Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Montepulciano

Domyślnie Montepulciano

Montepulciano założone zostało przez Etrusków ok. IV-III w. p.n.e. W czasach rzymskich stacjonował tu garnizon strzegący ważnych okolicznych dróg. W XII w. walczące ze Sieną, od 1390 r. znalazło się pod wpływem Florencji. Miasto zaczęło się szybko rozwijać, budowano tu piękne pałace. Od XVI w., od czasu podbicia Sieny przez Florencję, rola Montepulciano zmalała.

maniak666
    Gość

Domyślnie

No! Nareszcie... Co? Ty już wiesz co

Domyślnie

Tym razem bede na nie. Jak lubie twoje obrazki tak ten mi nie odpowiada poprzez zniszczenie drzewostanu w papke... wiem, ze mgla. Poprostu nie podoba mi sie zestawienie ostrych murow i zbyt miekkiego dolu.
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Domyślnie

"A mogło być tak pięknie". Gdyby nie ten dół i przechył. Przy tych pięknych kolorach murów ochłodziłbym chmury dla skontrastowania, dopełnienia barwnego.
    A new shit has come to light...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Duder Zobacz posta
    "A mogło być tak pięknie". Gdyby nie ten dół i przechył. Przy tych pięknych kolorach murów ochłodziłbym chmury dla skontrastowania, dopełnienia barwnego.
    nie być przechyłu... prostować do dachów i wieżyczek. Złudny przechył
    Chmury podgrzane bo tak miało być (wizja autora). Jakby to wyglądało chmury chłodne ,a reszta podświetlona zachodem słońca ?

Domyślnie

Mi pasuje, na dole nie ma światła i to wszystko. Takiego nieba grzech byłoby nie trachnąć, przy okazji historii człek nieco liźnie.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

No i teraz masz dysonans - ciepłe chmury, ciepłe mury, a dół chłodny. Myślę, że gdyby tylko mury były na ciepło, to by je podkreslało. Ale mogę się mylić, anyłej bym spróbował maj łej. Krzywo jest ewidentnie, mam Ci narysować?
    A new shit has come to light...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Duder Zobacz posta
    No i teraz masz dysonans - ciepłe chmury, ciepłe mury, a dół chłodny. Myślę, że gdyby tylko mury były na ciepło, to by je podkreslało. Ale mogę się mylić, anyłej bym spróbował maj łej. Krzywo jest ewidentnie, mam Ci narysować?
    rysuj .pliz.
    Ja na prawdę nie widzę krzywizny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maniak666 Zobacz posta
    No! Nareszcie... Co? Ty już wiesz co
    Wiem wiem Andrzeju, ale wiesz jak nie jest łatwo zrobić coś innego

Domyślnie

Chmury zdominowały kadr, przydałoby się chyba więcej dołu, aby je zrównoważyć i dać solidną podstawę miasteczku. Uwaga Dudera o schłodzeniu chmur chyba trafna. Mam wrażenie, że lekko leci w prawo (chodzi mi o piony), ale przy tym ukształtowaniu terenu i bryłach budynków pewnie to złudzenie.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów