Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Mój Eskimos

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Dziwne te zdjęcia, ja ich nie rozumiem, nie wiem co chciałeś przez nie przekazać oglądającemu.
    Galeria: www.artifoto.ksu.pl

D5000, S150, N60, N17-55, N16-85, Metz 48AF, pierścienie, sanki, Velbon Ultra Lux-i L

Domyślnie

Oczywiście, że to wszystko ma się składać do kupy. Wyszedłem z założenia, być może błędnego, że pokazywanie Wam fefnastej sesji zdjęciowej z dzieckiem ze złożonymi rękami, na tle kościoła, na tle drzewka, z obrazkiem, lub siedzące na ławce to nie moja domena tylko osób które to robią i na tym zarabiają. Nie chciałem nic udziwniać na siłę tylko pokazać też inne ujęcie, niejako przy okazji samej komunii.

Szczerze przyznaję, że jednym z motywów takich a nie innych zdjęć jest też podejście mojego młodego do robienia mu zdjęć. Po pierwsze nie lubi, po drugie usztywnia się, po trzecie niecierpliwi się po pierwszym zdjęciu. A nie chwaląc się tym pomysłem go zdobyłem i zaskarbiłem sobie godzinną możliwość zrobienia mu kilku zdjęć, co mi się jeszcze do tej pory nie udawało. Być może przytłoczony tą radością i brakiem obiektywizmu co do samej sytuacji przeszarżowałem ... ale widać mam inne podejście do tej uroczystości, za co przepraszać nie mam zamiaru.

A krytykę przyjmuję i rozumiem, choć proszę o spojrzenie też z trochę innej persektywy. Howgh. A teraz siedzę już cicho i czekam na dalsze bicie
    Nikon jest, światło zawsze jakieś też jest, tematów bez liku a czasu za cholerę

Domyślnie

jeśli to była parada techno to kadry ok
    nic

Domyślnie

Przekaz jest prosty arti386: syn miał komunię, dostał prezenty, cieszy się z nich i wogóle jest fajnie

P.S. Jak mnie będziecie tak dalej szczypać to znajdę w Waszych portfolio sesje ślubne w niedorzecznych lub innych miejscach i tłumaczcie się jak się komponuje suknia ślubna z widłami i innymi gadżetami Oczywiście żartuję ale tak lekko ad vocem sobie pozwalam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sethcracow Zobacz posta
    Przekaz jest prosty arti386: syn miał komunię, dostał prezenty, cieszy się z nich i wogóle jest fajnie

P.S. Jak mnie będziecie tak dalej szczypać to znajdę w Waszych portfolio sesje ślubne w niedorzecznych lub innych miejscach i tłumaczcie się jak się komponuje suknia ślubna z widłami i innymi gadżetami Oczywiście żartuję ale tak lekko ad vocem sobie pozwalam
    może powinieneś tak zrobić znaleźć buble i wysypać kawę na ławę a niech będzie draka!
    tak na marginesie jaki słój do jakiej puchy masz podpięty bo podoba mi się to zestawienie.
    D700+50mm f1.8G+Di866

Domyślnie

Nie mam zamiaru żadnej draki robić. Podchodzę do tego na luzie. Ja rozumiem, że moje podejście mogło w pierwszym momencie trochę zaskoczyć i być niezrozumiałe, ale wydawało mi się, że jastno wyraziłem potem kontekst i zamiary. Przyjmuję krytykę i rozumiem, że przekaz był niespójny. Trudno. Szkoda tylko że wypowiedzi o samych zdjęciach było mało ale to składam na karb ich mizerii i dzielnie to przyjmuję

Co do zestawu to D700 + N85/1.8 w większości.

Domyślnie

Jeśli to są prezenty(słuchawki etc) to mogłes zrobić z humorem zdjęcia, ale pokazując jakis prezent przed otwarciem go a później to hulaj dusza. Tak jak to przedstawiłeś oddzielnie to mi również nie pasuje choć rozumiem co autor miał na myśli.
    Calkiem niezly aparat, takie sobie szkła, marne umiejętności i niewiele czasu...

Domyślnie

Jeżeli wątkiem przewodnim miał być pastisz to wyszło super.
    Świat idzie do przodu Znajomy prowadzący od wielu, wielu lat knajpę, po raz pierwszy spotkał się z życzeniem rodziny "Majowego Eskimosa" aby podać do stołu gorzałeczkę.
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

Autorze - jeśli masz frajdę z tych zdjęć, to nie tłumacz się z nich, bo to nie Ty masz problem tylko ci, którzy niezbyt kulturalnie je komentują. Są jakieś wzorce zdjęć których należy się trzymać??? Nie ośmieszajcie się ludzie...

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów