Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: Montepulciano

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dune Zobacz posta
    Chmury zdominowały kadr, przydałoby się chyba więcej dołu, aby je zrównoważyć i dać solidną podstawę miasteczku. Uwaga Dudera o schłodzeniu chmur chyba trafna. Mam wrażenie, że lekko leci w prawo (chodzi mi o piony), ale przy tym ukształtowaniu terenu i bryłach budynków pewnie to złudzenie.
    Chmury miały sprawiać wrażenie dużych. Ustawienie miasteczka w mocnym punkcie i ponad jednej treciej kadru ma trzymać wzrok na nim, a chmury są odwrotnoscia ciężkości do ciemniejszego i chlodniejszego dołu. Taki był zamiar. Czy mi wyszło to już inna sprawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaroPienza Zobacz posta
    (...) a chmury są odwrotnoscia ciężkości do ciemniejszego i chlodniejszego dołu (...)
    Tylko ten element, w moim odczuciu, nie do końca się sprawdził Chmury (ewidentnie olbrzymie ) chyba jednak zdecydowanie przeważają nad dołem, inaczej mówiąc wydaje mi się, że dół ich nie zrównoważył. Warto też może przypomnieć, że obiekty o ciepłej barwie subiektywnie wydają się nam większe niż ich chłodne odpowiedniki. Stąd też sugestie o schłodzeniu chmur czy większej ilości dołu. Niezależnie od tego "filozofowania", zdjęcie jest fajne

Domyślnie

Można się czepiać i na pewno powinno , ale podoba mi się ta odsłona, inna to chyba dla mnie najważniejsze, niebo mi się bardzo podoba, dół już mniej , ale całość naprawdę BDB.
    Z9 + D500 + D300s + S 10-20 + N 17-55 2.8 + N 50/1.8 + N 70-200 VR II + N 400 2.8 TC S

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów