A co to się stało? Cały padł, czy coś konkretnego?
Szukaj
A co to się stało? Cały padł, czy coś konkretnego?
Puszka się nieco poobijała w podroży, ale bez przesady. Problem zrobił się taki, że po uruchomieniu aparatu obiektyw wysuwał się tylko do polowy, po czym się chował. I tak w kolko, aż do wyjęcia baterii.
Poza tym celownik (jego ruchoma cześć) mocno się obluzował i wypadał przy najdrobniejszym dotknięciu pod kątem.
Co do celownika to sam się zastanawiam czy z czasem się nie poluzuje. Te ruchome elementy są zwykle dość słabymi punktami podatnymi na wyrobienie się...
Ruchome części tak już niestety mają, choć w moim przypadku, to na wyrobienie sie tego kawałka plastiku było chyba nieco za wcześnie
Zobaczymy, co na to serwis powie.
Tak się zastanawiam czy ktoś z Was przerabiał temat wyświetlania w aparacie zdjęć po obróbce poza nim np. na PC.
W moim RX jest taka sytuacja, że każde choć trochę zmodyfikowane zdjęcie poza aparatem (np. ze zmienioną orientacją w PC lub wywołany RAW) nie jest, po ponownym zgraniu na kartę SD, możliwe do wyświetlenia. Tzn. zamiast zdjęcia aparat wyświetla znak zapytania i komunikat nieznany format pliku. Wszystkie zdjęcia poziome i bez jakichkolwiek modyfikacji są poprawnie wyświetlane. Zdjęcia przerzucałem nawet przez play memories i jest to samo. Pytam o to bo wygodnie ogląda się zdjęcia na tv poprzez hdmi prosto z aparatu, można powiększać klawiszem w-t etc., to samo z filmami. Ktoś zna jakiś sposób na to żeby aparat rozpoznawał zdjęcia po obróbce, które zostały wrzucone na kartę?
To bardzo typowe.
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
w wielu aparatach tak jest. wystarczy przy przeglądaniu np. windowsowa przegladarka i obrocic i juz zapisze tak, ze aparat nie zobaczy
Kupię RX100 M3, naprawdę niezłe JPGi, miałem kupić Fuji x30 ale chyba nie ma szans. Przyda się coś małegoPorównuję zdjęcia zrobione w sklepie "na szybko" i Soniacz daje więcej szczegółów.
Ostatnio edytowane przez Yaro ; 16-08-2016 o 22:25
foto, jazz & more .....
No to mam i ja M3, kupiłem będąc chwilę w 3city jeszcze w cenie z przed sierpniowej podwyżki, swoją drogą skandal. Cena 2949 wzrosła do 3549.(zakup w Saturnie dla zainteresowanych, została im jeszcze 1 szt ale z demo)
Teraz testy, okaże się czy to był dobry pomysł![]()
foto, jazz & more .....
Skontaktuj się z nami