Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Monitor

Domyślnie

Dell U2412W
    Jest Dell U2412M
    A mruganie, migotanie i pozostałe nieszczęścia zauważyłem w ciągu 5 minut, które poświęciłem na to by rzucić okiem na ten monitor.
    No to na pewno miales jakis wadliwy egzemplarz, bo moj spisuje sie doskonale.

To tak samo jak z d4/Nex, jeden nie zauwazy roznicy, a drugi bedzie i tak wolal zdjecia z Nexa-7 bez wzgledu, ze roznia sie cena 5 tys. euro, z monitorami jest podobnie..
    Ostatnio edytowane przez Mekano ; 22-05-2012 o 00:20
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Co do monitorów to wiedza kolegi Czornyj moim zdaniem jest niepodważalna i należy on do kilku ekspertów w tym kraju pisanych przez duże "E..."
    Wiedzę na temat technologi / modeli można znaleźć na mva.pl.
    Obok NECa PA231 można jeszcze postawić EIZO SX2262. Matryca PVA i szeroki gamut 95% aRGB (w NECu tylko sRGB). Lepsza gwarancja ale trudniejsza kalibracja. Budżet trochę większy ale mogę napisać na priv gdzie go można kupić najtaniej w pl ale blisko widełek autora wątku.
    Generalnie matryce IPS gorzej nadają się do pracy wieczorami w domu przy słabym oświetleniu i wykazują się srebrzeniem czerni pod kątem w takim to właśnie oświetleniu. Matryce PVA w słabym oświetleniu rozjaśniają czerń pod kątem ale za to nie wykazują innych wad w domowych warunkach.
    Delle / Samsungi i inne tego typu nadają się do gier /filmu / biura
    Szymek

Domyślnie

Cześć,

odświeżam trochę wątek. Zastanawiam się nad zakupem czegoś w podobnych widełkach cenowych (tj. maks 2 tyś, ale tylko przy twardych argumentach ).
    Monitor ma być stosowany do fotografii, grafiki.

Obecnie zastanawiam się między 3 modelami:
    * NEC P221W
    * Dell U2410
    * NEC PA231W

Tu też do końca trudno mi rozstrzygnąć czy powinienem skupić się na matrycy IPS czy PVA? Kolejne pytanie, drobnostka, na ile będzie użyteczne wyjście HDMI?

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Rzeszów-okolica

Domyślnie

Witam wszystkich. proszę o radę co wybrać Eizo Flex Scan SX2462W , Asus PA24Q czy Dell U2412M. wiem że rozpiętość cenowa jest duża. mogę wydać do 4000 zł.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów