kazdy komentarz nagradzamy darmowa wizyta w klinice![]()
Szukaj
kazdy komentarz nagradzamy darmowa wizyta w klinice![]()
jakieś strasznie mydło wyszło.
na poczatku bylo mydlo, na ''koncu'' bedzie ''brzytwa''![]()
Widać, że zdjęcia przedmiotów to niełatwy temat. Póki co jest słabiutko. Przede wszystkim z oświetleniem. Ale i myślą przewodnią.
Nowa ekspozycja w nowo otwartej galerii. Stoi trzech gości przed obrazem. Stoją, marszczą brwi, od czasu do czasu któryś drapnie się po głowie, a inny odchrząknie. Pełne skupienie.
Mija pięć minut, a oni stoją.
Mija dziesięć, a oni stoją.
Mija pół godziny, więc już zaczynają przestępować z nogi na nogę, ale nie odchodzą.
W końcu jeden nie wytrzymuje i mówi:
- Przepraszam, ale nie rozumiem tego dzieła, może któryś z Panów mi je wytłumaczy?
Dwaj pozostali spojrzeli po sobie, po ich obliczach przemknęło stado zmarszczek, świadczących o ambiwalentnych uczuciach. Jeden postanowił się zlitować w końcu:
- Moim zdaniem widzimy tu walkę dobra i zła, czystości i zepsucia. Obraz jest optymistyczny, gdyż dobro tryumfuje.
Milczący do tej pory facet spojrzał zdziwiony, odchrząknął, chwilę się zastanowił i kiedy skupiły się na nim twarze pozostałych, mówi:
- Panowie, jestem elektrykiem. To co Panowie widzicie, to rama obrazu. Tło jest białe, bo ściana pod spodem jest biała. W środku to czarne koło to pokrywka od puszki elektrycznej. Rozumiem, że panowie do mnie dołączyli dla towarzystwa, ale ja się po prostu zastanawiam, jak tu oświetlenie lepiej rozprowadzić.
Wiem, że nie powinienem...
別れ
![]()
Skontaktuj się z nami