Da się, da...Nie doceniasz możliwości obróbki...
Szukaj
no przyciety kadr to tak,ale miales wuodrebnic fakture chmur i nie widac tego
i tu jestem za rzedmowca -jaropienza dzieki,bo to poszlo wogole w inna strone,niz caly zamiar tego
Jeżeli możemy to sobie pomagamy, ale jeżeli nie potrafimy to najlepiej się zapytać i nauczyć.
Jeżeli potrzebujesz czyjejś pomocy to o nią poproś osobę którą uważasz, że będzie potrafiła to zrobić. Myślę ,że większość z nas forumowiczów otrzymali kiedyś pomoc i taką samą komuś dadzą.
Jeżeli chodzi o zdjęcia gór to polecam osoby wybitnie uzdolnione w tym kierunku.
Osobiście uważam ,że Twojemu zdjęciu nie brakuje niczego. Acz kolwiek da się pod szlifować co nieco.
Tak na przykład, jak wspomniał Artur aby nie stracić jakości na kompresji do internetu. Dodanie kontrastu używając krzywych , ale tylko i wyłącznie na chmurach doda troszkę agresji i grozy zdjęciu. Wyciągnie więcej szczegółów na zboczu z drzewami. Całkowitej kompresji do B&W lub nadaniu więcej koloru.
Są rożne możliwości, ale to zależy jak Ty chcesz pokazać moment w którym to zdjęcie było robione i jak Ty to widziałeś. Nie ważne jak było w rzeczywistości bo to każdy z nas widziałby inaczej.
Ja nie mam żadnych zastrzeżeń
Sorry Gregory, to znaczy Jaro, ale nie bardzo rozumiem jakie masz zastrzeżenia do propozycji dominika? Właśnie dodał nieco kontrastu i chyba nic więcej. Podziałał bardzo delikatnie i niewątpliwie jest nieco lepiej. O pomoc rzadko kto prosi, zwłaszcza konkretne osoby, chyba że poza forum. Tu czasem ktoś chce sam pomóc, albo raczej pokazać co by proponował. Jako rodzaj komentarza można to traktować.
A new shit has come to light...
Co do wstawiania zdjęć poprawionych:
"
Każdy komentarz jest indywidualną sprawą wystawiającego. Reszta komentujących może się do niego odnieść wyłącznie w sprawach merytorycznych i artystycznych. Może zaprezentować swoją wizję zdjęcia (wyłącznie słownie, przeróbki pokazanego zdjęcia tylko za wcześniejszą zgodą autora wątku)."
Zdjęcie "zrobione" tak jak to widziałby Dominik nie ma żadnych mian o których mówi. Takie jest moje zdanie do którego mam prawo takie jak on i każdy inny. Nie widać żadnych zmian, a to ze zdjęcie już było dobrym produktem to już wspominam od samego początku
Gdybyśmy mieli sztywno trzymać się przepisów, również tych forumowych, to nie dałoby się żyć. Autor jeśli sobie nie zyczy może zaprotestować i żądać usunięcia.
Przeróbka Dominika ma zmiany, ale delikatne.
Wystarczy przyjrzeć się niebu. Jeśli nadal masz problem z dostrzeżeniem zmian ściągnij oba zdjęcia na swój komp i wyświetl obok siebie.
Skontaktuj się z nami