Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Exclamation D90 dziwny problem z AF :/

Witam,

Od kilku dni mam dziwny problem, mam nadzieję, że mi pomożecie. Fotografuję na manualu jednak aparat nie chce zrobić zdjęcia, dopóki nie ustawię ostrości. Nigdy czegoś takiego nie miałem, chyba, że w programie auto, tam zawsze czeka na ustawienie ostrości.

Podejrzewam, że musiałem coś w ustawieniach przez przypadek pozmieniać. Tylko co? Myślałem, że zna swój aparat, a tu nie wiem, jak to odkręcić :/ Jest to uciążliwe, szczególnie, gdy szybko trzeba zrobić zdjęcie.

Macie jakiś pomysł?

Pozdrawiam,
    Michał

Domyślnie

Autofocus AF-S przestaw w AF-C przyciskiem AF na górze korpusu

Domyślnie

Może ustawiłeś spust migawki w priorytecie ostrości ?

Domyślnie

Przestawienie na AF-C niby pomogło, dzięki, jednak mimo wszystko co pewien czas aparat przystaje na chwile i nie chce robić zdjęcia, robi je dopiero po chwili. Może to bufor ale mam ustawione na zdjęcia pojedyncze... Jestem przekonany, że wcześniej się to nie zdarzało...

Domyślnie

To moze zresetuj sobie wszystkie ustawienia do wartosci domyslnych?
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

To też jest myśl, dzięki. Spróbuję jutro po jasnemu

Domyślnie

ale to przeciez moment, ja bym nie zasnela :P
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Uprawnienia umieszczania postów