Close

Strona 8 z 193 PierwszyPierwszy ... 6789101858108 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 1929

Domyślnie

Przy korzystaniu ze statywu - po dokręceniu rx100 do płytki okazuje się, że ruchomy pierścień aparatu blokuje się mechanicznie (dotyka do płytki) uniemozliwiając jego pracę. Tzn. można kręcić pierscieniem, ale powoduje to ocieranie się pierścienia o płytkę. Głowica- YH430.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gusi Zobacz posta
    Przy korzystaniu ze statywu - po dokręceniu rx100 do płytki okazuje się, że ruchomy pierścień aparatu blokuje się mechanicznie (dotyka do płytki) uniemozliwiając jego pracę. Tzn. można kręcić pierscieniem, ale powoduje to ocieranie się pierścienia o płytkę. Głowica- YH430.

Ciekawe spostrzeżenie
    Może kolega podzieli się innymi wrażeniami z użytkowania RX-a ?
    Przyznam szczerze, że jestem bardzo napalony na to cudo.
    MISTER
    ------------------------------------

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mister Zobacz posta
    Ciekawe spostrzeżenie
    Może kolega podzieli się innymi wrażeniami z użytkowania RX-a ?
    Przyznam szczerze, że jestem bardzo napalony na to cudo.
    Zabiorę go w sobotę na wyjazd, wtedy sprawdzę go w terenie
    Tak na gorąco- af chyba troszkę szybszy w porównaniu z xz1, jakość wykonania - na podobnym poziomie, z lekką przewagą dla rx100 (kółko nastaw pracuje lepiej, nie jest tak czułe, jak w xz1, odpada kłopot z dekielkiem na obiektywie, ruchomy pierścień na obiektywie pracuje z lekkim, przyjemnym oporem, podobnie jak na obiektywach dedykowanych nexom) Większy od canona s90, mniejszy od xz1, można sobie skonfigurować menu podręczne(do 7 funkcji).

Oszczędny w słowach Awatar marcus777
    Miasto
    Ziemia Obiecana

Domyślnie

za kompakcik dawać 2600, nie lepiej dołożyć do E-PL3 PEN + ob. 14-42 II R + ob. 40-150 R. XZ1 chociaż jest tańszy a obrazowanie i tak to samo

Domyślnie

A po co komu zestaw który wymieniłeś, jeśli i tak nic nie widzi - a takie trzeba zrobić założenie skoro nie zobaczy różnicy między obrazkiem i video z RX100 i XZ1? Chodzi o większe wypełnienie i dociążenie torby ślepca ?

edit:
    może warto żebyś przyjrzał się temu co generuje RX100. JPGi prezentują jakość z całą pewnością nie gorszą (uważam że lepszą) niż ten E-PL3 na chyba każdej czułości a szkło w sony jest zdecydowanie jaśniejsze niż KIT olka. Do tego całość mieści się w kieszeni spodni i potrafi nakręcić video w jakości 1080/50p.
    Nie każdy chce kolekcjonować nowy wieloelementowy i wielkogabarytowy (w porównaniu do RX100) komplecik foto, który nie daje nic więcej; a raczej oferujący mniej.
    Ostatnio edytowane przez Pawel Pawlak ; 23-08-2012 o 17:27
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Miasto
    Ziemia Obiecana

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    A po co komu zestaw który wymieniłeś, jeśli i tak nic nie widzi - a takie trzeba zrobić założenie skoro nie zobaczy różnicy między obrazkiem i video z RX100 i XZ1? Chodzi o większe wypełnienie i dociążenie torby ślepca ?

edit:
    może warto żebyś przyjrzał się temu co generuje RX100. JPGi prezentują jakość z całą pewnością nie gorszą (uważam że lepszą) niż ten E-PL3 na chyba każdej czułości a szkło w sony jest zdecydowanie jaśniejsze niż KIT olka. Do tego całość mieści się w kieszeni spodni i potrafi nakręcić video w jakości 1080/50p.
    Nie każdy chce kolekcjonować nowy wieloelementowy i wielkogabarytowy (w porównaniu do RX100) komplecik foto, który nie daje nic więcej; a raczej oferujący mniej.

Kolego wszystko fajnie. Tylko mi chodziło o coś innego. RX jakby kosztował 1500-1600 zł to sam bym go kupił.

Domyślnie

czyli gdyby był tańszy to miałby lepszą jakość obrazka niż XZ1 ?
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

sv
    Gość

Domyślnie

edit:
    Niezbyt często się zgadzam z Twoim zdaniem, ale tym razem uważam, że masz 100% racji. Uważam tylko, że Twoje uwagi w równym stopniu powinny dotyczyć E-PL3 jak i całego systemu Nikon 1

Bawiłem się dzisiaj RX100 w FJ i jedyny problem jaki mam, to czy kupić go już, czy trochę poczekać aż nieco cena spadnie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta

Bawiłem się dzisiaj RX100 w FJ i jedyny problem jaki mam, to czy kupić go już, czy trochę poczekać aż nieco cena spadnie
    Ja kupiłem już (za niecałe 2700 z futerałem i kartą 16GB), bo jak na razie cena już tak szybko nie spada (chyba z powodu dużego popytu), a nie chcę czekać aż spadnie bo kadry uciekają
    Dodam, że sprzedałem mojego D90 z całym osprzętem i kupiłem RX-a bo stwierdziłem, że robię coraz mniej fotek, a powodem okazała się coraz większa niechęć tachania dużego sprzętu, do tej pory nie było za bardzo alternatywy, ale jak pojawił się RX to sytuacja się zmieniła.
    Ostatnio edytowane przez mister ; 24-08-2012 o 10:47
    MISTER
    ------------------------------------

Miasto
    Ziemia Obiecana

Domyślnie

czyli gdyby był tańszy
    i miał możliwość wyzwalania migawki przez pilota, szczególnie chodzi o czas B! a tak robienie fotek nocą...bida a szkoda, bo to bardzo zacny sprzęt

Cytat Zamieszczone przez mister Zobacz posta
    Ja kupiłem już (za niecałe 2700 z futerałem i kartą 16GB), bo jak na razie cena już tak szybko nie spada (chyba z powodu dużego popytu), a nie chcę czekać aż spadnie bo kadry uciekają
    Dodam, że sprzedałem mojego D90 z całym osprzętem i kupiłem RX-a
    z jakimi szkiełkami?

Test:

http://fotoblogia.pl/2012/05/29/sony...-wykonania/top
    Ostatnio edytowane przez marcus777 ; 24-08-2012 o 14:16

Strona 8 z 193 PierwszyPierwszy ... 6789101858108 ... OstatniOstatni