Może mam coś z monitorem laptopowym ale drzewa i trawa wyglądają jakby je ktoś farbą fluorescencyjną pomalował, żeby dobrze w nocy było widać. To standardowy jpg z puszki czy majstrowany?
Szukaj
Może mam coś z monitorem laptopowym ale drzewa i trawa wyglądają jakby je ktoś farbą fluorescencyjną pomalował, żeby dobrze w nocy było widać. To standardowy jpg z puszki czy majstrowany?
Standardowy, lekko wyostrzone. To wczesny maj po deszczu. Tak było naprawdę.
Czym jest prawda...![]()
D7100, Nikkor 50mm/1.8g, Sigma 10-20/4-5.6, Revuenon 135/2.8 | Sony RX100M3 | Raynox DCR-250 | Fuji X-T2, XF 18-55/2.8-4.0, XC 50-230/4.5-6.7, Stroboss 36F, K&F Nikon-Fuji adapter
Gdyby było inaczej pewnie bym nie wrzucał. To jedno z pierwszych zdjęć jakie zrobiłem RX100.
Panowie rozważam zakup jednego z tych dwóch aparatów. Interesuje mnie najbardziej jakość jpeg, najbardziej ostrość obrazka.
Wiem, że robiono tu porównania czułości ISO obu zestawów, a jak z rozdzielczością?
Czy to dzielenie włosa na czworo?
Generalnie jakbym nie miał E50 z NEX C3,to zdecydowanie brałbym RX, ale kusi jakość obrazu, z tego szkła, chociaż AF C3 doprowadza mnie do frustracji, nawet w dobrym świetle jest dużo nietrafionych zdjęć, o słabym nie mówiąc.
Jeżeli AF z a5100 jest skuteczny z tym szkłem, i chodzi mi tu o celność a nie o szybkość, to skłaniałbym się do a5100.
Ktoś doradzi?
D7100, Nikkor 50mm/1.8g, Sigma 10-20/4-5.6, Revuenon 135/2.8 | Sony RX100M3 | Raynox DCR-250 | Fuji X-T2, XF 18-55/2.8-4.0, XC 50-230/4.5-6.7, Stroboss 36F, K&F Nikon-Fuji adapter
Słyszał ktoś o adapterze w gorącą stopkę pod mikrofon na małego jacka?
Na małego Jacka? Dziwne ci rzeczy przychodzą do głowyi to jeszcze w gorąca stopkę...
.
Mały Jack się nie opłaca, najlepiej wziąć od razu 1,0 l.![]()
to be a rock and not to roll
Rozumiem ze jeden z nas już się napił![]()
.
Skontaktuj się z nami