Close

Strona 44 z 73 PierwszyPierwszy ... 34424344454654 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 431 do 440 z 721

Wątek: Diablo 3

Domyślnie

Wybaczam Ale D2 miało jakiś klimat i od D1 różniło się znacząco. Przy D3 nie ma praktycznie żadnego skoku w przód i ta gra bez problemu mogła zostać wypuszczona rok po D2. Po tak długim okresie po prostu spodziewałem się o wiele lepszej gry, bo to, co wypuścił Blizzard, to po prostu kpina w żywe oczy.

Domyślnie

D2 klimat? Jedynka to miała klimat, dwójka to były jakieś żałosne popłuczyny...
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

A w trójkę nie chce mi się grać i tylko umoczyłem 180zł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puciek Zobacz posta
    ZERO nowych rozwiązań!!!
    1. Wybór umiejętności w d3, no tak było już pewnie w d0. A nawet jeśli okaże się, że to jest nowe rozwiązanie, to pewnie drobiazg i nie wpływa na mechanikę gry.
    2. Portal do miasta. To chyba pamiętam było w d1,5
    3. Ah. Przecież od d1 można było wszystko sprzedawać.
    4. Osiągnięcia. Były już w d1 pod postacią leveli więcej niż 60
    5. Poziom inferno, inny balans, inny sposób dropowania itemów. Ale to chyba też było już w którejś części, nie paniętam w któej, ale na pewno było.
    6. Gobliny. Po co jakieś gobliny, które uciekają. Nawet jak nie było, to pomysł bez sensu.
    7. Crafting. A no tak w d2 był, zapomniałem. Trochę inaczej zrobiony, ale to przecież nie nowość.
    8. Sposób obliczania obrażeń zależny od broni a nie od umiejętności.

Generalnie można wyliczać i wyliczać.

Domyślnie

Wszystko tak przełomowe jak na prawie 10 lat wymyślanie, że po prostu Blizzardowi trzeba Nobla przyznać .... jest lepszy od Apple, bo nie potrzebuje działu marketingu tylko leci na laurach od D1 Tyle. Właśnie jeżeli chodzi o przełomowe rozwiązania, to i owszem D1 - tak, D2 - tak (w porównaniu do innych gier w tym samym okresie) D3 - cofniecie się do epoki sprzed D2.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sendilkelm Zobacz posta
    1. Wybór umiejętności w d3, no tak było już pewnie w d0. A nawet jeśli okaże się, że to jest nowe rozwiązanie, to pewnie drobiazg i nie wpływa na mechanikę gry.
    2. Portal do miasta. To chyba pamiętam było w d1,5
    3. Ah. Przecież od d1 można było wszystko sprzedawać.
    4. Osiągnięcia. Były już w d1 pod postacią leveli więcej niż 60
    5. Poziom inferno, inny balans, inny sposób dropowania itemów. Ale to chyba też było już w którejś części, nie paniętam w któej, ale na pewno było.
    6. Gobliny. Po co jakieś gobliny, które uciekają. Nawet jak nie było, to pomysł bez sensu.
    7. Crafting. A no tak w d2 był, zapomniałem. Trochę inaczej zrobiony, ale to przecież nie nowość.
    8. Sposób obliczania obrażeń zależny od broni a nie od umiejętności.

Generalnie można wyliczać i wyliczać.
    Ad. 1 - był już w dwójce, tylko postać budowało się w miarę jej rozwoju, a nie składało build po odblokowaniu wszystkiego. Która wersja lepsza to już kwestia preferencji. W jedynce za to była porządna księga czarów, dostępna dla wszystkich klas. Można zaryzykować tezę, że było to coś na kształt wyboru umiejętności z D3, dobierało się czar pod przeciwnika.
    Ad. 2 - Town portal był już w jedynce, zarówno jako scrolle ja i czar do nauczenia się
    Ad. 3 - a nie można było? Jedyne, co się w D3 pojawiło, to położenie na tym łapy przez Blizzarda (o d2jsp słyszałeś?)
    Ad. 4 - uważasz to za taką wielką innowację, mającą jakikolwiek wpływ na gameplay?
    Ad. 5 - na Inferno itemy dropują dokładnie tak samo, jak wszędzie. Jedyne, co dostajesz, to Nephalem Valor, podnoszący Ci Gold Find i Magic Find w zamian za niemożność zmieniania skilli. Technicznie rzecz biorąc, to samo osiągniesz itemami. Co do balansu: Hell w Diablo 1 był równie morderczy co obecnie Inferno aka "auction house bitch", jak nie bardziej (szczególnie jak się grało z Hellfire).
    Ad. 6 - tego faktycznie nie było. Za to była kupa innych rzeczy, których w D3 zabrakło (np. kapliczki z jedynki).
    Ad. 7 - różnica jest taka, że crafting w D2 do czegoś się przydawał, w D3 jest kompletnie bezużyteczny. Jedyne, co ma sens, to klepanie klejnotów wysokiego poziomu.
    Ad. 8 - ta, od broni. Pozmieniaj sobie skille i zobacz jak DPS lata w górę i w dół.
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez costi Zobacz posta
    Ad. 1 - był już w dwójce, tylko postać budowało się w miarę jej rozwoju, a nie składało build po odblokowaniu wszystkiego. Która wersja lepsza to już kwestia preferencji. W jedynce za to była porządna księga czarów, dostępna dla wszystkich klas. Można zaryzykować tezę, że było to coś na kształt wyboru umiejętności z D3, dobierało się czar pod przeciwnika.
    Ad. 2 - Town portal był już w jedynce, zarówno jako scrolle ja i czar do nauczenia się
    Ad. 3 - a nie można było? Jedyne, co się w D3 pojawiło, to położenie na tym łapy przez Blizzarda (o d2jsp słyszałeś?)
    Ad. 4 - uważasz to za taką wielką innowację, mającą jakikolwiek wpływ na gameplay?
    Ad. 5 - na Inferno itemy dropują dokładnie tak samo, jak wszędzie. Jedyne, co dostajesz, to Nephalem Valor, podnoszący Ci Gold Find i Magic Find w zamian za niemożność zmieniania skilli. Technicznie rzecz biorąc, to samo osiągniesz itemami. Co do balansu: Hell w Diablo 1 był równie morderczy co obecnie Inferno aka "auction house bitch", jak nie bardziej (szczególnie jak się grało z Hellfire).
    Ad. 6 - tego faktycznie nie było. Za to była kupa innych rzeczy, których w D3 zabrakło (np. kapliczki z jedynki).
    Ad. 7 - różnica jest taka, że crafting w D2 do czegoś się przydawał, w D3 jest kompletnie bezużyteczny. Jedyne, co ma sens, to klepanie klejnotów wysokiego poziomu.
    Ad. 8 - ta, od broni. Pozmieniaj sobie skille i zobacz jak DPS lata w górę i w dół.
    Widzisz, chodzi o to, że DIablo to diablo i pewne rzeczy muszą być, jednak w 3 są inne czyli są nowe i o to chodzi. Gdyby tego wszystkiego nie było, to nie nazywałoby się diablo, a ludzie narzekaliby, że nie ma standardowych rzeczy. Jak są, to narzekają, że na ma nowych.

Narzekanie, że nie ma nic nowego jest po prostu bez sensu i to chciałem wypunktować. Jeśli ktoś tego nie widzi, to znaczy, że jest ślepy.

Nie chce mi się odp. na każdy punkt, ale np 8? Chodzi o to,że wcześniej skill miał obrażenia np. 500-600, a teraz skill ma tylko modyfikacje do obrażeń np. 110% obrażeń od broni. Główny DPS zależy od rodzaju i obrażeń broni.

EDIT:
    Widzę, że jednak muszę poodpisywać o chodzi.
    Ad.4 Nie napisałem o wielkiej innowacji, a jest to jedynie jeden z punktów pokazujących różnice.
    Ad 5. Chodzi o item tier.
    Ad 6. Kapliczki są akurat.
    Ad 7,Nieważne jaka jest różnica. Po raz n-ty piszę o pokazaniu, że jest inne, a nie lepsze czy gorsze. Sens craftingu to kwestia indywidualna Znam kilka osób z d3 tzw. no-lifeów co craftują i nieźle z tego zarabiają
    Ad 8. jw.
    Do 1,2,3 już sorry, ale nie chcę mi się odnosić. Generalnie w tym wątku widzę, że większość się wypowiada negatywnie, a tak naprawdę większość nie pograła nawet na koszmarze. Olewam już ten wątek, bo to nie jest wątek o diablo, a już o innych gracz (posty wyżej). Ja jak mam chwilę wolnego to z radością gram wieczorkiem na BN.

Cytat Zamieszczone przez puciek Zobacz posta
    Wszystko tak przełomowe jak na prawie 10 lat wymyślanie, że po prostu Blizzardowi trzeba Nobla przyznać .... jest lepszy od Apple, bo nie potrzebuje działu marketingu tylko leci na laurach od D1 Tyle. Właśnie jeżeli chodzi o przełomowe rozwiązania, to i owszem D1 - tak, D2 - tak (w porównaniu do innych gier w tym samym okresie) D3 - cofniecie się do epoki sprzed D2.
    Widzisz,. Taki fan z Ciebie, że nawet nie wiesz dokładnie ile Diablo było robione
    Ostatnio edytowane przez Sendilkelm ; 05-08-2012 o 17:58

Domyślnie

Ja powiem tak - mnie też jakoś "trójka" nie urzekla, zagrałem w triala - bylo fajnie, ale jakos nie mialem ochoty grac dalej Nie wiem czy to przez to że sie postarzałem, a może przez to , że po prostu coś co bylo fajne 10 lat temu , nie koniecznie musi byc fajne dzisiaj. Spójrzmy prawdzie w oczy - owszem niby wszystko jest nowe, ale to w dalszym ciągu bezmyślne tłuczenie potworków, i tak jak kiedys sie tym jaralismy bo to bylo cos nowgo, tak teraz niekoniecznie. Uważam, że wiekszość gier opartych na oldschoolowych tematach powoli odejdzie do lamusa, wszelkiej masci RTSy kopiowane bezmyślnie jeden od drugiego, hack & slash itp, to wszystko juz bylo. Grom potrzeban jest jakas rewolucja, ewolucja to mz za malo na dziejsze wymagania.
    Ja z się bardzo mocno przyglądam projektowi StarForge , dla zainteresowanych --> www.starforge.com/
    Mysle ze to moze byc jeden z tych tytułów, który przyciagnie mnie do kompa na długie godziny, tak jak kiedys przyciagala mnie Ultima Online, czy chocby Baldur.
    Pozdr.

Domyślnie

Ad 5. Chodzi o item tier.
    Ad 6. Kapliczki są akurat.
    Ad. 5 - i co z nim? ilvl 63 jest już bodajże w 4. akcie Hell. Z małą szansą, ale jest. Poza tym sorry, na każdym poziomie trudności dropują inne przedmioty, tak jak i wymagany jest inny poziom na wejście, Inferno nie jest w tym względzie wyjątkiem. Równie dobrze można by wytknąć, że na normalu nie ma szans na ilvl 40.
    Ad. 6 - nie bez powodu wspomniałem o kapliczkach z jedynki. Pamiętasz jak działały i ile rodzajów ich było? Dwójka i trójka to pod tym względem totalny regres.

Do 1,2,3 już sorry, ale nie chcę mi się odnosić. Generalnie w tym wątku widzę, że większość się wypowiada negatywnie, a tak naprawdę większość nie pograła nawet na koszmarze.
    Kończą się argumenty to się macha ręką. Generalnie oczekiwania większości były jednak dużo większe jak na 12 lat oczekiwania - szczególnie, że Blizzard nie potrafił zrobić tak prostej rzeczy, jak zapewnić odpowiedniej stabilności gry na premierze (i to mimo open beta weekend, kiedy widzieli ile ludzi się pcha po grę) i bezpieczeństwa kont. Do tego dochodzi DarkD3, który bardzo dobitnie pokazuje, jak badziewną w gruncie rzeczy D3 ma standardowo grafikę.
    A co do przechodzenia: dotarłem do drugiego aktu Inferno, ale znudziło mi się bycie chińskim farmerem. Blizzard tak się pucuje Inferno, a ten poziom w gruncie rzeczy sprowadza się do "tyraj, dziwko, złoto albo wyskakuj z eurasów, bo bez gearu za miliony golda g... zdziałasz.". Boty i farmerzy szaleją w najlepsze, inflacja galopuje jak szalona, a Blizzard ma to wszystko w d... bo prowizje lecą.

Nie wiem czy to przez to że sie postarzałem, a może przez to , że po prostu coś co bylo fajne 10 lat temu , nie koniecznie musi byc fajne dzisiaj.
    Ale może. Weź choćby takie Path Of Exile czy Torchlighta. Proste gierki też mogą dawać fun.

Uważam, że wiekszość gier opartych na oldschoolowych tematach powoli odejdzie do lamusa, wszelkiej masci RTSy kopiowane bezmyślnie jeden od drugiego, hack & slash itp, to wszystko juz bylo. Grom potrzeban jest jakas rewolucja, ewolucja to mz za malo na dziejsze wymagania.
    To jest jak sinusoida - wymyśla się nowe, coraz bardziej udziwnione mixy, po czym po jakimś czasie wychodzi gra dokładnie powielająca stare wzorce i nagle jest "ach" i odkrycie, jaki to fajny oldschool (patrz np. Endless Space). I zaczyna się kolejny okres sinusoidy. Mechanika jest zresztą kwestią zupełnie drugorzędną - liczy się oprawa, klimat, zdolność wciągnięcia gracza. W D3 moim zdaniem brakuje tego czegoś, co trzyma przy ekranie i każe grać "jeszcze minutkę", "jeszcze jeden level" czy "jeszcze jedną turę".

Ja z się bardzo mocno przyglądam projektowi StarForge , dla zainteresowanych --> www.starforge.com/
    Mysle ze to moze byc jeden z tych tytułów, który przyciagnie mnie do kompa na długie godziny, tak jak kiedys przyciagala mnie Ultima Online, czy chocby Baldur.
    Stawianie tego czegoś na równi z Ultimą i Baldurem jest obrazą dla tych ostatnich.
    Ostatnio edytowane przez costi ; 05-08-2012 o 18:43

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez costi Zobacz posta
    Kończą się argumenty to się macha ręką. Generalnie oczekiwania większości były jednak dużo większe jak na 12 lat oczekiwania - szczególnie, że Blizzard nie potrafił zrobić tak prostej rzeczy, jak zapewnić odpowiedniej stabilności gry na premierze (i to mimo open beta weekend, kiedy widzieli ile ludzi się pcha po grę) i bezpieczeństwa kont. Do tego dochodzi DarkD3, który bardzo dobitnie pokazuje, jak badziewną w gruncie rzeczy D3 ma standardowo grafikę.
    A co do przechodzenia: dotarłem do drugiego aktu Inferno, ale znudziło mi się bycie chińskim farmerem. Blizzard tak się pucuje Inferno, a ten poziom w gruncie rzeczy sprowadza się do "tyraj, dziwko, złoto albo wyskakuj z eurasów, bo bez gearu za miliony golda g... zdziałasz.". Boty i farmerzy szaleją w najlepsze, inflacja galopuje jak szalona, a Blizzard ma to wszystko w d... bo prowizje lecą.
    Ja o jednym , a Ty o drugim. Jeszcze raz podkreślę i kilka razy niżej. Nie mam na celu pokazać czy gra jest miodna czy nie, czy crafting ma sens, czy nie. Odniosłem się tylko i wyłącznie do zdania, że "NIE MA NIC NOWEGO".

Nie kończą się. Po prostu nie widzę sensu takiego gadania. Odniosłem się do tego, że JEST INNE! A ty na podstawie tego wyciągasz wnioski o sensie tych punktów. DIablo 3 jest INNE i to jest fakt. To przedstawiłem w punktach komuś kto twierdzi, że NIC NOWEGO NIE MA. Jest i to dużo i o tym pisałem.

O sensie nie będę rozmawiał, bo tu dużo zależy od gustów. Jednemu się podoba, drugi uważa, że rozwiązanie jest złe. Tu nie ma się co kłócić, bo zdania mogą być podzielone, ale pisanie o diablo 3, że jest takie samo jest zwyikłym przejawem ignorancji. Mechaniki gry nie mogli zmienić, bo "gatunek" trzeba zachować, a rzeczy jest naprawdę dużo nowych i fajnych. Teraz tylko niech pracują nad parchami, aby ulepszać.

PS
    Przeczytaj jeszcze raz mój post do którego się odniosłeś. I zobacz na co był on odpowiedzią.

Strona 44 z 73 PierwszyPierwszy ... 34424344454654 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów