Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Monitor

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Question Monitor

Witam,

od paru lat obrabiam zdjęcia na laptopie. Zdecydowanie już mi nie wystarcza. Zamierzam kupić komputer stacjonarny. Mniej więcej mam już wybrane podzespoły. Na całość przeznaczam ok. 3200 zł. W tej cenie jest monitor - mogę na niego przeznaczyć maksymalnie 800 zł.

Zdaję sobie sprawę, że w tej cenie nie kupię super monitora, np. Eizo, ale mam taki budżet i muszę się w nim zmieścić.
    Czy jest jakiś monitor, który w tej cenie będzie niezły, a może zaryzykować i kupić używane Eizo, których wiele na allegro?

Mam nadzieję, że coś sensownego mi doradzicie

Domyślnie

Ja moge ci polecic Dell U2412M, niedrogi, ladny obraz i ladny wyglad, nic nie miga, a monitor to tylko monitor, za pare lat i tak zmienisz, polecam: http://accessories.us.dell.com/sna/p...n&sku=320-2676
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Co sądzicie o tych monitorach:
    http://amso.pl/p/pl/1995/eizo+s1931+...pivot+dvi.html
    http://amso.pl/p/pl/1994/nec+ea191m+19.html?

Mekano, nie zależy mi na takiej wielkiej przekątnej. Wystarczy mi nawet 19".
    Ostatnio edytowane przez swider ; 31-05-2012 o 20:39 Powód: Łączenie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mskowronski Zobacz posta
    Mam w domu Eizo 1931. Nie jest to może monitor do profesjonalnych rozwiązań, ale po przerobieniu kilku TN'ek i nawet Neców dwóch to była naprawdę dobra decyzja. Używam go obecnie w pionie do podglądu kolorów i jestem bardzo zadowolony. Wcześniej używałem tylko jego.

Jest na PVA więc do domu wieczorami idealny (nie świeci po oczach jak IPSy).

Kupiłem z 4-5 lat temu i do tej pory żadnych problemów (a dość dużo przeświecił). W tym przedziale cenowym nie wiem czy znajdziesz coś lepszego.
    I think in f-stops..
    24, 35, 50, 105

Domyślnie

budzet naprawde skromny, wiec ja polecam to

uzywany, ale po pierwsze masz rok gwarancji, po drugie matryca ips, po trzecie to jest eizo i to jeden z wyzszych modeli (fakt, ze juz nieprodukowany, ale gdy byl na rynku kosztowal 6-7 tys zl)

sam posiadam taki jako podstawowy monitor do cada i przegladania neta (plus L997 do obrobki foto) - tez kupiony na ebay'u niemieckim, z przebiegiem 5000 h - dziala do dzisiaj (minelo 3 lata) i watpie, zeby jakies padlo na matrycy TN moglo mu podskoczyc.

edit
    padla propozycja della - mam takie w firmie, rewelacji nie ma - jedyny plus - nowy z gwarancja, nic poza tym

Domyślnie

...a nie jest to jak kupowanie kota w worku? Jakoś nie jestem przekonany do kupowania na ebay'u...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mskowronski Zobacz posta
    ...a nie jest to jak kupowanie kota w worku? Jakoś nie jestem przekonany do kupowania na ebay'u...
    Wiesz, dla mnie kupowanie kota w worku to raczej na allegro jest. Poza tym, to nie jest prywatna aukcja, tylko firmy, która daje Ci roczna gwarancje na sprzęt. Spojrzałeś ile maja opinii ? Ponad 30 tys, z czego 99% to pozytywy. Jak dla mnie wystarczająca argumentacja. Generalnie nigdy nie miałem problemów z zakupami na ebay'u (zarówno niemieckim jak i angielskim, bo tam tez zdarza mi się kupować rożne rzeczy). Zeby nie byc goloslownym - ostatni moj zakup na ebay.de - jak widzisz deczko inny przedzial cenowy, wszystko bez najmniejszych problemow, sprzet jest u mnie i wszystko dziala jak powinno, a nawet byla niespodzianka, bo zamiast deklarowanych 8tys klapniec jest 6tys.... Zrob to samo na allegro, gdzie ktos sprzedaje sprzet z przebiegiem 145 tys i mowi, zeby sie nie sugerowac przebiegiem... (tutaj) gdzie ja po odliczeniu cen wszystkich dodatkowych akcesoriow kupilem w tej samej cenie praktycznie nowy aparat.

Decyzja i tak należy do Ciebie

jeszcze jedna sprawa, jest opcja Preisvorschlag senden czyli przycisk pod opcja kup teraz - jednym slowem mozesz sie z nimi potargowac, zawsze na przesylke mozesz uszczknac...
    Ostatnio edytowane przez locos ; 30-05-2012 o 20:44

Domyślnie

Dzięki za komentarz. Rozumiem, że właściwie powinienem się rozglądać tylko za monitorami na matrycy PVA?

Domyślnie

To nie jest dział na rozmowy o monitorach. Od tego mamy tasiemcowy wątek -- tutaj.
    Zamykam, a resztę przenoszę.
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Uprawnienia umieszczania postów