Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Po pierwsze warto numerować zdjęcia, wtedy łatwiej się do nich odnieść. Po drugie, jak dla mnie, nie ten dział, bo ani to reportaż ani street photo, bardziej tak jak jest w tytule - fotografia albumowa. Po trzecie - widać, że podrasowujesz/dorabiasz niebo/wodę, ale niestety niedokładnie wymaskowujesz elementy na styku przez co mają one nieprzyjemną otoczkę (choćby zdjęcie drugie i przedostatnie). Szczególnie widać to na trzech ostatnich fotografiach na blogu. Ogólnie sympatyczna wakacyjna pamiątka - ja wiem, że człowiek jak wypoczywa, zwłaszcza w towarzystwie, to może nie mieć czasu, aby dłużej pomyśleć nad kadrami, widać natomiast, że miło się wam leniuchowało

Iwek_22
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mydlo93 Zobacz posta
    jest aż tak źle jeżeli chodzi o kadry;>
    Jest bardzo dobrze, tak jak w tytule - albumowo, ale w dobrym tego słowa znaczeniu.
    Ogólnie podobają mi się, no może trochę mniej te BW, które moim zdaniem tu nie pasują, ale jest bardzo fajnie
    p.s.
    Na pierwszym zdjęciu sklonowałeś twarz kolegi na plakat po lewej?

Domyślnie

to odbicie twarzy w szybie zamknięte w prostokącie plakatu. jestem zadowolony, mogło być lepiej, ale takie zdjęcia to chyba najlepsza pamiątka. dodam, że wyjazd trwał zaledwie 3 dni, także mieliśmy bardzo napięty harmonogram :P

Domyślnie

Zdjęcia faktycznie typowo albumowe - fotografii reportażowej czy ulicznej raczej nie tu ma. Co do obróbki to mam wrażenie, że kolege poniosły troche możliwości Nik Color Efexa albo podobnego plugina do PSa. Radze uważać zwłaszcza na opcję Tonal Enhancer - może wyjść niezbyt udany pseudo HDR, na niektórych pokazanych zdjęciach widać już podobne efekty (krawędzie aż się świecą). Pozdr!

Domyślnie

Fajna pamiątka. Ładne do albumu. Wielkiej sztuki nie ma się co doszukiwać.
    D700/D300s/D50

Domyślnie

moim zdaniem zła kategoria - powinno być raczej albumowo.
    blues to korzenie, reszta muzyki to owoce

Oszczędny w słowach Awatar SeventhSon
    Miasto
    Chełm-Polska/ Norfolk - USA

Domyślnie

Miło się ogląda, zwłaszcza, że tam byłem w 1994. Ale wyrzuć B&W. To musi być kolor
    Nie przecztamy wszystkich książek, nie umówimy się z każdą dziewczyną i nie wypijemy całej wódki....
    Ale KTO - jeśli nie my? Ale KIEDY - jeśli nie teraz?

Domyślnie

http://autofocus.blox.pl/2008/01/Wie...nternecie.html

Ekstra foty. Czuc klimat wakacyjny i chyba o to chodziło. A zreszta kim jesteśmy, żeby Cię oceniać ?? zerknij do linka.

Uprawnienia umieszczania postów