Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: Rajd Polski

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Jestem na każdym Polskim od 2007 roku, impreza bardzo godna polecenia!

Warto przyjechać dzień wcześniej i przejechać wszystkie osy rajdu, po pierwsze dla ogromnej przyjemności przejechania całej trasy i zobaczenia, że tam gdzie normalnie strach jest jechać 40kmh czołówka idzie po 160 z nogą w podłodze , po drugie tylko tak da się zobaczyć ciekawe miejsca z ładnymi zakrętami i widokiem na jak największy fragment oesu. Trzeba przyjąć strategię czy zostaje się na odcinku na wszystkie załogi czy ogląda tylko przejazd czołówki. W wariancie pierwszym przy dobrym planowaniu da się obejrzeć 3 przejazdy dziennie, przy drugim trzeba znaleźć na mapie miejscówki do których można blisko podjechać samochodem, wtedy da się bez problemu zobaczyć 4 odcinki. Zdecydowanie nie warto kupować karnetu vip, tor w mikołajkach też zbyt ciekawy do robienia zdjęć nie jest i koniecznie unikać miejsc z przewodników w których są tłumy, miejsca do oglądania daleko i wygrodzone taśmami.

Ciężko mi w tym momencie polecić jakieś miejsca bo nie wiadomo jaka będzie trasa, mam nadzieję, że dalej będzie jechało jagodne. Są tam 3 piękne hopy, dwie tuż za drogą z kanału kula na paprotki (na których Kuzaj z Kościuszką pourywali zawieszenie i chłodnice), jedna troszkę przed. Dojazd do odcinka rewelacyjny od wsi Rydzewo, tuż przed końcem wsi na drodze w kierunku miłek odbija się w prawo na dukt leśny, potem w lewo i jest parking 300m od hop. Resztę trasy będę mógł polecić jak pojawią się mapki.

Kilka gniotów ode mnie:

'09

'10

'11

A tak to wygląda na bardziej profesjonalnych zdjęciach i filmie z ubiegłego roku.

Z noclegów zdecydowanie polecam namioty jeżeli pogoda dopisze, szczególnie we wspomnianej wsi Rydzewo kemping Echo lub w pensjonacie Gospoda pod Czarnym Łabędziem, jeżeli ktoś woli luksusy Blisko z nich do odcinków, przez wieś przebiegają dojazdówki.
    Ostatnio edytowane przez Paprycjusz ; 15-06-2012 o 00:55

Uprawnienia umieszczania postów