Close

Strona 72 z 193 PierwszyPierwszy ... 2262707172737482122172 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 711 do 720 z 1929
    Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Ja myslalem i nad Nikonem i nad Ricohem i nad Fuji... Ale jednak wole cos mniejszego, tanszego (chociaz ricoh niewiele drozszy od RX100m2) i z zoomem. Dla mnie to ma byc sprzet do kieszeni jak ide na rower, ale z obrazkiem lepszym niz aktualny Lumix TZ7, ktory ma tysiac lat

Domyślnie

MariuszJ, widze, ze chyba "zanabyles" rx100, czyzby 5N sie znudzil? a w skrocie, to duzo roznia sie zdjecia od 5N?
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Był tu gdzieś test do porównania RX100 II vs NEX6 i nie szło do pewnego pułapu ISO odróżnić jaka fotka jest z jakiego aparatu. Dla tego w normalnym użytkowaniu po za GO nie odczujemy różnic jeśli chodzi o jakość.
    RX100 | A6000 + SEL18-55/3.5-5.6 | SEL 20/2.8 Moja galeria Flickr http://www.flickr.com/photos/ukaszp/

Domyślnie

Trochę nie wiem gdzie wrzucać foty, tu czy do "Mały ale figlarz". Tu wrzucę na złość tym, co chwalą moją "obróbkę" i każą mi myć szyby

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ShoRtie Zobacz posta
    Był tu gdzieś test do porównania RX100 II vs NEX6 i nie szło do pewnego pułapu ISO odróżnić jaka fotka jest z jakiego aparatu. Dla tego w normalnym użytkowaniu po za GO nie odczujemy różnic jeśli chodzi o jakość.
    Tak tylko zapytalam, bo w zasadzie "ucze sie" przestawac zwracac uwage na aparat, ciezko jest, no ale niektorzy tak maja.. teraz jak biore aparat, to w zasadzie bez roznicy ktory, popasc w "fanatyzm" jest bardzo latwo, ale wyjsc z tego to troche ciezko..
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    wielkopolska

Domyślnie

Czy przestrzeń barw powinna być ustawiona na sRGB? Tak ma chyba większość osób ustawione. A w ogóle jakie ma znaczenie dla zdjęcia ta przestrzeń barw?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tama Zobacz posta
    Czy przestrzeń barw powinna być ustawiona na sRGB? Tak ma chyba większość osób ustawione. A w ogóle jakie ma znaczenie dla zdjęcia ta przestrzeń barw?
    Ma dla jpeg. Poza dość wyrafinowymi zastosowaniami (jpeg idzie do dalszego przetwarzania na urządzeniu pracującym w przestrzeni Adobe), powinno się używać sRGB.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Funkcja "Szukaj" nic nie pokazała, więc zaryzykuję pytanie:

Czym wywołujecie pliki .ARW ?

Ściągnąłem z netu Image Data Connerter, ale ergonomia mi nie pasuje, a wyniki też nie zachwycają.

Od razu piszę, że PS'a i podobnych dużych i drogich programów nie posiadam.

Do tej pory, tzn. póki używałem sprzętu Nikona, korzystałem z Capture NX.
    X-T10, XF35, XF18-55, MK320

Domyślnie

Ja używam LR. Moim zdaniem jest to w kategorii jakość/cena program niemalże darmowy, szczególnie w porównaniu z cenami zabawek, które produkują do niego wejście. Kolega na Macu używa Aperture - równie świetny i jeszcze tańszy.

Możesz użyć jakiegoś programu typu właśnie Image Data Converter czy dcraw (który zresztą jest chyba dla tego pierwszego bazą), wypluć wynik do 16-bitowego TIFF i obrobić dalej w czymkolwiek. Ale moim zdaniem to zawracanie gitary.

Domyślnie

Ściągnąłem wersję demo LR5.2, ale na razie tylko klnę. Nic mi nie wychodzi, za to muli na całego.

Muszę poszukać tutorial'i.
    X-T10, XF35, XF18-55, MK320

Strona 72 z 193 PierwszyPierwszy ... 2262707172737482122172 ... OstatniOstatni