Close

Strona 45 z 73 PierwszyPierwszy ... 35434445464755 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 441 do 450 z 721

Wątek: Diablo 3

Domyślnie

Nie kończą się. Po prostu nie widzę sensu takiego gadania. Odniosłem się do tego, że JEST INNE! A ty na podstawie tego wyciągasz wnioski o sensie tych punktów. DIablo 3 jest INNE i to jest fakt. To przedstawiłem w punktach komuś kto twierdzi, że NIC NOWEGO NIE MA. Jest i to dużo i o tym pisałem.
    Ty twierdzisz, że jest inne/nowe, a ja twierdzę, że w wielu przypadkach ta inność/nowość jest pozorna.
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

Widzisz,. Taki fan z Ciebie, że nawet nie wiesz dokładnie ile Diablo było robione
    Grałem w D1 na Battle necie w 1996-1999 roku. To była miodność, a przeważni9e łączyłem się z domu jeszcze na modemie przez numer 0202122 (Ci co grali wtedy, to wiedzą o co chodzi) Byłem szefem i założycielem jednego z klanów i rywalizowaliśmy z takimi klanami jak LoD (Lord of Destruction) czy HA (Holly Avengers) i kilkoma innymi także. Więc nie mów mi kto jest fanem, a kto nie. Dla mnie D3 to taki sam niewypał jak Duke Nukem, a Blizzard niestety olał wszystkich swoich fanów i klientów ciepłym moczem. Ale to tylko takie moje prywatne przemyślenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puciek Zobacz posta
    Grałem w D1 na Battle necie w 1996-1999 roku. To była miodność, a przeważni9e łączyłem się z domu jeszcze na modemie przez numer 0202122 (Ci co grali wtedy, to wiedzą o co chodzi) Byłem szefem i założycielem jednego z klanów i rywalizowaliśmy z takimi klanami jak LoD (Lord of Destruction) czy HA (Holly Avengers) i kilkoma innymi także. Więc nie mów mi kto jest fanem, a kto nie. Dla mnie D3 to taki sam niewypał jak Duke Nukem, a Blizzard niestety olał wszystkich swoich fanów i klientów ciepłym moczem. Ale to tylko takie moje prywatne przemyślenia.
    To była ironia. Możliwe, że i grałeś, ale D3 nie było robione 12 lat, jak to Ty stwierdziłeś.

Cytat Zamieszczone przez costi Zobacz posta
    Ty twierdzisz, że jest inne/nowe, a ja twierdzę, że w wielu przypadkach ta inność/nowość jest pozorna.
    No dobrze, ale co jest pozorne? Mieli zrezygnować z TP, umiejętności, championów, losowanych jaskiń, affixów czy preffixów, towarzyszy? Przecież, żeby gra była kontynuacją to musi przypominać poprzednie części i pod tym względem przypomina. Tylko, że większość z nich jest inaczej rozwiązana i tu są te nowości.

Generalnie sposób wyboru umiejętności i obliczanie obrażeń dla każdej klasy w zależności od borni jest innowacyjny i tak naprawdę zmienia całą mechanikę gry. To jest mało? To jest tylko pozorne? O sensie nie mówię, bo nie do jednej rzeczy mam, że tak się wyrażę pretensje, ale może to zmienią.
    Ostatnio edytowane przez Sendilkelm ; 06-08-2012 o 09:27

Domyślnie

Pozorne, bo i tak generalnie leci się jedynie słusznym buildem (a tego rzekomo Blizzard chciał uniknąć wprowadzając system z D3).
    Losowanych jaskiń? Spośród ilu - pięciu? Ilość map jest tak żenująco mała, że tej losowości niemal nie widać (a większość lokacji ma mapy stałe). A jeśli masz na myśli przypadkowo pojawiające się na mapie jaskinie/eventy - to już było w jedynce, gdzie questy były losowane i nie było wiadomo na jaki zestaw się trafi.
    Affixy na championach/elitach są fajnym pomysłem, tu się zgodzę. Co prawda IMHO są trochę nierówne (niektóre kombinacje wita się z uśmiechem, od innych można osiwieć), ale wymaganie, żeby losowany zestaw affixów był zawsze wyważony jest bez sensu, zresztą takie zróżnicowanie trudności elit też nie jest złe.
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

Pozorne, bo i tak generalnie leci się jedynie słusznym buildem (a tego rzekomo Blizzard chciał uniknąć wprowadzając system z D3).
    Widzisz, no właśnie jak dla kogo. Ja zmieniam co chwila na Inferno i za każdym razem da się nim grać i jest fajnie. W d2 to było dopiero koksowanie postaci pod build.

Losowanych jaskiń? Spośród ilu - pięciu? Ilość map jest tak żenująco mała, że tej losowości niemal nie widać (a większość lokacji ma mapy stałe). A jeśli masz na myśli przypadkowo pojawiające się na mapie jaskinie/eventy - to już było w jedynce, gdzie questy były losowane i nie było wiadomo na jaki zestaw się trafi.
    I znów nie pisałem o sensie losowania jaskich a o fakcie istnienia, że mieli to zmieniać? W sensie np. robić nielosowane, żeby D3 było inne niż d2 czy d1? Wchodzisz znów w temat opłacalności i sensu, a nie faktu tego, że jest inne.

Affixy na championach/elitach są fajnym pomysłem, tu się zgodzę. Co prawda IMHO są trochę nierówne (niektóre kombinacje wita się z uśmiechem, od innych można osiwieć), ale wymaganie, żeby losowany zestaw affixów był zawsze wyważony jest bez sensu, zresztą takie zróżnicowanie trudności elit też nie jest złe.
    I tu też. Znów wypunktowałem tylko cechy diablo.

Ty mówisz, że dla Ciebie nowe jest pozorne, a ja pokazuje, że te rzeczy są inne, na co odpisujesz, że są, ale nie mają sensu. To w końcu są inne i nowe czy nie? Bo się gubię w Twoich zeznaniach

Domyślnie

To była ironia. Możliwe, że i grałeś, ale D3 nie było robione 12 lat, jak to Ty stwierdziłeś.
    Podałem ponad 10 lat, a nie 12 ale premiera D2 była w lipcu 2000 roku, a D3 w 2012 więc pomiędzy obiema grami różnice wynosi 12 lat. D3 mogli tworzyć i 2 miesiące bo jest to straszna kicha, ale czekać na nią trzeba było 12 lat. Więc nie wiem już czemu się tym tak podnieciłeś.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puciek Zobacz posta
    Podałem ponad 10 lat, a nie 12 ale premiera D2 była w lipcu 2000 roku, a D3 w 2012 więc pomiędzy obiema grami różnice wynosi 12 lat. D3 mogli tworzyć i 2 miesiące bo jest to straszna kicha, ale czekać na nią trzeba było 12 lat. Więc nie wiem już czemu się tym tak podnieciłeś.
    Temu, że wypisujesz bzdury? Nie napisałeś, że trzeba było czekać, a że tyle robili. Trzeba było napisać, że czekałeś ponad 10 lat. Chcesz powiedzieć, że od 15 maja czekasz na D4? Jak wyjdzie w 2035 to powiesz, że robili ją 23 lata? Eh. Brak słów.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sendilkelm Zobacz posta
    I znów nie pisałem o sensie losowania jaskich a o fakcie istnienia, że mieli to zmieniać? W sensie np. robić nielosowane, żeby D3 było inne niż d2 czy d1? Wchodzisz znów w temat opłacalności i sensu, a nie faktu tego, że jest inne.
    Nie wiem czemu z losowania map robisz nowość, przecież to było od początku serii. Nowością jest co najwyżej zrobienie tego w taki sposób, że trzeba się uważnie wpatrywać by to dojrzeć

I tu też. Znów wypunktowałem tylko cechy diablo.
    Zgadzam się z Tobą i to też Ci się nie podoba?

Ty mówisz, że dla Ciebie nowe jest pozorne, a ja pokazuje, że te rzeczy są inne, na co odpisujesz, że są, ale nie mają sensu. To w końcu są inne i nowe czy nie?
    Są albo nienowe, albo spieprzone, albo nic nie wnoszą do rozgrywki (achievementy). Właściwie jedyne, co jest IMHO nowe w pozytywnym sensie, to affixy na championach.
    No chyba, że nieważne, czy zmiany są in plus cz in minus, ważne że w ogóle są.

Domyślnie

Ech, panowie, przypomina to kłótnię dziadków że "za komuny było lepiej", te same dyskusje są przy każdym nowym wydaniu każdej gry...
    Po prostu od d1, trochęśmy się wszyscy zestarzeli i trochę inaczej patrzymy na gry jako takie. Większość z nas nie ma nawet czasu na to granie a oczekuje zachwytu podobnego jak w latach młodości gdzie zaangażowanie w grę było zupełnie inne.

Domyślnie

Nie wiem czemu z losowania map robisz nowość, przecież to było od początku serii. Nowością jest co najwyżej zrobienie tego w taki sposób, że trzeba się uważnie wpatrywać by to dojrzeć
    Akurat o tym, o ile dobrze przeczytałeś mojego posta, mówiłem w przypadku tego, że to jest mus w diablo i nie mogą tego zmieniać. Czyli, że było w każdej części.

Zgadzam się z Tobą i to też Ci się nie podoba?
    No a jak.

Są albo nienowe, albo spieprzone, albo nic nie wnoszą do rozgrywki (achievementy). Właściwie jedyne, co jest IMHO nowe w pozytywnym sensie, to affixy na championach.
    No chyba, że nieważne, czy zmiany są in plus cz in minus, ważne że w ogóle są.
    No widzisz. Cała dyskusja wyszła od wypunktowania sensu mojej wypowiedzi, która, jak jeszcze raz podkreślam była tylko odpowiedzią na to, że w D3 nie ma nic nowego.

Cytat Zamieszczone przez seler Zobacz posta
    Ech, panowie, przypomina to kłótnię dziadków że "za komuny było lepiej", te same dyskusje są przy każdym nowym wydaniu każdej gry...
    Po prostu od d1, trochęśmy się wszyscy zestarzeli i trochę inaczej patrzymy na gry jako takie. Większość z nas nie ma nawet czasu na to granie a oczekuje zachwytu podobnego jak w latach młodości gdzie zaangażowanie w grę było zupełnie inne.
    I właśnie tu bym się dopatrywał problemu. Ja się zestarzałem także, ale akurat ta gra nadal mniej "rajcuje". Nowi gracz, którzy nie grali w d1 czy d2 mają problem bo gra nie jest na dzisiejsze czasy taka jak inne. Starzy z kolei wyjadacze właśnie głównie po prostu się zestarzeli.
    Ostatnio edytowane przez Sendilkelm ; 06-08-2012 o 14:14

Strona 45 z 73 PierwszyPierwszy ... 35434445464755 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów