Szukaj
zdjęcia dobre, ale obróbkowo mi nie pasi
Calkiem niezly aparat, takie sobie szkła, marne umiejętności i niewiele czasu...
no dokładnie obróbka trochę za mocna, jak dla mnie :P
Nie ma ryzyka nie ma zabawy, miałem ochotę na syty kolor i cross. IMHO dodał dynamiki, ale oczywiście guściki różnawe bywają, dla mnie ważne, że młodzi odważni i emocjonalnie "kupili" mój styl.
Pozdrawiam.
Obrobka masakryczna jak dla mnie, za mocny ten cross. Pozatym prawie wszystko to centralne kadry wiec nie porywa niestety.
Niektore fotki jakby nietrafione przez Af sie wydaja.
.
| D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |
Ja też bym nie kupił takiej sesji niestety, usterki zdjęć ukryte tym crossem, w kilku miejscach przydałby się prosty retusz, kadry niby dopracowane a z mankamentami, ale nie rozpisuję co przeszkadza, bo nie ponumerowałeś zdjęć...
Czas jest ludożercą, więc staram się nie mieć go za dużo.
Para z potencjałem ale jakościowo to wygląda jak zdjęcia z iphona i obróbka w instagramie. Popracuj nad obróbką bo niszczysz zdjęcia.
Potencjał był spory, miejsca też ciekawe. Wykonanie zawiodło. Niestety dla mnie również obróbka o wiele za mocna, poza tym sporo fish'a i przekrzywionych kadrów. Kiedyś sam tak krzywiłem i tłumaczyłem się "dodawaniem dynamiki", ale się z tego wyleczyłem.
Generalnie jak sam to nazwałeś - popełniłeś ryzyko - bo dzisiaj obróbka i wykonanie im się podoba. Pytanie tylko czy za rok, dwa, trzy lata i więcej nadal będzie się podobać?Dla nich to pamiątka na całe życie, a Ty eksperymentujesz.
No ale jak Klient zadowolony to ciśnienie zeszło
Osobiście wolę klasyczne i przewidywalne plenery. Niektórzy nazwą je nudnymi, ale dla mnie taki plener to pewniak. Lubię zdjęcia, które będą się podobać za 20, 30 lat bez względu na panujące trendy, modę i inne udziwnienia. Ale to jestem ja, a to jest Twój wątek![]()
"I am a visual man. I watch, watch, watch. I understand things through my eyes."
H.C-B.
zdjęcia bez obróbki tak drastycznej wyglądały by bardziej zjadliwie a tak zostaje tylko lekka niestrawność...
Nie obrabiaj tak na silę fotek-zbyt nachalnie.
Sam pomysł jak i kadry udane.
Skontaktuj się z nami