Close

Strona 76 z 193 PierwszyPierwszy ... 2666747576777886126176 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 751 do 760 z 1929
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    wielkopolska

Domyślnie

Mariusz, sample? To nie są JPGi. Myślałam, że sample to JPG bez ingerencji suwaczków. Pewnie się mylę?
    Piękne jest zdjęcie tego starszego pana, dużo szczegółów, ładne światło i to z takiego pikusia, co to niektórzy w kieszeni noszą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tama Zobacz posta
    Mariusz, sample? To nie są JPGi. Myślałam, że sample to JPG bez ingerencji suwaczków. Pewnie się mylę?
    Piękne jest zdjęcie tego starszego pana, dużo szczegółów, ładne światło i to z takiego pikusia, co to niektórzy w kieszeni noszą
    Teraz to już są jpegi

Panoramka taka jakaś. Aparat wycieczkowy bez opcji panoramki z ręki dla mnie już NIE ISTNIEJE.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Jeżeli chodzi o tzw. street czy też "niechluj foto" moje doświadczenia z wyjazdu są takie, że RX sprawuje się w tym zastosowaniu lepiej niż posiadany i równolegle tu próbowany X100s. Przede wszystkim jest szybszy, bardziej dyskretny i daje większy odsetek dobrych technicznie zdjęć. To ostatnie oczywiście nie przez jakość obrazka - tu X100s bije RX-a na głowę. Tyle że pewność AF, brak lagów, brak irytujących cech typu nieprzewidywalna bateria robią swoje i w tym zastosowaniu wcale X100s nie góruje.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Czasami panoramka się syfi, przyznam nie wiem skąd ten efekt.

Domyślnie

Dawno tu nie zagladalem, piekne zdjecia Mariusz.

Co do syfienia panoramki, to w Fuji wina jest pomiar ekspozycji, ktory dostosowuje sie do kazdej klatki. Ustawiam na "sztywno" i jest spokoj, wole potem powyciagac/pogasic w PP.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Witek.K Zobacz posta
    Dawno tu nie zagladalem, piekne zdjecia Mariusz.

Co do psyfienia panoramki, to w Fuji wina jest pomiar ekspozycji, ktory dostosowuje sie do kazdej klatki. Ustawiam na "sztywno" i jest spokoj, wole potem powyciagac/pogasic w PP.
    Dzięki

To mi też chodziło po głowie i rzeczywiście to się zdarza - ale jeżeli, to efekt "żaluzjowy" byłby w pionie, a nie po skosie.

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Dzięki

To mi też chodziło po głowie i rzeczywiście to się zdarza - ale jeżeli, to efekt "żaluzjowy" byłby w pionie, a nie po skosie.
    Tu myślę, że masz rację, żaluzje byłyby pionowo. Może spróbuj zrobić kiedyś od prawej do lewej? Taki pomysł na chybił trafił oczywiście...

edit.
    A zdjęcia oczywiście świetne, tylko szkoda, że tak mało
    .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matys Zobacz posta
    A zdjęcia oczywiście świetne, tylko szkoda, że tak mało
    Trochę nie wyrabiam z selekcją materiału :/

Domyślnie

Jezu, te malpiszony niegrozne byly?

PS. Przedostatnie oderwalo mi szczeke

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Witek.K Zobacz posta
    Jezu, te malpiszony niegrozne byly?
    Eee, lokalna cepelia

Strona 76 z 193 PierwszyPierwszy ... 2666747576777886126176 ... OstatniOstatni