Close

Strona 164 z 193 PierwszyPierwszy ... 64114154162163164165166174 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 631 do 1 640 z 1929

Domyślnie

A co to się stało? Cały padł, czy coś konkretnego?

Domyślnie

Puszka się nieco poobijała w podroży, ale bez przesady. Problem zrobił się taki, że po uruchomieniu aparatu obiektyw wysuwał się tylko do polowy, po czym się chował. I tak w kolko, aż do wyjęcia baterii.
    Poza tym celownik (jego ruchoma cześć) mocno się obluzował i wypadał przy najdrobniejszym dotknięciu pod kątem.
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Co do celownika to sam się zastanawiam czy z czasem się nie poluzuje. Te ruchome elementy są zwykle dość słabymi punktami podatnymi na wyrobienie się...

Domyślnie

Ruchome części tak już niestety mają, choć w moim przypadku, to na wyrobienie sie tego kawałka plastiku było chyba nieco za wcześnie
    Zobaczymy, co na to serwis powie.
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Tak się zastanawiam czy ktoś z Was przerabiał temat wyświetlania w aparacie zdjęć po obróbce poza nim np. na PC.

W moim RX jest taka sytuacja, że każde choć trochę zmodyfikowane zdjęcie poza aparatem (np. ze zmienioną orientacją w PC lub wywołany RAW) nie jest, po ponownym zgraniu na kartę SD, możliwe do wyświetlenia. Tzn. zamiast zdjęcia aparat wyświetla znak zapytania i komunikat nieznany format pliku. Wszystkie zdjęcia poziome i bez jakichkolwiek modyfikacji są poprawnie wyświetlane. Zdjęcia przerzucałem nawet przez play memories i jest to samo. Pytam o to bo wygodnie ogląda się zdjęcia na tv poprzez hdmi prosto z aparatu, można powiększać klawiszem w-t etc., to samo z filmami. Ktoś zna jakiś sposób na to żeby aparat rozpoznawał zdjęcia po obróbce, które zostały wrzucone na kartę?

Domyślnie

To bardzo typowe.
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

w wielu aparatach tak jest. wystarczy przy przeglądaniu np. windowsowa przegladarka i obrocic i juz zapisze tak, ze aparat nie zobaczy

Domyślnie

Zdzisie, jpgi prosto z puszki

Canon

Domyślnie

Kupię RX100 M3, naprawdę niezłe JPGi, miałem kupić Fuji x30 ale chyba nie ma szans. Przyda się coś małego Porównuję zdjęcia zrobione w sklepie "na szybko" i Soniacz daje więcej szczegółów.
    Ostatnio edytowane przez Yaro ; 16-08-2016 o 22:25
    foto, jazz & more .....

Domyślnie

No to mam i ja M3 , kupiłem będąc chwilę w 3city jeszcze w cenie z przed sierpniowej podwyżki, swoją drogą skandal. Cena 2949 wzrosła do 3549.(zakup w Saturnie dla zainteresowanych, została im jeszcze 1 szt ale z demo)
    Teraz testy, okaże się czy to był dobry pomysł
    foto, jazz & more .....

Strona 164 z 193 PierwszyPierwszy ... 64114154162163164165166174 ... OstatniOstatni