Close

Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: MB-d80 Meike

Domyślnie MB-d80 Meike

Witam,
    Dziś założyłem na D90 kupiny w Foto-Tip Grip Meike i ...rozczarowanie. Wspomnę, że miałem na D5000 gripa Alpha i złego słowa na niego nie powiem. Ten na D90 zraził mnie latającym zatrzaskiem od klapki baterii oraz latającym kółkiem do przykręcania gripa ( przy D5000 nie było tego problemu), poza tym materiał jet inny niż tego od D5000. Co powiecie w tej sprawie? Wszyskie MEIKE tak mają czy tylko z moim jest coś nie tak?
    D90, T 17-50, N50 1,8D, Di622, siakiś statyw i kompletny brak czasu

Domyślnie

Wszystkie takie są... odrobina czarnej taśmy izolacyjnej i ostry nożyk...wytnij wąskie paseczki i podklej grip w miejscu stykania z klapką... też mnie to irytowało a ten prosty zabieg sprawdził się...Co do pokrętła to ja nic z tym nie robiłem...gdzies na forum sa opisy jak koledzy sobie z tym radzili...ale trzeba rozkręcić grip... Najważniejsze żeby działał prawidłowo czyli przełączał się na drugie ogniwo po wyczerpaniu pierwszego oraz żeby nadmiernie nie ""wysyssał" prądu podczas leżakowania aparatu...Tego bym się bardziej obawiał a to się zdarza...Można jeszcze użyć taśmy do usztywnienia całości - cienka warstwa na element który wchodzi w miejsce baterii do korpusu w jego dolnej części... tylko żeby nie przedobrzyć bo wtedy może "nie kontaktować"

Domyślnie

Dzięki za pomoc. Podkleiłem "zamek" wcisnąłem czarną taśmę pod kółko, nakleiłem taśmę na "trzpień" i jest Git. Choć zawiodłem się trochę MEIKE. Tak jak pisałem wcześniej w D5000 podpiąłem i zapomniałem. Zdecydowanie lepiej wykonany był.
    D90, T 17-50, N50 1,8D, Di622, siakiś statyw i kompletny brak czasu

Uprawnienia umieszczania postów