pozdrawiam (za chwilę wiekopomny mecz !)

Uprawnienia umieszczania postów