Fotografować modelkę o takiej urodzie to sama przyjemność
Mnie najbardziej podoba się jedynka, ale skosy przeszkadzają trochę.
Szukaj
Fotografować modelkę o takiej urodzie to sama przyjemność
Mnie najbardziej podoba się jedynka, ale skosy przeszkadzają trochę.
Galeria: www.artifoto.ksu.pl
D5000, S150, N60, N17-55, N16-85, Metz 48AF, pierścienie, sanki, Velbon Ultra Lux-i L
no dobra...mam takie pytanie. Nie do zawodowcow z d700/d800 i w gore. Sa tez zawodowcy z d90 wiem ale nie o to chodzi. Chodzi mi o wspołprace z modelkami amatorkami. Podpisujecie jakies zgody na publikacje zdjec? placicie za pozowanie? Prosicie kolezanki zeby troche po pozowały wam do zdjec? Wiadomo ze nie kazda ładna kolezanka umie pozowac? Czy bez podpisywania pozwolen na publikacje np tu na forum. Nie placicie tylko kupujecie jakis mały prezent czy prezentem sa ładne zdjecia dla modelki? Czy płacicie pieknej nieznajomej za cykanie fotek w plenerze?
Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II
Możesz poszukać sobie artykułów opisujących doświadczenia ze współpracy na zasadach TFP. Hasło powinno wystarczyć, by znaleźć tego dużo. Jest masa krytyki, sposobów obchodzenia różnorakich problemów, typowych zachowań, czy form wynagrodzenia. W skrócie - płaci ten, komu bardzo zależy na zdjęciach. Jeżeli wszystkim stronom zależy, to często nie płaci nikt, a raczej płacą wszyscy, rozdzielając koszty. Fotografię warto potraktować jako pracę, zawód. Trudno wykonywać go dopłacając do tego. Natomiast czasem jest potrzeba zbudowania portfolio chociażby i wówczas wynajęcie kogoś może się opłacić.
Jako programiście, nie przychodzi mi za bardzo do głowy pytanie, czy pisząc program dla pięknej znajomej lub nieznajomej, powinienem jej za to zapłacić.Ale czas to pieniądz, zatem jeżeli pozowałaby mi do stworzenia rzeźby, to już należy się jej rekompensata, bo nic z tego nie ma.
Zawsze mówiłem i zdania nie zmienię. W Białymstoku są najładniejsze dziewczyny w Polsce.
Tylko pozazdrościć.
Do jakiegoś czasu myślę o przeprowadzce do Białegostoku.
Zdjęcia równie rewelacyjne co modelka.
Fotografia jest jak magia...
Prawie każdy posiada dziś różdżkę ale nie każdy potrafi czarować.
Sie przerysowało się, bo to 14-24 pożyczone : ( Niemniej umieściłem, bo jest zupełnie inne.
Tak, to Pałac Branickich i ogrody
Czyli teren z potencjałem, tak jak myślałem. Do tego jeszcze Planty tez nawet się nadają i inne miejsca
Ogólnie Białystok ma potencjał nie tylko jeśli chodzi o miejscówki ale tak jak już wspomniano o kobiety/modelki/modeliny![]()
Skontaktuj się z nami