Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Domyślnie Polne - ponownie

Z braku czasu na zdjęcia dawno nic nie publikowałem, na szczęście niedługo będzie więcej luzu. Publikowałem już wcześniej materiał z tego miejsca w wątku: http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=182671
    Wiem, że niebo, szczególnie w okolicach Słońca jest prześwietlone. Przydałby się filtr szary połówkowy. Mam też wątpliowści do kolorów, szczególnie zielonego zboża na pierwszym planie (sam nie wiem czy jest dobrze, czy nie).

Jak zawsze czekam na porady, sugestie.

Domyślnie

O ile niebo w okolicach słońca jest zbyt "żywe" tak pozostałe części zdjęcia wyszły troszkę blado, brakuje tu życia.
    Barwy wydają się przygaszone, blade, trzeba w nie tchnąć trochę życia...
    Dolna część wygląda jakby nie było światła, a jak widać było i to całkiem sporo...
    www.hubertleszczynski.com
    --------------------------------------
    F_A_C_E_B_O_O_K

Domyślnie

Za przedmówcą, spróbuj pomazać trochę dwoma narzędziami w PS'ie - ściemnij na górze i rozjaśnij na dole,
    ożywisz stłumione barwy.
    Lepszy oczywiście będzie efekt jak już na etapie rawa popracujesz
    Pozdrawiam Mirek
    Dyplomata to człowiek ,który powie ci spier... w taki sposób ,że będziesz czuł zachwyt przed zbliżającą się podróżą

Domyślnie

Dzięki za porady. Czyli w sumie rozjaśnić dół, a górę ciemniej. Bo nasycenie kolorów jest chyba dobre. No, będę musiał spróbować jeszcze raz od początku, tzn. od RAWa (chociaż zobaczę jeszcze co z tym jpg można zrobić).

Domyślnie

Niestety zdjęcie się nie wyświetla
    Nikon D90 + NIKKOR 18-105 mm + NIKKOR 85 mm 1.8 D

Domyślnie

U mnie rowniez nie widac.

Wstaw od nowa zdjecie w nowym poscie i zaraportuj go do moderatora. W opisie raportu napisz prosbe o wklejenie linka w pierwszym poscie.
    Mi pewna dobra dusza, tak kiedys naprawila kilkanascie watkow zdjeciowych, gdzie mi linki wygasly.

P.S Pzdr dla Psychotropa.
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Zdjęcie się powinno wyświetlać, po ponownym odświeżeniu strony (nie wiem, dlaczego nie wyświetla się za pierwszym razem).

Domyślnie

Zdecydowanie trzeba przyciemnić górę i rozjaśnić dół + dodać trochę kontrastu na dole. Ja bym jeszcze obciął z 1-2 cm trawy na dole (wydaje mi się nieostra), ale to kwestia gustu.

Uprawnienia umieszczania postów