Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: kamienice nad

Domyślnie kamienice nad

Znalazłem się tam z innego powodu ale nie mogłem się oprzeć scenerii: tuż po jednym deszczu i tuż przed następną zlewą, gdzieś tam w tle słoneczko próbowało się przebić. Piaskowe boisko ostatecznie uznałem za sprzymierzeńca, choć wiele bym dał za większą liczbę grających - zwykle w tym miejscu, na szarej kostce, parkują samochody.
    Zdjęcie jest sklejoną panoramą.
    Jak zwykle zapraszam do wyrażania opinii

.
    fotografuję portrety, sport, teatr tańca i jeszcze kilka innych obszarów - w tym w szczególności reportaże wszelakie piotr.jaruga_at_gmail.com

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Trzy rzeczy mnie draznia -
    1. turboprzeostrzenie
    2. lampa uliczna na dole kadru
    3. parasol obok lampy

Pogoda nie przeszkadza chociaz takie brazylijskie klimaty (czyt. boisko na piasku ) lepiej by sie ogladalo w popoludniowym sloncu

Domyślnie

Shaolinie
    co do turboprzeostrzenia - cóż, uznam za rzecz gustu czyli względną
    natomiast latarnia i parasol - stały tam i nie dawało się ich przesunąć. Inne kadrowanie? stracę proporcje (i tak już jak dla mnie naciągnięte - nie za bardzo lubię długie i płaskie obrazy). Coś tam w PS pogmerać/usunąć? nie znam PS a po za tym na tak dużą ingerencję w kadr niezbyt się godzę.
    Masz jakąś inna propozycję?
    .
    fotografuję portrety, sport, teatr tańca i jeszcze kilka innych obszarów - w tym w szczególności reportaże wszelakie piotr.jaruga_at_gmail.com

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Przetnij ten kadr na połowę (w poziomie) i popatrz... która połówka bardziej się Tobie podoba?
    O ile góra ma w sobie moc, to dół ma w sobie moc bałaganu.
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ALF Zobacz posta
    Przetnij ten kadr na połowę (w poziomie) i popatrz...
    O ile góra ma w sobie moc, to dół ma w sobie moc bałaganu.
    Racja, racja, racja - ale po przecięciu zdjęcie zrobi się jak dla mnie za "długie" - chyba po prostu muszę zaczekać na lepszą okazję, bez bałaganu na dole
    .

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Trzeba było wykorzystać ładne niebo zamiast bałaganu na dole
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Alf, dzięki za celną i słuszną uwagę
    ...a kiedy robiłem to zdjęcie (zdjęcia) to się zastanawiałem czy nie postawić na niebo - teraz patrząc z perspektywy czasu mogę tylko żałować, że choć nie spróbowałem zrobić drugiego zestawu, właśnie z niebem .
    .

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Z niebem jest pewien paradoks, im gorsze dla człowieka, tym lepsze dla fotografa

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PiotrPJ Zobacz posta
    Shaolinie
    co do turboprzeostrzenia - cóż, uznam za rzecz gustu czyli względną
    natomiast latarnia i parasol - stały tam i nie dawało się ich przesunąć. Inne kadrowanie? stracę proporcje (i tak już jak dla mnie naciągnięte - nie za bardzo lubię długie i płaskie obrazy). Coś tam w PS pogmerać/usunąć? nie znam PS a po za tym na tak dużą ingerencję w kadr niezbyt się godzę.
    Masz jakąś inna propozycję?
    Sorry, ze dopiero teraz

Co do przeostrzenia - moze to i rzecz gustu, ale wyostrzanie na tym poziomie = tuuuu macz

Co do kadrowania - jezeli mialbym cos ciac to cialbym zaraz nad parasolem, ale to oczywiscie nie ukryje nam latarni sam pomysl na kadr byl ok, ale te niepotrzebne rzeczy na pierwszym planie nie pomagaja...

ALF slusznie zauwazyl, ze mozna bylo skorzystac z nieba ot wskazowka na nastepny raz

Uprawnienia umieszczania postów