Close

Strona 16 z 193 PierwszyPierwszy ... 614151617182666116 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 1929

Domyślnie

z tego co wiem, nie ma prostego sposobu. są takie mechaniczne wężyki zakładane na body w postaci ścisku i dzięki temu możemy kontrolować czas przyciskania spustu - na ebey coś mi się rzuciło w oczy. no chyba że coś się pojawiło na rynku (może na usb ?)
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

Jak oceniacie stabilizację?

Ja mam w trybie A przy auto ISO sporo poruszonych zdjęć, aparat usilnie stara się dobierać czasy rzędu 1/15 na szerokim a mam kłopoty z utrzymaniem 1/30. Nie widzę specjalnej różnicy w pracy z i bez stabilizacji.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dziki_pl Zobacz posta

Ja mam w trybie A przy auto ISO sporo poruszonych zdjęć, aparat usilnie stara się dobierać czasy rzędu 1/15 na szerokim a mam kłopoty z utrzymaniem 1/30. Nie widzę specjalnej różnicy w pracy z i bez stabilizacji.
    A dajesz się jej rozbujać?

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dziki_pl Zobacz posta

To troche dziwne, bo ja w swoim x10 spokojnie utrzymuje 1/8s, czasami 1/6s.
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

U mnie w XZ-1 też stabilizacja nieźle działa ale zauważyłem, że jak nie można oprzeć aparatu o czoło tylko trzyma sie go w samych rękach to mi się bardziej aparat trzęsie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ropusz Zobacz posta
    U mnie w XZ-1 też stabilizacja nieźle działa ale zauważyłem, że jak nie można oprzeć aparatu o czoło tylko trzyma sie go w samych rękach to mi się bardziej aparat trzęsie.
    Jak o czolo? No wlasnie jaki macie sposob, zeby trzymac aparat, bez drgan?
    Np. przy video, to jest dramat, ja mam troche z tym problem..
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    Jak o czolo? No wlasnie jaki macie sposob, zeby trzymac aparat, bez drgan?
    Np. przy video, to jest dramat, ja mam troche z tym problem..
    Najlepszym sposobem jest setka przed sesją, potem próby fotografowania xz1 z użyciem czoła mają uzasadnienie

Domyślnie

Jak macie wizjer np. w lustrzance to o co opieracie wizjer? Chyba nie o oko Raczej o to co jest naokoło niego - jest jakaś na to fachowa nazwa? Pisząc czoło nie miałem na myśli środka czoła

Domyślnie

ja nie opieram sie o nic patrzac przez wizjer, ale na LCD, niestety zeby video dluzej utrzymac to trzeba duzo samozaparcia, bo i tak minimalne dragnia czasem wychodza.. najepsza opcja chyba bylby statyw..
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Aż wziąłem lustrzankę do ręki, żeby sprawdzić. Ja opieram wizjer o brew ale rozumiem, że kobiety mogą mieć opory, żeby im się brew nie zmierzwiła tudzież, żeby czarnidłem nie upaćkać aparatu.

Strona 16 z 193 PierwszyPierwszy ... 614151617182666116 ... OstatniOstatni