Lepiej to chyba nie, pewnie odrobinę słabiej, nie robiłem bezpośredniego porównania.
Myślę jednak że do wielu zastosowań wystarczająco.
Fotografuję też troszkę RX1 i tam bywa że mam problem ze zbyt małą głębią ostrości![]()
Szukaj
Lepiej to chyba nie, pewnie odrobinę słabiej, nie robiłem bezpośredniego porównania.
Myślę jednak że do wielu zastosowań wystarczająco.
Fotografuję też troszkę RX1 i tam bywa że mam problem ze zbyt małą głębią ostrości![]()
no to pokazesz cos z RX1? Ciekawe jak wypadna te nowosci RX100 II oraz R1XR od Sony.. i kto je kupi![]()
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
RX100 sprzedaje się znakomicie, myślę że z RX100m2 nie będzie gorzej.
Zwlaszcza jak z ceny zleci, to pewnie znajdzie nowych chetnych.. i ciekawe czy duza bedzie roznica w porownaniu do swojego poprzednika rx100, w obrazku oczywiscie.
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
To tak pudluje w ciemnosciach? Mimo wszystko jak jest ciemnica i daje rade, to za tyle wydanych $$, nie powinno dziwic.
Nie pudłuje, tylko przy w pełni otwartej przysłonie (F2)i matrycy FF głębia jest naprawdę malutka.
Trzeba po prostu uważać gdzie aparat ustawił ostrość, dlatego trudniej jest szybko strzelać.
Większa głębia ostrości bywa zaletą....
a jak oceniasz w szybkosci rx100 wzgledem do Nex-a? (Bo widzialam ze masz Nex-a tez w sasiednim watku).
Niezbyt lubię robić testy, z pewnością AF w RX100 nie jest wolniejszy niż w NEXie.
W praktyce nigdy nie miałem jakichkolwiek problemów z AF w eriksach.
No wlasnie chodzilo mi o taka zwyczajna odpowiedz, czy zauwazyles roznice czy jest moze wolniejszy, ale jesli nie to tylko sie cieszyc
Dzieki.
Skontaktuj się z nami