Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Domyślnie PocketWizard czy Phottix ?

Witam czy może ktoś wypowiedzieć się na temat tych dwóch firm chodzi mi o błyskanie zdalnie to raz ale synchronizacja z krótkimi czasami korpus D700. Jak dysponujecie zdjęciami z tymi systemami to było by fajnie i proszę o określenie ekspozycji

Domyślnie

Krótkie czasy w PW obsłużą TT1 i TT5, mogę się mylić ale nie kojarzę phottixów obsługujących fp, jak już to
    pixel knight i nowy king.
    Jakbym miał wybierać to PW, pixel king taka tańsza alternatywa, wyczytałem w jakimś teście, że cierpi na choroby "wieku dziecięcego" - problem ze sterowaniem korekcją mocy lamp z korpusu.

Domyślnie

A starsze lampy np sb-28 i sb-24 będzie współgrać z PW ? jak tak to na jakim poziomie chodzi mi o to jak np sb-800 sb-910 będę miał większą kontrolę to czy tymi moimi zabytkami błysnę ?manual wystarczy chodzi mi o system 4 błysków

Domyślnie

PW Flex TT1 i TT5 wg. tego co doczytałem na stronie PW nie obsłużą wymienionych starszych lamp, w manualu
    nie bawiłbym się w PW tylko kupił sprawdzone chińczyki(rf-602,603,strato,soldier itp.), chyba że zależy na fp i ttl-u.

Domyślnie

Phottotix Odin ma synchronizację z krótkimi czasami. Mam i działa.

Domyślnie

a jak z ttl-em w Phottotix-ie?

Domyślnie

No tak, ale Phottix Odin jak na razie, to tylko do Canona jest. Do Nikona ma być
    Na świecie ludzi coraz więcej, a człowieka coraz mniej.

http://marchewkowakuchnia.wordpress.com/

Domyślnie

no miałem właśnie pytać - jeśli oszczędność i nie PW - to co - sprawdzone pewne i dobre do D3.
    Wyzwolenie 1-2 lamp SB900/800 i dobrze byłoby mieć możliwość jakiegoś sterowania i zapanowania nad nimi... Pixel King to jednak znaczna oszczędność - ale jak to się ma do jakości ?

Uprawnienia umieszczania postów