Mariusz, sample? To nie są JPGi. Myślałam, że sample to JPG bez ingerencji suwaczków. Pewnie się mylę?
Piękne jest zdjęcie tego starszego pana, dużo szczegółów, ładne światło i to z takiego pikusia, co to niektórzy w kieszeni noszą![]()
Szukaj
Mariusz, sample? To nie są JPGi. Myślałam, że sample to JPG bez ingerencji suwaczków. Pewnie się mylę?
Piękne jest zdjęcie tego starszego pana, dużo szczegółów, ładne światło i to z takiego pikusia, co to niektórzy w kieszeni noszą![]()
Jeżeli chodzi o tzw. street czy też "niechluj foto"moje doświadczenia z wyjazdu są takie, że RX sprawuje się w tym zastosowaniu lepiej niż posiadany i równolegle tu próbowany X100s. Przede wszystkim jest szybszy, bardziej dyskretny i daje większy odsetek dobrych technicznie zdjęć. To ostatnie oczywiście nie przez jakość obrazka - tu X100s bije RX-a na głowę. Tyle że pewność AF, brak lagów, brak irytujących cech typu nieprzewidywalna bateria robią swoje i w tym zastosowaniu wcale X100s nie góruje.
Dawno tu nie zagladalem, piekne zdjecia Mariusz.![]()
Co do syfienia panoramki, to w Fuji wina jest pomiar ekspozycji, ktory dostosowuje sie do kazdej klatki. Ustawiam na "sztywno" i jest spokoj, wole potem powyciagac/pogasic w PP.
Jezu, te malpiszony niegrozne byly?
PS. Przedostatnie oderwalo mi szczeke![]()
Skontaktuj się z nami