Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 34

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bragjure Zobacz posta
    Ale o poprawienie pracy z lampą przy Auto Iso w poszczególnych trybach to aż się prosi...I Nikon mógłby coś w tej sprawie zrobić...W końcu D700 nie przestał i nie przestanie robić zdjęć..Chyba że wzorem innych elektronicznych urządzeń ma moduł zliczania ilości zdjęć połączony z automatycznym wyłączeniem ))...czytaj uszkodzeniem

O takich wynalazkach jak możliwość przypisania przyciskowi "Qual" innych funkcji to raczej tylko śnię ...bo gdy korzystam wyłącznie z formatu RAW to jest to najmniej używany przycisk w body...stan zużycia - nówka nie śmigana
    Spójrz na to od strony producenta. Jemu się NIE OPŁACA poprawiać starszych modeli.
    Chcesz mieć lepsze "ficzery" ? Kup D800. Takimi kategoriami myśli Nikon, czy nam się podoba czy nie...

Domyślnie

Postaram się sprawdzić w swoim, wczoraj rozpakowałem dopiero

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Spójrz na to od strony producenta. Jemu się NIE OPŁACA poprawiać starszych modeli.
    Chcesz mieć lepsze "ficzery" ? Kup D800. Takimi kategoriami myśli Nikon, czy nam się podoba czy nie...
    Jedyna opcja to zdobycie kodu firmwaru i pisanie nowych "wszystko mających" firemarów
    Ogólnie to pewnie właśnie w fotografii najwięcej sprzętu jest niewykorzystywanego w pełni. Do innych rzeczy i sprzętu komputerowego jakoś programiści częściej piszą nowe firmware...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paul.g.85 Zobacz posta
    Jedyna opcja to zdobycie kodu firmwaru i pisanie nowych "wszystko mających" firemarów
    Oprócz kodu trzeba mieć jeszcze narzędzie, w którym ten kod można napisać/skompilować i sprawdzić.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mariusz_m Zobacz posta
    Oprócz kodu trzeba mieć jeszcze narzędzie, w którym ten kod można napisać/skompilować i sprawdzić.
    Przecież programiści Nikona nie używają środowiska programistycznego na który monopol ma tylko Nikon.
    Myślę że zdobycie potrzebnego softu nie było by zadaniem karkołomnym

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mariusz_m Zobacz posta
    Oczywiście, ale ten co się tym zajmuje to już o tym wie. Rosjanie rozgryźi D5100 to może i D700 się doczeka...
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Ogólnie to pewnie właśnie w fotografii najwięcej sprzętu jest niewykorzystywanego w pełni. Do innych rzeczy i sprzętu komputerowego jakoś programiści częściej piszą nowe firmware...
    Nikona jakoś hakerzy omijają szerokim łukiem.
    Nie wiem z czego to wynika, że np. takim Panasoniciem GH-2 zajęli się i ze świetnym skutkiem, a innymi nikt nie chce się zająć

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Nie wiem z czego to wynika, że np. takim Panasoniciem GH-2 zajęli się i ze świetnym skutkiem, a innymi nikt nie chce się zająć
    Myślę, że to kwestia przypadku.
    Taka dekompilacja i modyfikowanie kodu to często jednoosobowe hobbistyczne projekty zainspirowane potrzebą chwili.
    Pewnie nie trafił się odpowiednio zdolny programista z Nikonem D700 który by chciał się w to bawić.
    Za darmo.
    Ciężko o błyskotliwych programistów z dużą ilością wolnego czasu
    Pozdrawiam,
    Tomek

Domyślnie

Przecież programiści Nikona nie używają środowiska programistycznego na który monopol ma tylko Nikon.
    Myślę że zdobycie potrzebnego softu nie było by zadaniem karkołomnym
    No to wyświetl sobie jakiś firmware Nikona - będziesz zdziwiony.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Widzę, że temat hackowania powrócił -tu jest tego trochę, niestety na sensowne efekty poczekamy jeszcze:

http://www.personal-view.com/talks/d...topic#Item_187
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów