Close

Strona 29 z 69 PierwszyPierwszy ... 19272829303139 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 721

Wątek: Diablo 3

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sendilkelm Zobacz posta
    I jak tam łatwość diablo? Już minęły 3 tygodnie.
    Ja dopiero jestem na II Akcie normal w takim tempie to mi zabawy na długo starczy

Czarką gra się wyśmienicie, dzięki fali uderzeniowej mam ciągłe bonusy od zabicia 10+ potworków jednym strzałem taktykę mam taką że wpadam w sam środek grupki, jedna fala, jedna nova mrozu i niedobitki wykańczam pociskiem, dzięki temu poruszam się całkiem szybko. Trochę gorzej było z Rzeźnikiem...

Domyślnie

Normal D3 jest łatwy w porównaniu z normalem D2.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Umbra Zobacz posta
    Normal D3 jest łatwy w porównaniu z normalem D2.
    D3 ma więcej poziomów trudności niż D2.

EDIT: No tak mogli zamiast Inferno dać

Tutorial, Normal, Nightmare, Hell

Domyślnie

D3 ma więcej poziomów trudności niż D2.

EDIT: No tak mogli zamiast Inferno dać

Tutorial, Normal, Nightmare, Hell
    Nie każdy ma ochotę przechodzić grę 4 razy.

Domyślnie

to po co kupuje diablo?
    Przecież ta gra jest stworzona po to aby przechodzić ją kilka/-naście/-dziesiąt razy
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

Dzielny barbarzyńca (lvl 33) zatłukł ostatniego boss'a, z dość dużą łatwością (normal, "trzęsienie ziemi" i "odwet" rządzą!) po przygodzie trwającej niewiele ponad 29 godzin teraz od nowa ale jeden poziom trudniej

I od razu mogę napisać, że przydałaby się opcja umożliwiająca wyłącznie połowy efektów, (czy zmniejszenie ich), te wszystkie błyski, wybuchy itp. przy walce, wolałbym to mniej oczo.ebne, chciałbym takie bardziej surowe, oszczędne.
    Szkoda że nie można wyłączyć/ściszyć standardowych tekstów towarzyszy, po któryś razie tekst "to był godny nas przeciwnik" (czy podobny) powoduje chęć zatłuczenia swojego pomocnika.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez costi Zobacz posta
    Wskrzeszanie w multi podczas walki z bossami (a raczej champion i elite packami, bo bossowie są słąbi i idą na raz) - you made my day Całe Nightmare i dużą część pierwszego aktu Hell przeszedłem na multi i wskrzeszanie to było tylko wtedy, gdy boss już leżał albo nie stanowił zagrożenia (znaczy miał tak mało życia, że jedna postać zaciuka jego zanim on zaciuka ją). Poza tym każdy był skupiony przede wszystkim na biciu i swoim HP, bo osoba, która wzięłaby się za wskrzeszanie, za chwilę sama potrzebowałaby tego samego (przez kilka sekund stoi i nic nie może robić). Poza tym wskrzeszenie przez inną postać jest instant, więc przy packu z fire chains, molten czy arcane enchanted ("lasery") jest spora szansa na zgon instant. Lepiej lecieć od checkpointu - nie absorbujemy innych i nie wstajemy w samym środku rozpierduchy bez mantr/aur itp.
    Ja piszę na podstawie autopsji. Mnie jest łatwiej grać w multi niż single. A o wskrzeszaniu... znów chodziło mi o to, że jak jesteś sam i ginie, to bossa musisz pokonywać od NOWA. Jak jest was dwójka, to jak jeden zginie a drugiemu wystarczy sił, to wskrzesza poprzedniego i nie trzeba pokonywać bossa od nowa. Diablo na Hell tak pokonaliśmy we 3 właśnie. Generalnie każdy umierał w innym momencie i dzięki temu pokonaliśmy, bo mogliśmy się wskrzeszać. Ja robię czarkę typowo pod DPS na razie, więc jestem na jednego hit'a. Za to DPS na razie mam 16k przy wejściu w 60 lev.

Z AH jest jeden problem - uczynił crafting zupełnie nieopłacalnym. W patchu 1.03 Blizzard ma podobno coś z tym zrobić (obniżyć koszty), ale lepiej, żeby nie skończyło się na obniżeniu kosztów szkolenia kowala/jubileta. IMHO craftowanie nie powinno wymagać złota, tylko składników, wtedy byłby to jakiś wybór w stosunku do AH.
    Problem AH, to jest inny problem niż taki, że jest to wtedy gra MULTI. Odnosiłem się tylko do tego, że jeśli ktoś gra single, to nie powinien korzystać z AH. A wtedy gra staje się trudniejsza, bo ciężej jest znaleźć dobre przedmioty w grze niż na AH.

Chyba jednak jesteś osobą, która narzeka, a nigdy nie grała. Przecież przechodząc diablo na normal single nie możesz wszystko rozwinąć i znaleźć Już głupi Crafting rozwiniesz do 4 czy 5 poziomu tylko. To co to za przyjemność. Jak chcesz przejść grę i odłożyć, to nie sięgaj po diablo.

Domyślnie

Ja piszę na podstawie autopsji. Mnie jest łatwiej grać w multi niż single. A o wskrzeszaniu... znów chodziło mi o to, że jak jesteś sam i ginie, to bossa musisz pokonywać od NOWA. Jak jest was dwójka, to jak jeden zginie a drugiemu wystarczy sił, to wskrzesza poprzedniego i nie trzeba pokonywać bossa od nowa. Diablo na Hell tak pokonaliśmy we 3 właśnie. Generalnie każdy umierał w innym momencie i dzięki temu pokonaliśmy, bo mogliśmy się wskrzeszać. Ja robię czarkę typowo pod DPS na razie, więc jestem na jednego hit'a. Za to DPS na razie mam 16k przy wejściu w 60 lev.
    Ja Cię rozumiem, tylko z moich doświadczeń wynika, że szybciej i skuteczniej jest skorzystać z "restart from last checkpoint", bo pozostali graczy są zbyt zajęci, żeby się bawić wskrzeszaniem. A bossowie, że tak powiem, fabularni (na końcu aktu i po drodze, typu Maghda czy inni spotykani w toku fabuły) są tak banalni, że wskrzeszanie jest zbędne, chyba że ktoś nie ogarnia co się dzieje i stoi w miejscu jak faja Zabawa jest z champion (żółty + miniony) i elite (grupka niebieskich) packami, spotykanymi losowo na mapie - tu przy odpowiednich affixach zgon jest szybki i częsty, a stanie nieruchomo w miejscu, żeby wskrzesić kolegę, jest gwarantowanym sposobem na zaliczenie własnego zgonu.
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

Ja robię odwrotnie - najpierw mróz, żeby stali w miejscu, a potem fala Aczkolwiek ta metoda na poziomie wyższym niż Normal może się zakończyć szybkim i gwałtownym zgonem.

I jak tam łatwość diablo?
    Gram na Hell i w pierwszym akcie jak trafię na elite/champion packa z ciekawym zestawem zdolności to ginę co chwilę. Ale jeszcze nie trafiłem takiego, którego bym w końcu nie zmęczył, choć ze dwa razy już byłem bliski wyjścia z gry.
    Mnich, 53. poziom, 27k życia, 2.5k dmg
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

Ja robię odwrotnie - najpierw mróz, żeby stali w miejscu, a potem fala Aczkolwiek ta metoda na poziomie wyższym niż Normal może się zakończyć szybkim i gwałtownym zgonem.

Gram na Hell i w pierwszym akcie jak trafię na elite/champion packa z ciekawym zestawem zdolności to ginę co chwilę. Ale jeszcze nie trafiłem takiego, którego bym w końcu nie zmęczył, choć ze dwa razy już byłem bliski wyjścia z gry.
    Mnich, 53. poziom, 27k życia, 2.5k dmg
    No właśnie, bo wcale takie łatwe nie jest, a co dopiero Inferno. Multi jeszcze daje radę, ale Single (a co za tym idzie ,moim zdanie, nie powinno się korzystać z AH) to Inferno będzie b. ciężkie. Znaleźć taki sprzęt, żeby coś zdziałać. Poziom 60 nie wystarczy. Generalnie po tych kilku tygodniach głosy o łatwości diablo ucichły Jak zwykle...

Ja mam czarkę na 60 i jeszcze testuję build'a. Ale głównie gram tak:
    Blizzard + Dezintegracja, Magiczny pocisk jest na odnawianie mocy tajemnej.
    Reszta to obronne, które zwiększają atak lub obronę.
    Jeszcze jedna ważna rzecz:
    Do 3 katu Hell grałem Hydrą do tego, a teraz gram z lustrzanym odbiciem zamiast Hydry. W czasie aż Lustrzane się skończy mam czas na rozwalenie wszystkich dezintegracją.

Strona 29 z 69 PierwszyPierwszy ... 19272829303139 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów