Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Domyślnie Studio - Walka #1

Przyznam się bez bicia , że to moje pierwsze dwa kadry zrobione w " Studio " . Efektem dzisiejszej nudy w domu wyszły takie dwie klatki . Sprzętu oświeteniowego niestety ale nie mam Pro , Zwykły parasol z sabinka 700 wyzwalana w CLS i stałe swiatło .

Modelka , moja Narzeczona . Mejkap sama sobie robiła .

#1#2
    FX

Domyślnie

zalecałbym szkiełko zdecydowanie dłuższe niż 50mm. Co do kadrów, pozowania itp to zaraz wypowiedzą się znawcy tematu - ja się za takiego nie uważam

Domyślnie

Dla mnie za ciasno. Na dwójce dodatkowo mina modelki trochę bez wyrazu no i to ramiączko.
    D750, N50/1.8G, N35/2.0D, N70-200 VRII, SB-900 /.................... Sony A7II, S28/2.0, Zeiss 55/1.8, Helios 44 ....................... / EIZO CS240.

http://www.warszawa-fotograf.pl/

Domyślnie

Stock - Wiem wiem . W domu miałem jeszcze mały kepisz i niestety 70-200 było za długie .

Ktoś coś jeszcze napisze ? pisać pisać , bo nie wiem czy aż tak słabo , że mało piszecie .
    FX

Domyślnie

Nie moge Edytować .. ;/ taka klatka jeszcze .

3
    FX

Domyślnie

Jak znajdę natchnienie, to coś dłużej skrobnę, ale w skrócie wielkim: trudno fotografować osoby bliskie. Ciężko o obiektywizm i dystans, a modelce niełatwo się wyluzować i przestać grać. To widać. Dodatkowo zażyłość i znajomość utrudnia wyszukiwanie tych najlepszych punktów widzenia, kierunków. Wszystkie zdjęcia, które pokazałeś są zrobione od dołu. To najmniej korzystna dla tej modelki perspektywa. Chętnie zobaczyłbym coś z profilu. Brak możliwości odejścia to niestety bardzo niedobre ograniczenie w protrecie osoby, której perspektywą już bardziej pogrubiać nie należy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stock Zobacz posta
    zalecałbym szkiełko zdecydowanie dłuższe niż 50mm. Co do kadrów, pozowania itp to zaraz wypowiedzą się znawcy tematu - ja się za takiego nie uważam
    mam wrażenie że na 2ce modelka zrobiła lekkiego zeza (mi się tak wydaje, że powodem jest krótki obiektyw), koledze stock też chodziło o tego delikatnego zeza ?

3 mi się podoba chyba najbardziej, dlatego że modelka jest "dalej" niż na poprzednich zdjęciach.

ciekawie pomalowane oczy, kolorowo imprezowo szczęścia życzę i powodzenia w życiu
    Ostatnio edytowane przez sokolnik ; 22-05-2012 o 23:58
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Domyślnie

nie - chodziło mi raczej o to iz przy takiej fizjonomii modelki (okrągła twarz) powinno się raczej iżywać dłuższego szkła i ustawiać tak swiatło by zaciemniać boki tym samym wyszczuplając światłocieniem twarz.

jak np tutaj - pierwszy lepszy obrazek jaki mi wpadł do łba
    http://bi.gazeta.pl/im/4/10769/z1076...-21--Adele.jpg

Domyślnie

mOSAd - dziękuje ! i czekam na obiecana dłuższą wypowiedz .

Bede pracować nad błyskaniem , dziękuje za opinie !
    FX

Uprawnienia umieszczania postów