Powiadasz, że trudne warunki do kadrowania byłyzatem zawierzam Twym umiejetnościom i biorę tak jak jest
![]()
Szukaj
Powiadasz, że trudne warunki do kadrowania byłyzatem zawierzam Twym umiejetnościom i biorę tak jak jest
![]()
Nikon D90 + NIKKOR 18-105 mm + NIKKOR 85 mm 1.8 D
Al ma rację z panoramką i późniejszym odpowiednim cięciem. Mi tu brakuje przede wszystkim prawej i wyrazistości planu, na który budowla "patrzy". No, ale wiem, że warunki nie były sprzyjające, i tak dużo wyciągnąłeś z tej foty.Dobre BW, wrażenia nadmiaru ostrości też nie mam.
LED ZEPPELIN
Widac że ostatnio moda na Bw ale dobrze bo naprawde fajnie sie widzi![]()
Al, znam ten sposób i czasami go stosuję, ale dzięki za sugestię
Tutaj miało być tak właśnie jak jest... z prawej stał... współtowarzysz pleneru + kamienne ogrodzenie.
O ile ten pierwszy mógł się usunąć, tak drugi uznałem, za mało "pomagający" w kompozycji tego kadru
Dzięki wszystkim za pozostawiony ślad i komentarz.
Pozdrawiam![]()
Podoba mi się ta praca
Wszystko ok !
D4s/D500/ 2xS 10-20/ N 70-200 2.8 FL/ N 200-500 5.6/Pentacon 50 1.8 / Helios 58 -2 /Manfrotto 055 XPRO3/Lee filters
Użyta ogniskowa chyba zachwiała proporcje kościoła (duży przód, mała wieża). Może warto było jednak z uwagi na tytułowy obiekt zrobic zdjęcie z murkiem w kadrze ?Konwersja na wysokim poziomie (kwestia gustu - zdjąłbym trochę kontrastu tonalnego z trawy i kościoła, aby uzyskać "aksamitność" podobną do tej jak mają na zdjęciu góry i chmury
).
Ja kupuje - dobre BW i ciekawy kadr
K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
http://bartekkw.deviantart.com/
"Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams
Mi by tu pasowała bardziej agresywna obróbka - zwłaszcza nieba.
Pozdrawiam Mirek
Dyplomata to człowiek ,który powie ci spier... w taki sposób ,że będziesz czuł zachwyt przed zbliżającą się podróżą
Skontaktuj się z nami