Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: polar do 200zł

Domyślnie polar do 200zł

Witam. Planuję zakup polara kołowego. Docelowa średnica to 67mm. Mam do wydania 150-200 zł. Stąd pytanie co będzie najlepszym wyborem w tej klasie cenowej (Marumi? Hoya?) Są jeszcze filtry typu Akira jest ktoś w stanie wyjaśnić taką różnicę w cenie? I jak się ma ona do jakości

Domyślnie

200 pln na styk wystarczy na Marumi DHG. Co do Akiry...Nazwa brzmi jak imie bohaterki japonskiej kreskowki. Kup Marumi.. Kupisz Akire i moze bedzie ok, ale jezeli bedzie klapa to zapewne rozczarowany kupisz i tak Marumi..Tyle,że Marumi nie bedzie kosztowac 200pln ale 300... (wliczajac podatek od "oszczednosci").Marumi DHG to sprawdzony filtr, kupujac wiesz czego sie spodziewac. Pozdrawiam
    D90|T17-50/2.8|S70-200/2.8II|SB-800|M42
    www.fotopstryki.blogspot.com | www.fotofoter.org

Domyślnie

Również mogę polecić Marumi. Mam i sprawuje się świetnie. Nie ma co kupować tańszych bo będziesz żałował i w końcu i tak kupisz droższy i sprawdzony. Tu masz test:
    http://www.optyczne.pl/7.1-Inne_test...zacyjnych.html
    Body+szkło

www.mpastuszak.pl

Domyślnie

W tej cenie, tylko Marumi...najlepszy, sam korzystam z niego...

Domyślnie

Ale pieruńsko ciężko go doczyścić...

Domyślnie

Dzięki za pomoc. Widzę 3 głosy na Marumi DHG, więc pewnie na niego się zdecyduję. Jeszcze jedno pytanie do jego posiadaczy: czy wersja slim ma zewnętrzny gwint, żebym mógł założyć standardowy dekielek od obiektywu?

Gaduła
    Miasto
    Kamieniec Ząbkowicki

Domyślnie

Tak filtr ma zewnętrzny gwint,
    masz kolelny głos za Marumi.
    D610 | N 16-35 VR | N 85/1.8D | T 90/2.8 Di | T 70-300 VC || D70s | N 18-70/3.5-4.5

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ramzesko Zobacz posta
    Dzięki za pomoc. Widzę 3 głosy na Marumi DHG, więc pewnie na niego się zdecyduję. Jeszcze jedno pytanie do jego posiadaczy: czy wersja slim ma zewnętrzny gwint, żebym mógł założyć standardowy dekielek od obiektywu?
    W tej kwocie nie pozostaje nic innego jak oddać głos na Marumi. Slim nie będzie Ci raczej potrzebny, używalność polara na szerokim kącie jest raczej dyskusyjna.
    D800; D300; 3xSB800; N70-200/2,8VR; T24-70/2,8VC; N50/1,4 itd

Domyślnie

to prawda, niełatwo go wyczyścić, ale trzeba nie dopuszczać do duzego zabrudzenia...gwint zewnętrzny oczywiście posiada..
    i na szerokim kącie można śmiało używać, tylko trzeba kontrolować, ja używam na Sigmie 10-20...

Domyślnie

Również używam i polecam zakup Marumi DHG.W tej cenie naprawdę warto.
    D90 | MB-D80 | N50/1,8 | N18-105VR | N70-300VR | H58/2,0 | Metz 58 AF2 .

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów