Co myślicie o takich zdjęciach?
1
2
3
4
5
6
7
Robiłem kiedyś takiemu tylko czarnemu (niestety nie wyszedł zbyt dobrze) i przyszedł do mnie jakiś koleś i pyta:
- to twój?
- nie.
- a kogo?
- nie wiem.
- a co to za firma? Em Si Laren?
8
9
10
Szukaj
Co myślicie o takich zdjęciach?
1
2
3
4
5
6
7
Robiłem kiedyś takiemu tylko czarnemu (niestety nie wyszedł zbyt dobrze) i przyszedł do mnie jakiś koleś i pyta:
- to twój?
- nie.
- a kogo?
- nie wiem.
- a co to za firma? Em Si Laren?
8
9
10
pstrykasz zdjęcia stojącym na ulicy autom czy przejeżdżającym i pytasz co myślicie? O czym? O samochodach? o twoich fotkach? Czy o codziennym życiu w Anglii? Nie rozumiem tego i zapewne większość z forumowiczów. Kadry poucinane z nieciekawej perspektywy, auta na lawecie? no żartowniś z Ciebie kolego, masz odwagę by to pokazywać! P.S. musisz obejrzeć dużooooo materiałów aby wychwycić co Ci się podoba w fotografii aut, i ćwiczyć do skutku![]()
D700+50mm f1.8G+Di866
Chyba wiem o jaki klimat fotek chodziło koledze, no ale jak wyżej, wykonanie kiepskie. Popatrz na fotki pes'a - jak dla mnie mistrz ulicznych ujęć, bo chyba w ten styl chciałeś pójść.
Ohoho, hbr, dzięki dzięki za takie słowa
hofman, widać, że są to początki. Po pierwsze nie ma tu "ciekawego" kadrowania. Nie zawsze warto fotografować cały samochód, czasem detal pokazany w odpowiedni sposób może być o wiele ciekawszy. Poza tym w mieście, gdzie nie zawsze mamy dobre tło do ciekawego zdjęcia, sprawdza się mała GO. Ja na przykład bardzo dużo zdjęć motoryzacyjnych robię obiektywem stało-ogniskowym 50 mm na f/2.8-f/4 zazwyczaj. Jako przykład wrzucę to zdjęcie:
Okolica była mało ciekawa, dużo "syfu" w tle, a Aston ustawiony tak, że całego nie dało się złapać. Tutaj mała GO sprawiła, że tło fajnie wygląda i w sumie Aston w nieciekawym otoczeniu wyszedł chyba całkiem interesująco.
Te kadry co pokazałeś są dość ciasne, co też nie zawsze się sprawdza. Mieszkasz w Londynie i masz naprawdę ogromny potencjał do ciekawych fotek motoryzacyjnych. Zachęcam Cię też do eskapad nocnych ze statywem. Ja np. podczas wieczornego spacerku po W-wie ustrzeliłem kiedyś takie foto
Powodzenia!
Skontaktuj się z nami