Close

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 65

Wątek: jaka zmywarka?

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hydra_nt Zobacz posta
    A dokładniej BSH w Łodzi a Electrolux na Dolnym Śląsku. Zmywarki są produkowane w Polsce nie w Chinach Jakością wszystkie są podobne do siebie. W zasadzie wybór to (jak pisali poprzednicy) - gwarancja, serwis ( im bliżej tym lepiej), cena, wygląd ;P , energochłonność - raczej w tej kolejności .
    Ja kupowałem sprzęt jakieś 4 lata temu i wtedy wszystkie sprzęty Siemensa i Boscha były z różnych krajów europejskich ale nie z Polski, coś było z Niemiec, coś z Grecji, innych nie pamiętam.

Co do samej zmywarki to większości programów nie używamy bo nie było czasu i chęci instrukcji poczytać. W sumie to używamy dwóch programów i przycisku, który skraca znacząco czas mycia. Jest fajna rzecz, nad którąś kiedyś się zastanawiałem czy warto mieć i dziś wiem, że jest bardzo przydatna - a mianowicie takie czerwone światełko świecące na podłogę informujące o tym czy zmywarka jeszcze działa czy nie działa.

A co do zawodności/niezawodności sprzętu. Jakieś 13 lat temu kupiliśmy lodówkę i pralkę Bosch'a. Używaliśmy przez 10 lat, potem daliśmy rodzicom i do dziś wszystko działa bez najmniejszego problemu - nic nie naprawiane ani wymieniane.
    Ostatnio edytowane przez ropusz ; 23-05-2012 o 13:57

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ropusz Zobacz posta
    ... Jest fajna rzecz, nad którąś kiedyś się zastanawiałem czy warto mieć i dziś wiem, że jest bardzo przydatna - a mianowicie takie czerwone światełko świecące na podłogę informujące o tym czy zmywarka jeszcze działa czy nie działa.
    ha, no to moja nie dość, ze też oswietla podłogę na czerwono, to jak skończy to zmienia kolor światła na zielony.
    I nie piszczy. Chyba już przywykła.
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

bosch dobry był 10 lat temu. Teraz większość made in china. Teraz nawet bosch się może zepsuć po roku. W domu mam boscha pod zabudowa 60cm. Działa od 2 lat i problemów nie ma. Ale jest mało używana. Moim zdaniem nie opłaca się kupować 40 cm bo zużycie wody i prądu jest czasem znikome. Pracowałem na dużym agd trochę i to co klienci opowiadali to masakra. Każdy co innego. Jeden tylko bosch a drugi tylko nie bosch!

Cytat Zamieszczone przez ropusz Zobacz posta
    Bosch lub Siemens. Ja wszystkie sprzęty kupowałem tych dwóch firm (preferowałem Siemensa), jakkolwiek np. okap ładniejszy był Boscha. W każdym razie z tymi dwoma firmami nie powinno być kłopotów.
    te dwie firmy robią zmywarki w tej samej fabryce. To jedną i ta sama firma. Tylko simens droższy. Bierz ta która ma długi okres gwarancji. I nie za droga. Za 5 lat nie będzie szkoda wymienić na nowa. A Jak kupisz zmywarke za 5 tys i się zepsuje po 2letniej gwarancji? Można się lekko zdenerwować.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 23-05-2012 o 13:22 Powód: łączymy, nie mnożymy.
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Domyślnie

Ja również polecę Boscha lub Siemensa. Mam Boscha od 2 lat, zmywam średnio co 1,5 dnia i, odpukać, żadnych problemów. Jedyne, co ponoć ważne, to to żeby miała "podłogę" ze stali, a nie jakiś plastic-fantastic.
    clusca
    Fufu X

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sokolnik Zobacz posta
    bosch dobry był 10 lat temu. Teraz większość made in china...
    Coś w tym jest. U moich rodziców już ponad 10lat jest Bosch i jak go postawili po dostawie tak stoi i działa do dziś, żadnych problemów z myciem, ani żadnych awarii... więc jak przyszło mi kupować zmywarkę 2lata temu nad marka się nie zastanawiałem i... mój hura optymizm do boscha nieco osłabł. Moja napewno jest bardziej "eko" tylko, że to od razu przekłada się na jakość mycia (więcej "niedoróbek"), a program 1/2 w zasadzie tylko do bardzo lekko muśniętych naczyń inne się nie domywają. No i "lepsze jest wrogiem dobrego" ktoś zaprojektował lepszą górną półke niż w archiwalnym modelu moich staruszków i żebym nie wiem co robił (program, nabłyszczacz) ciągle zalega mi woda na denkach szklanek i kubków. Narazie 2lata bez awarii, gwarancje dostałem na 5. Nie wiem jak sprawują się inne marki, nie miałem styczności, pewnie zawsze moze byc gorzej natomiast "upgrade" w wykonaniu boscha mnie trochę rozczarował.

Domyślnie

hahahaha - im więcej postów tym mam większą rozkminę

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacoslavgth Zobacz posta
    hahahaha - im więcej postów tym mam większą rozkminę
    No przeciez mowiłem, kup z pomaranczowymi uchwytami.
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lechupe Zobacz posta
    No przeciez mowiłem, kup z pomaranczowymi uchwytami.
    chyba tak tylko mi pomarańcz do niczego nie pasuje - z zielonymi są?

Domyślnie

trzeba dobre tabletki kupować. sypać sól, lać nabłyszczacz i będzie zmywało jak ta lala nawet w zmywarce za 800 zł z promocji. takie opinie słyszałem od kupujących te najtańsze. 3-5 lat i kolejna za 800 zł, to też jakiś sposób...
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Domyślnie

i ja polecam Boscha
    nikony dwa i jakies szkła

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów