Szukaj
Pozdro. Wojtek
Co do zdjęcie, bardzo fajnie się patrzy, nie wiem tylko czy dołem nie jest za bardzo ciemno. ale to już rzecz gustu.
Nie rozumiem tylko jednej rzeczy, skoro to forum o fotografii, to dlaczego tak wiele zdjęć poddawanych jest obróbce w PS-ie czy jakimś innym programi?
Nie lepiej było by dodawać zdjęcia które są naturalne?
Wiem, że pewnie zostane za to okrzyczany(mam nadzieję, że bana za to nie dostanę), ale w moim myśleniu zdjęcie powinno być jak najbardziej prawdziwe, powinno oddawać w naturalny sposob chwilę w której zostało uchwycone.
Prawda jest taka, że każdy kto zna bardzo dobrze obsługę PS-a czy jakiegoś tam innego programu potrafi ze zwykłego zdjęcia zrobic coś, co napewno bedzie sie podobało, ale czy o to własnie w fotografii chodzi?
Nie odbierzcie tego źle, takie po prostu mam zdanie.
Pozdrawiam.
Kiedy ja zaczynałem przygodę z fotografią i poznałem to forum, też miałem takie wątpliwości co Ty i byłem rozczarowanyale uwierz mi, każdy prędzej czy później dochodzi do wniosku, że obróbka zdjęcia to nieodzowny element fotografii
jeżeli używa się formatu RAW to trzeba poprawić kontrast, nasycenie, a czasami WB. Obróbka może być równie pasjonująca co wyjście w plener
![]()
Nikon D90 + NIKKOR 18-105 mm + NIKKOR 85 mm 1.8 D
Uważam, że kolega ma sporo racji. Też jestem nowy na tym forum, może dlatego też mnie to trochę irytuje.
Co do foty, ...fajna, tylko nie bardzo pasuje mi centralne kadrowanie. Lekki "ciach" lewej i dołu i myślę, że było by lepiej. Ale to tylko moje zdanie, ...może sie nie znam.![]()
Nikon D7100 N18-105 VR N55-300 VR N35mm f/1.8G i kilka M42
Więcej na ... D&S FOTO
Zapomniałem Ci Wojtku napisać, że podoba mi się Twoja wizja![]()
Nikon D90 + NIKKOR 18-105 mm + NIKKOR 85 mm 1.8 D
Dobre, nawet bardzo, jest pomysł i odpowiednie podkreślające temat wykonanie. Dla mnie super.
LED ZEPPELIN
Udana konwersja, ziarno też kupuję, a cholernie rzadko takie łykam.
Co do wątpliwości kol. bajcy1 - każdy musi znaleźć swoją drogę w tej zabawie. Dodam, że nie ma czegoś takiego jak zdjęcie bez obróbki i nigdy nie było.
Ostatnio edytowane przez Duder ; 18-05-2012 o 22:17
A new shit has come to light...
Skontaktuj się z nami