Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Me_how Zobacz posta
    ...

A i jak widać upierdliwe zabezpieczenie przed wielokrotnym instalowaniem triali daje się we znaki
    Ba, Kolego, żeby tylko to, to nie byłoby problemu, bo kupić, przynajmniej dla mnie to nie problem, ale toto naprawdę poważnie narusza prywatność użytkownika i ingeruje w system i sprzęt na poziomie rootkitów i wirusów, a to już przekracza granice dobrego smaku.

Potrzebna jest naprawdę rzetelna wiedza z dziedziny IT, żeby sobie z tym czymś radzić.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Ba, Kolego, żeby tylko to, to nie byłoby problemu, bo kupić, przynajmniej dla mnie to nie problem, ale toto naprawdę poważnie narusza prywatność użytkownika i ingeruje w system i sprzęt na poziomie rootkitów i wirusów, a to już przekracza granice dobrego smaku.

Potrzebna jest naprawdę rzetelna wiedza z dziedziny IT, żeby sobie z tym czymś radzić.
    A tak z ciekawości czystej: znalazłeś gdzieś informacje o zakresie tegoż naruszania.
    Z6II|FTZII|N10-24|N14-24|N35|N24-70|N105VR|N70-200VRII|TC-14EIII|TC-17EII|SB800|YN-685|YN-460II|YN-622N-TX|YN-622N|YN RF-602|YN RF-603
    Było: D700+MB-D10|D200+MB-D200|

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Me_how Zobacz posta
    A tak z ciekawości czystej: znalazłeś gdzieś informacje o zakresie tegoż naruszania.
    Informacji na temat dziadostwa o nazwie Pace Interlok znajdziesz w sieci od metra, więc to sobie darujmy.

Natomiast dobrze jest zamieścić link do tekstu samego DxO, która to mówi że:

http://help.dxo.com/faq/index.php?ac...130&artlang=en

Dla mnie jednak, jeśli jakiś mechanizm działa identycznie jak rootkit, to choćby producent dawał mi słowo honoru, że to zupełnie coś innego, to jest to jedynie zwykłe czcze gadanie.

Zresztą, spróbuj się skutecznie pozbyć tego świństwa, a zapewniam Cię, że zaczniesz kląć po pewnym czasie nie gorzej niż Pan szewc.

Pace Interlok zagnieżdża się w jądrze systemu i na twardym dysku, próbuje też nadpisać bios komputera, a to już nie przelewki.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

No cóż, jeżeli to działa zgodnie z informacjami producenta, to chyba nie widzę tu naruszania prywatności. A że zabezpieczają się przed kradzieżą, to ich prawo w dzisiejszych czasach.
    Pozbywać się tego raczej nie będę, bo mi nie przeszkadza skoro uruchamia się tylko podczas działania dxo.
    Z6II|FTZII|N10-24|N14-24|N35|N24-70|N105VR|N70-200VRII|TC-14EIII|TC-17EII|SB800|YN-685|YN-460II|YN-622N-TX|YN-622N|YN RF-602|YN RF-603
    Było: D700+MB-D10|D200+MB-D200|

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Obawiam się, że działania podejmowane przez tego rootkita, znacznie wykraczają poza zadeklarowane przez producenta, więc stanowią zagrożenie tak dla bezpieczeństwa systemu, jak i dla prywatności danych komputera, na którym ów rootkit funkcjonuje.

... ale jak to mówią, czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal, więc jeśli komuś z tym czymś dobrze, to stanu takiego błogostanu przerywać nie wypada.
    Medice, cura te ipsum.

Uprawnienia umieszczania postów