Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    Ale niekiedy (re)instalacja potrafi uwalić standardowy folder systemowy z dokumentami.

Kocham takich użyszkodników, którzy instalują coś na oślep.
    I trzymają ważne dokumenty na partycji systemowej.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Starachowice/Kielce

Domyślnie

Jeżeli było dalej, dalej to prawdopodobnie było też "tak" przy pytaniu "czy sformatować partycję C". W takim przypadku może pomóc tylko ktoś kto ma pojęcie o odzyskiwaniu danych. Np TO. Mnie kiedyś pomogli

Domyślnie

O żadnym formatowaniu nikt nic nie mówił. Ja jeszcze sprawdził bym folder System Volume Information.
    Ostatnio edytowane przez Celeborn ; 24-05-2012 o 11:57
    Body+szkło

www.mpastuszak.pl

Domyślnie

Najważniejsze pytanie, to czy dysk był od nowa partycjonowany. Czy był formatowany. Zwykle nie da się tego zrobić przez nieświadome klikanie "Dalej". Jeżeli nic z partycjami nie było robione, to pliki same zginąć nie powinny. Podczas instalacji prawie nic poza katalogiem systemowym Windowsa nie jest ruszane. Zwykle dokumenty mniej świadomi użytkownicy umieszczają w dwóch miejscach. Albo na pulpicie. Albo w folderze "Moje Dokumenty". Jeżeli były gdzieś w tym drugim to powinny nadal być na dysku. Jeżeli na pulpicie, to sprawa wydaje się być gorsza, gdyż łatwiej mogły przepaść. Jeżeli nadal są, to mogą być w ukrytych podkatalogach. Ale nadal podstawowe pytanie to, czy była partycja jakoś formatowana. Aby znaleźć pliki ukryte można chyba użyć Total Commandera. W opcjach nakazać mu je wyświetlać, a następnie dysk przeszukać (wyszukując żądanej nazwy lub po prostu rozszerzeń).
    Jeżeli to nie pomoże, to najlepiej za dużo na dysku nie działać (najlepiej wcale), ściągnąć na jakiegoś pendrive'a na innym komputerze programy do odzyskiwania danych i je wypróbować. Albo wezwać kogoś, kto trochę się lepiej na tym zna. Nawet jakiegoś kumatego studenta, znajomego znajomych.
    Ostatnio edytowane przez mOSAd ; 24-05-2012 o 13:15

Domyślnie

dzieki panowie za wszelkie podpowiedzi. jak sie z nim spotkam to przeanalizujemy wszystkie mozliwosci i zobaczymy co da sie zrobic.

ale ale...jesli byl format to skad na dysku C jest zajete 60GB? na kompie zainstalowany jest system, office, antywirus i pelno chlamu, ktore doinstalowuje thinkpad IBM'a

Domyślnie

Vista normalnie po instalacji samej siebie zajmuje chyba ze 40GB. Dodaj do tego całą resztę i się uzbiera 60GB.

Domyślnie

Jeśli Twój kumpel miał te wszytskie swoje pliki na dysku C (bądź takim na którym zainstalowany był poprzedni system) to Vista podczas instalacji zawsze tworzy na dysku C (bądź na tym gdzie był system) folder windows old. Tam są wszystkie pliki użytkowników z pulpitu, moich dokumentów, obrazów itp. Może ten folder zawiera tak dużo danych? Są to tylko moje przypuszczenia.
    Pozdrawiam

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Domyślnie

Majek sprawdzalismy katalog systemu i ma cos kolo 6GB, wiec to nie to...
    dam znac kumplowi, zeby do mnie wpadl z laptopem i sprawdzimy kazda jedna opcje
    jeszcze raz wielkie dzieki!

Domyślnie

Pewnie z nowym Windows utworzył sie nowy profil dla nowego użytkownika. Wszystkie dokumenty masz w starym profilu. Najlepiej daj szukaj i wpisz nazwę, jakiegoś pliku, którego nazwę pamiętasz to znajdziesz.

Wysyłane z mojego HTC Desire HD A9191 za pomocą Tapatalk 2

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów