Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Domyślnie

ISO ustaw sobie pod przycisk funkcyjny. Gratuluje nowej zabawki, naprawdę fajny aparacik.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Umbra Zobacz posta
    To może D3200? Ponoć druga najlepsza matryca APS-C.

http://fotoblogia.pl/2012/06/07/niko...s-c-wg-dxomark
    To ja sprzedaje swoją puchę i lecę po D3200 skoro on taki rewelacyjny
    A i tak niewiele kosztuje, mało tego jeszcze mnie zdjęcia nauczy robić bo ma poradnik jakiś tam wbudowany...

Domyślnie

Proponuje najpierw przeczytac instrukcje - ISO mozna "podpiac" pod guzik funkcyjny "Fn". Dobrej zabawy.

edit: "male" spoznionko
    Ostatnio edytowane przez Luke210 ; 11-06-2012 o 20:14
    D5100 + N18-105 + N35 1.8G + Yongnuo 560-II

Domyślnie

Nigdy nie korzystałam z guzików funkcyjnych, więc chyba nawet jak ustawię sobie tam ISO, to i tak nigdy tego nie nacisnę . No cóż, wiadomo, że korpus ma pewne ograniczenia, ale myślę, że sie polubimy .
    Jedynym poważniejszym mankamentem, jaki zauważyłam do tej pory jest fakt, iż gubi sie troche z WB i potrafi zrobić dwa zdjęcia (jedno po drugim) z zupełnie różną kolorystyką. Oczywiście ma to miejsce w świetle sztucznym. Ale z tego co zdążyłam się zorientować, to sie tym korpusom zdarza .
    Zobaczymy jak poradzi sobie jutro .

Dzięki !
    Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Daga Zobacz posta
    ergonomia - brak guzika do ustawienia ISO
    Też mi to przeszkadzało, ale rozwiązałem to ustawiając przycisk samowyzwalacza jako wybór ISO, poszperaj w menu
    Nikon D5100 + 18-55 mm f/3,5-5,6 VR Nikkor + Lowepro Photo Runner 100

Domyślnie

Kupiłem kiedyś D5100 z myślą właśnie o studio i byłem bardzo zadowolony. ISO100, sporo MP, rewelacyjne wyciągnie z cieni na niskich ISO, ogólna jakość obrazka. Przeszkadzało mi tylko brak możliwości dokupienia oryginalnego gripa i słaby wizjer. Niestety, w studio nie siedzę zbyt często, dlatego też D5100 po kilku miesiącach sprzedałem kiedy trafiła się dobra okazja na drugie D700... a 3 body to już lekka przesada
    N D800, D750, 10.5/2.8G, 16-35/4.0VR, 20/1.8G, 24/1.4G, 35,50,85/1.8G, 60/2.8D, 70-200/2.8GVRII | S 35/1.4

Domyślnie

Zakup D700 to idealne rozwiązanie w moim przypadku, niestety jednak na chwilę obecną nie jestem w stanie dołożyć 3xkrotności ceny D5100 za używany korpus FF, bo mam inne wydatki .
    Ale ponieważ mam małe dzieci i noszenie pełnoklatkowego korpusu czasem bywa dość uciążliwe, czasem wykorzystam tu wagę D5100, pakując go razem z pieluchami do plecaka .
    Powiedzcie mi jak to jest z tymm gripem - wiem, że oryginalny nie istnieje, a te zamienniki trzeba podłączać kabelkiem... - nie przeszkadza on w użytkowaniu aparatu ?
    Nikon

Domyślnie

Kabelek nie przeszkadza, nie odłącza się.
    Jest na lewym boku, tam gdzie gniazdo wężyka spustowego, więc z założenia za często człowiek nei trzyma puszki z tamtej strony.

Domyślnie

Gripa jeszcze nie kupiłam, nie wiem czy się przekonam, bo jakoś trudno mi sie zwykle przekonać do zamienników...
    Ale aparat jest genialny ! Sprawdza sie w studio znakomicie i jestem bardzo zadowolona.
    Można zamknąć wątek chyba...

Dziękuję Wszystkim za pomoc
    Nikon

Domyślnie

Ja bym jakiegoś tandetnego gripa nie brał. Szkoda pieniędzy i nerwów. Poza tym w końcu to ma być małe i poręczniejsze jak napisałaś, więc chyba lepiej D5100 bez gripa do tego plecaka z pieluchami.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów