Close

Strona 61 z 73 PierwszyPierwszy ... 1151596061626371 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 601 do 610 z 721

Wątek: Diablo 3

Domyślnie

Wyjaśnijcie mi parę rzeczy...

1. Co to jest farmienie?
    2. Co to znaczy mp4 mp10 itp? Bo SP0 - SP10 to rozumiem siła potworów.
    3. Co to jest dps?
    4. Czy jak utworzę postać na single player to tą samą postać mogę grać multi i prywatne drużynowe zadania robić czy do singla jest osobna postać a do multi osobna?
    5. Co to są ubery?
    6. Blizzard nie wspiera internetu mobilnego i WIFI - czy to oznacza że jeśli w domu mam router i nie podłączam kompa do sieci po kablu LAN to będę miał problemy z graniem?
    7. Czy rzadkie, z zestawu oraz legendarne przedmioty można znaleźć na poziomie trudności normalnym czy tylko na inferno takie rzeczy?
    8. Poziom 60 jest do zdobycia dopiero na inferno? Jaki poziom postaci mogę uzyskać przechodząc grę na poziomie normalnym?
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 24-11-2012 o 13:56 Powód: orto. ("znaleść")
    ;]

Domyślnie

1. Łażenie w celu zdobywania nowych rzeczy, złota lub czegokolwiek na co farma jest nastawiona. Zazwyczaj chodzenie w kółko do tej samej lokacji.
    2. Mp4 to samo co Sp4. (od monster power)
    3. dps - damage per second. Obrażenia na sekundę - to jest główna statystyka na podstawie której określamy siłę obrażeń.
    4. Nie ma rozróżnienia single i multi. To jest jedno i to samo. Jak chcesz grać single, to nie upubliczniasz gry.
    5. Uber to specjalny boss, którego można bić po złożeniu piekielnej machiny i otwarcia portalu. Ubery są zrobione na podstawie normalnych bossów.
    6. Nie. Ja osobiście gram po wifi i nie widzę żadnych problemów.
    7. Można znaleźć wszędzie, ale są one zupełnie "zbędne". Zdobywanie nowych poziomów jest tak szybkie, że sprzęt się zmienia też bardzo szybko.
    8. Poziom 60 możesz zrobić i na normal, ale zajmie Ci to więcej czasu. Żeby móc grać na inferno, trzeba mieć 60 poziom.

Domyślnie

O widzisz, myslałem że na 60lvl potrzeba miesięcy grania, a Ty mówisz że szybko poziomy skaczą. Kolejne pytania:

1. Co to jest piekielna machina? Mogę jej użyć tylko 1 raz czy wiele razy? Co potrzebuję do jej złożenia?
    2. Rozumiem że po przejściu przez portal mogę zabić Ubera, czyli przeróbkę bossa, i mogę to robić w nieskończoność ile razy tylko przejdę przez ten portal? Nabijają one szczególną ilość expa lub sypią szczególnymi nagrodami?
    3. SP (MP) można zmieniać wyłącznie na początku gry czy w trakcie grania mogę sobie przełączać siłę potworów jak chcę? Np startuję najpierw na poziomie normalnym, akt 1, dwie misje sobie zrobię np na MP0, na trzecią przełączę na mp3 a od czwartej mogę wrócić do mp0?

PS. Czy ta gra jest trudna? Co chwila widzę linki do Waszych postaci, i wielu z Was przeszło grę na poziomie inferno, podejrzewam że nie jest to jakieś wybitnie skomplikowane skoro tyle ludzi to przeszło?
    ;]

Domyślnie

Gra jest prosta do przejścia, więc trudno mówić o wyzwaniach jakichś. Wystarczy mieć w grupie jedną osobę z bardzo dobrym sprzętem i ona wszystko niemal zrobi sama. Można się co prawda bogacić lub nabijać dodatkowe poziomy męstwa po osiągnięciu 60-tego poziomu, ale jakichś wymiernych korzyści z tego nie ma za bardzo. Oczywiście poza coraz lepszym uzbrojeniem i łatwiejszą rozgrywką. Nie wiem czy bym grę polecał na dłużej. Wydaje mi się, że nie w tej cenie i nie na tym etapie jeszcze. Jak chcemy w kółko robić to samo, to jest masa innych i to często darmowych i o wiele lepszych i ciekawszych gier, stawiających naprawdę interesujące wyzwania przed graczem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez erro Zobacz posta
    Ja uważam że blizz w jakiś sposób steruje dropami. Wiem że to teoria spiskowa ale już dużo razy miałem tak że wyleciał jakiś item, po wpisaniu w ah (nawet obniżając mocno statystyki) najtańszy jaki wyskakiwał był np po 70kk. Nie wiedziałem za ile wystawić, sprawdzam za godzinę a tam 100 takich przedmiotów (już bez obniżania statów). Tak samo z niektórymi legendarnymi - niektóre po prostu falami napływały na ah.

Przez ostatnie 2 dni zrobiłem 4-5 leveli i wypadł mi jeden legendarny prosto na siarkę. Dzisiaj przez godzinę pięć (też na siarkę coprawda) - jeśli dobrze zrozumiałem twierdzenie o rozkładzie normalnym to jest to niezwykła sytuacja.

Ktoś wyżej napisał że itemy potaniały - do pewnego poziomu. Od pewnego poszły w górę. Mam teraz taką sytuację że cokolwiek chciałbym kupić, co podniosłoby mi jakoś konkretnie staty, musiałbym mieć powyżej 100kk na item. Z kolei wszystko co kupiłem wcześniej jest już warte połowę tego co zapłaciłem.
    Wyszukiwarka na AH nie jest żadną wyrocznią, bo zwraca tylko pierwsze X wyników. Czasami w ciągu pięciu minut wyniki potrafią być istotnie różne.

Cytat Zamieszczone przez seler Zobacz posta
    Niby tak, ale często lecą mi po dwa takie same z jednego moba. I jak mówię przy takich ilościach mobów to musiałoby się uśredniać a tymczasem różnice między jednym runem a następnym są olbrzymie.

A ze schematami... pół roku nie leci nic i nagle w jednym runie sześć czy siedem i teraz znowu nic... to jest losowość? losowość by była gdyby średnio na miesiąc wypadał jeden, albo w jednym miesiącu dwa a w innym nic albo nawet w jednym miesiącu sześć a winnych nic a tymczasem nic i nagle wjednym runie sześć? Jeszcze żeby po prostu w jednym dniu... Ale wiele osób zauważyło to samo że drop jest seryjny, nawet sam bliz przyznał że podwójny drop (dwa takie same itemy ze stwora) to jest błąd i planują go naprawić.
    Nie twierdzę że bliz steruje dropem, czy że dropią tylko serwery z 6 w IP ale wydaje mi się że mają skopane algorytmy dropu albo dziwną mechanikę tegoż przyjętą.
    Masz za małą próbkę, dużo za małą, żeby cokolwiek wyrokować. Statystyki trzeba by zebrać w skali całego serwera i wtedy by się okazało, czy algorytm działa. Poza tym to nie jest rozkład normalny, bo prawdopodobieństwo wypadnięcia przedmiotów zmienia się wraz z MF - przy 200% MF prawdopodobieństwo wypadnięcia żółtego przedmiotu jest takie samo jak przedmiotu białego, a potem rośnie. Wysokość MF wpływa tez na ilość affixów (nie dotyczy legendarnych), nie wpływa natomiast na ich rodzaj i rolle, które są losowe.

Żeby było weselej : dzisiaj czy wczoraj poszła plotka (lub wyciek, nie dociekałem) że planowane są zmiany w craftingu przedmiotów legendarno-setowych w związku z czym ah został wyczyszczony z tanich legendarnych i cena siarki skoczyła do 30 - 40k. Koledze dzisiaj wypadło przez kilka godzin 9 legendarnych, mnie 7. Jeśli nie robio balansu na bieżąco to ja jestem mądrym papieżem.
    To był klasyczny przykład histerycznej reakcji rynku - na amaerykańskim forum D3 pracownik Blizza napisał, że zastanawiają się, czy nie zmienić w jakiś sposób craftingu - tylko tyle. A spowodowało to skok cen co najmniej jakby planowali craftowanie legend za darmo

Ktoś wyżej napisał że itemy potaniały - do pewnego poziomu. Od pewnego poszły w górę. Mam teraz taką sytuację że cokolwiek chciałbym kupić, co podniosłoby mi jakoś konkretnie staty, musiałbym mieć powyżej 100kk na item. Z kolei wszystko co kupiłem wcześniej jest już warte połowę tego co zapłaciłem.
    Też tak mam - kupienie czegoś, co w zauważalny sposób podniesie mi staty, to inwestycja na dziesiątki milionów albo polowanie na jelenia, który wystawi dobry item tanio. Albo liczenie na dobry drop, ale biorąc pod uwagę, że na grubo ponad 200h gry wypadło mi 5 legend i jeden item setowy, to kiepsko widzę to liczenie

Zbieram tylko żółte przedmioty, niebieskie z dużą ilością affixów (bo chodzą nawet po 2k u vendora) i zielone kamienie (4k za szt na ah).
    Zbieranie niebieskich itemów to IMHO strata czasu, tracisz go kupę na podnoszenie i częste wycieczki do handlarza. Lepiej w tym samym czasie zrobić dwa runy podnosząc tylko żółte - więcej expa, więcej kasy, a sprzedaż jednego itemu na AH nawet za 100-150k zrównoważy Ci "stratę" z niezbierania niebieskich.

7. Można znaleźć wszędzie, ale są one zupełnie "zbędne". Zdobywanie nowych poziomów jest tak szybkie, że sprzęt się zmienia też bardzo szybko.
    Zbędne? to wejdź na AH i zobacz po ile chodzi pierścień Leoryka, który wypada na Normalu. Aczkolwiek zgadzam się, że generalnie poniżej Hell nie ma się co napinać na sprzęt, bo i tak jest łatwo.

Można się co prawda bogacić lub nabijać dodatkowe poziomy męstwa po osiągnięciu 60-tego poziomu, ale jakichś wymiernych korzyści z tego nie ma za bardzo.
    Takie same jak z nabicia lvl60 (poza tym, że rośnie MF i GF). Równie dobrze można by powiedzieć, że grę wystarczy przejść na Normal, bo potem jest już w kółko to samo

6. Blizzard nie wspiera internetu mobilnego i WIFI - czy to oznacza że jeśli w domu mam router i nie podłączam kompa do sieci po kablu LAN to będę miał problemy z graniem?
    Gram często używając komórki jako modemu i nie ma żadnych problemów.

8. Poziom 60 jest do zdobycia dopiero na inferno? Jaki poziom postaci mogę uzyskać przechodząc grę na poziomie normalnym?
    Poziom 60 zdobywasz pod koniec Hell. Zakładając brak wymyślnych klejnotów/itemów dających bonus do zdobywanego expa, to Normal skończysz gdzieś na 30, Nightmare koło 45-50.

3. SP (MP) można zmieniać wyłącznie na początku gry czy w trakcie grania mogę sobie przełączać siłę potworów jak chcę? Np startuję najpierw na poziomie normalnym, akt 1, dwie misje sobie zrobię np na MP0, na trzecią przełączę na mp3 a od czwartej mogę wrócić do mp0?
    Gra nie jest liniowa, tzn. w dowolnym momencie możesz wrócić do dowolnego questa na dowolnym akcie i odblokowanym poziomie trudności, przy okazji zmieniając MP.
    Ostatnio edytowane przez costi ; 25-11-2012 o 17:22
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

Ludzie, nie bijcie, ale że tak spytam... jest to na tyle wciągające że chce się człowiekowi bić te same potwory 4x przechodząc 4 różne poziomy trudności gry?

I już chyba ostatnie pytanie, czy konto w grze przypisane jest na amen do emaila jego właściciela? Czy można np po roku grania oddać konto młodszemu bratu i będzie on mógł sobie tam wszystko pozmieniać na swoje dane (email hasło itp)?
    ;]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez costi Zobacz posta
    Zbędne? to wejdź na AH i zobacz po ile chodzi pierścień Leoryka, który wypada na Normalu. Aczkolwiek zgadzam się, że generalnie poniżej Hell nie ma się co napinać na sprzęt, bo i tak jest łatwo.
    .
    Jeden pierścień wiosny nie czyni. Do tego jeszcze pozostaje pytanie czy po tyle go kupują, czy po tyle stoi na AH

Cytat Zamieszczone przez Aeon88 Zobacz posta
    Ludzie, nie bijcie, ale że tak spytam... jest to na tyle wciągające że chce się człowiekowi bić te same potwory 4x przechodząc 4 różne poziomy trudności gry?

I już chyba ostatnie pytanie, czy konto w grze przypisane jest na amen do emaila jego właściciela? Czy można np po roku grania oddać konto młodszemu bratu i będzie on mógł sobie tam wszystko pozmieniać na swoje dane (email hasło itp)?
    Co do 1 pytania, to musisz się przekonać samemu, to naprawdę zależy od gustu. Ja wolę bić te same potwory tysiąc razy niż jeździć tą samą trasą w NFS.

Co do drugiego, to nie czytałem dokładnie, ale z pogłosek słyszałem, że nie można.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sendilkelm Zobacz posta
    Jeden pierścień wiosny nie czyni. Do tego jeszcze pozostaje pytanie czy po tyle go kupują, czy po tyle stoi na AH
    Owy pierścień daje +25% do zdobywanego expa - need I say more?
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

Przepraszam bardzo, ale pierścień Leoryka to jest jedna z rzeczy, które zamierzam jak najszybciej kupić. Na poziomie 60. Podobnie jak wykonanie Pierścienia Piekielnego Ognia. Przecież one znacznie przyspieszają zdobywanie kolejnych poziomów mistrzowskich. No chyba, że ja czegoś nie wiem, lub one nie działają.
    A z każdym poziomem otrzymujemy dodatkowe punkty w statystykach, czyli łatwiej nam grać. A także mamy bonus do szansy na znalezienie lepszych przedmiotów i więcej złota. Czyli możemy biegać w lepszej zbroi przy tym samym MF i GF. Lub robić tak samo ciężkie biegi z większą szansą na dobry łup. Dlatego też ja biegam w zestawie Caina i w rubinowym klejnocie w hełmie. Akurat mogę to czynić szamanem, gdyż innymi klasami jest to niezbyt proste i efektywne. Ale chodzi o sam fakt poziomowania. Im szybciej zdobędziemy wysoki poziom, tym szybszy będziemy mieć i dobry zarobek i dobre przedmioty.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez costi Zobacz posta
    Owy pierścień daje +25% do zdobywanego expa - need I say more?
    No tak, ale to oznacza od razu, że skoro jeden pierścień można znaleźć na normalu to wszystkie legendy do 60 poziomu są super? Właśnie o to chodzi, że prawie wszystko jest zbędne tak jak napisałem, a takie coś, to jest wyjątek. Need I say more? Bo chyba się nadal nie rozumiemy.

Strona 61 z 73 PierwszyPierwszy ... 1151596061626371 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów