Szukaj
Spoko, zanim uzbieram więcej pozostałych kluczy i schemat to trochę minieteraz miałem więcej czasu bo chorowałem ale już wracam na normalne tryby więc znowu będzie max godzinka co dwa dni
Swoją drogą wypadł mi też schemat dla pony level na inferno ale nie wiem czy mi się chce biegać i szukać pozostałych składników. Czy żeby otworzyć pony na inferno to trzeba mieć laski z poprzednich poziomów?
swoją drogą pograłem dość intensywnie ostatnie cztery dni i nie wypadła mi żadna legenda ani żaden przedmiot który możnaby chociaż za 500k sprzedać... a utłukłem w tym czasie pięć paragonów
Ano wypadł, akurat miałem "dzień schematowy"wcześniej nigdy mi nie leciały schematy, chyba z raz czy dwa znalazłem od maja schemat na "monarszy hełm" czy coś takiego a teraz jak grałem to na jednym runie, w jeden dzień wypadło mi siedem różnych schematów w tym na izualu schemat na laskę.
I jak tu wierzyć w losowość dropu? Zwykle drop u mnie jest seryjny, np. lecą mi prawie same łuki i kusze albo prawie same miecze, lub buty często wręcz po dwa takie same z moba... tylko legendy nie lecą![]()
Myślałem, że masz już schemat na laskę i że cieszysz się, bo wypadł Ci jakiś nowy na inferno, więc się zdziwiłem. Generalnie schemat na laskę jest inaczej losowany niż te zwykłe schematy. On wypada tylko na Izualu więc jak zrobisz kilka runów na Izuala to nie powinno być problemu. Jak już masz schemat, to teraz upgrade'y kupujesz, więc nie musisz szukać ich na nowo.
Ostatnio narzekałem na drop, ale w ostatnich dwóch dniach się znacznie poprawił. Co prawda zacząłem biegać z maksymalnym MF (300), jednak to wcześniej nie miało aż takiego znaczenia. W ciągu tych dwóch dni wypadły mi za to 3 (słabe) amulety: Xephirian. Na szczęście znalazłem też parę innych rzeczy, w tym całkiem cenną broń (to znaczy, którą da się w ogóle sprzedać powyżej 1kk). Jednak te amulety mnie prześladują. Nie wiem jak działa losowość w tej grze, ale może wydawać się dziwna. Co prawda człowiek patrzy na anomalie, a na zwykłą statystykę nie zwraca uwagi, zatem być może wszystko jest w normie. Ważne, że coś się ruszyło i zastój jakby minął.
patrząc na "prawa serii" ta "losowość" nie jest tak do końca losowa jednak, chyba że losowana jest na starcie cała plansza a nie drop z poszczególnego mobka. Mam runy po których zbieram 200k i identyczne ze zbiorem ledwie 100k. Gdyby za kazdym razem gra losowała dla pojedyńczego moba te wartości (przy tak dużej liczbie mobów w kraterze) powinny się mniej więcej uśredniać - statystyka. A tak nie jest. Podobnie z seryjnością wypadania przedmiotów, są runy gdzie np zbieram po kilka żółtych amuletów a jest wieeele runów gdzie nie wypada żaden, czy jak ze schematami o czym wspomniałem wcześniej.
Myślę że gra losuje co najmniej dwuetapowo czyli przy założeniu gry losują się podstawowe założenia, np. ilości, rodzaju i jakości przedmiotów i złota a podczas grania losują się już tylko szanse i afiksy na poszczególnych mobkach.
Skontaktuj się z nami