Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Domyślnie studyjnie pierwszy raz

Dzieki uprzejmosci naszego forumowego kolegi Artura "witus" miałem okazje uczestniczyc w sesji studyjnej. Poniżej kilka strzałów które popełniłem - zaznaczam że był to mój pierwszy raz - wiec zupełnie nie jestem świadomy błędów które napewno popełniłem i chętnie się o nich dowiem

modelowały - roksana i natalia
    wizaż - patrycja

1.
    2.
    3.
    4.
    5.

Domyślnie

Nie wiem, nie potrafię ocenić tego typu "fotografii", może to i poprawne czy nawet dobre, ale do mnie nie trafia, skutecznie odczłowieczyłeś dziewczyny nadając im manekinowatego charakteru, z drugiej strony to chyba modne, wystarczy popatrzeć na okładki gazet w pierwszym lepszym kiosku...

Domyślnie

Jako typowy portret najlepsza trójeczka. Czwórka też fajna. Pozostałe bardziej pasowałyby chyba do działu Style, Glamour.
    D750, N50/1.8G, N35/2.0D, N70-200 VRII, SB-900 /.................... Sony A7II, S28/2.0, Zeiss 55/1.8, Helios 44 ....................... / EIZO CS240.

http://www.warszawa-fotograf.pl/

Domyślnie

Tak jak wyżej napisano. Trochę ta kolorystyka dziwnie się prezentuje.

Modelka taka wysolariowana i spalona czy to efekt obróbki?

Domyślnie

Mnie się wszystkie podobają - choć bym wolał ździebko szerzej...
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Jedynie numer 4 wygląda naturalnie, a reszta to niestety to czym karmią nas masy... Plastik, plastik, plastik (za płasko, za ciemna karnacja, za gładka cera, brak naturalnych rysów twarzy). Na pierwszym zdjęciu śmiesznie odstają oczy, tj. białko i źrenica. Jakby zostały "niepoprawione", bo na drugim już jest różnica. Sama zajmowałam się retuszem parę lat temu i to był główny powód, dla którego go porzuciłam.

Domyślnie

jak dlamnie trójka przemawia do ogladającego reszta poprostu jest
    D7200, TOKINA 11-16 i takie tam..

Domyślnie

Podoba mi się 1, 3, 4. Na dwójce widać gęsią skórkę.

Domyślnie

dzieki za wszystkie odwiedziny - co do działu - wstawiłem tutaj bo wydawało mi sie ze to jednak portret, jesli chodzi o obrobke - a raczej wygłądzanie skory - to powiem tyle - nie stosowałem ani grama blura czy jakiegokolwiek rozmywania - tylko stemplowanie i łatka. Zarzut ze plastik i wyglada jak to czym karmią masy przyjmuję jako komplement . A tak na marginesie - gwarantuje ze widac fakture skory na tych zdjeciach
    Fajnie ze wogole cos przypadło do gustu - bo tak jak na wstepie napisałem - w studio pracowałem pierwszy raz i jest to dla mnie nadal temat " czarna magia"

Domyślnie

Witam
    Bardzo fajna sesja i tak
    1. Jak dla mnie pierwsze co się rzuca w oczy to dolne zęby (jak u starego palacza) można by je było trochę wybielić no i kadr trochę szerszy
    2. Jak dla mnie ok ale niektórzy mogą ci zarzucić że zbyt porcelanowo
    3. Trochę nie doświetlona no i kadr (sporo czoła uciąłeś)
    4. Dla mnie najlepsze
    5. Tak jak w trójce kadr jest zbyt ciasny zwłaszcza w górnej części.
    Ogólnie tak jak wyżej napisałem fajna sesja.
    Pozdrawiam

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów