Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Domyślnie wyzwalacz do lamp :)

Potrzebuję wyzwalacza do lamp studyjnych jak i zwyczajnych flashy w plenerze. Nie zależy mi na ttl, chciałbym żeby można było używać ich do zdalnego odpalania aparatu, czas synchronizacji do ok 1/250, żeby miał tak zwane kółeczko zabezpieczające żeby nie wysunął się z sanek na statywie, mógłby też obsługiwać 2. kurtynę ale przeżyję i bez tego. I chciałbym na niego przeznaczyć do ok 200zł .
    Moje typy to:
    1. Pixel Soldier TF-372
    2. Pixel PAWN TF-362
    Czy Używaliście któregoś z tych wyzwalaczy czy, któryś możecie polecić lub może coś innego.
    Pozdrawiam Jacek (Jeśli nie w tym dziale to przepraszam i proszę o przeniesienie

Domyślnie

Soldier synchronizuje się w pełnych granicach jak aparat pozwala (1/200-1/250). Drugą kurtynę nie miałem okazji aby sprawdzić, ale wydaje się to od aparatu pochodzi a nie od "biednego" kanały pośredniczącego.

Kto/co ma się nie wysunąć z czego?
    Ma i ja RB67, F90X, F4S+F4+1/2 F4, Metz ,SB i brzydkie Canony. Na góry m4/3

Domyślnie

Z sanek na statywie z parasolką tak jak np. Yongnuo RF-603.
    Ktoś jeszcze miał styczność z tymi wyzwalaczami?

Domyślnie

Ja mam te RF-603 i fakt minusem jest brak blokady, tylko moje sanki do lampy i parasolki same maja blokadę wiec problem znika.
    D800 / AF 16mm f/2.8D / AF-S 24-70 f/2.8G ED / AF-S 85 mm f/1,8G / SY 14 mm f/2.8 ED AS IF UMC

Uprawnienia umieszczania postów