Close

Strona 25 z 73 PierwszyPierwszy ... 15232425262735 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 721

Wątek: Diablo 3

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mateo912 Zobacz posta
    co Cie w tym dziwi?
    Łatwiejsze ubijanie= mniej exp
    Łatwiejsze? Przy 4 graczach mobki mają 430% HP i ok. 140% obrażeń, powodzenia jak trafisz na packa z fajnymi affixami. Dziś z kumplami trafiliśmy np. molten horde - nie było gdzie uciekać, cała ziemia parzyła
    A drugi zestaw dnia dzisiejszego to arcane enchanted extra HP, i jeszcze się kwartet z łańcuchami przypałętał. Masakra, dosłownie i w przenośni.
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mateo912 Zobacz posta
    co Cie w tym dziwi?
    Łatwiejsze ubijanie= mniej exp
    Tak, ale party powinno być premiowane, w większości MMO za wspólne granie exp rośnie jest to podstawowy bonus. Mało komu zależy na łatwiejszym ubijaniu (pomijając specjalne lokacje ze z premedytacją wykoksowanymi mobami).

Cytat Zamieszczone przez skinny500 Zobacz posta
    Nie

Tam przecież nic o doświadczeniu nie jest napisane. Zmienia się życie i obrażenia.
    Ale czy punkty życia moba nie są wprost proporcjonalnie związane z punktami doświadczenia jakie się za niego dostaje?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertMiernik Zobacz posta

Ale czy punkty życia moba nie są wprost proporcjonalnie związane z punktami doświadczenia jakie się za niego dostaje?
    Nie, skąd taki pomysł?

Domyślnie

To nie World Of Tanks, tu się punktuje za kille, nie damage.
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez costi Zobacz posta
    eee to kicha ;>

(Nie tylko w WoT jest exp za pkt życia, 'większość' MMO tak ma.
    Swoją drogą w WoT też to dziwnie działa 6 uszkodzonych, dwa zniszczone w tym jeden 'od nowości' i 400 pkt, później 2 uszkodzone i 550 pkt... nie ogarniam tej kuwety! :P )

Domyślnie

eee to kicha ;>

Swoją drogą w WoT też to dziwnie działa 6 uszkodzonych, dwa zniszczone w tym jeden 'od nowości' i 400 pkt, później 2 uszkodzone i 550 pkt... nie ogarniam tej kuwety! :P )
    skoro już takie OT o WOT się zrobił to jakie nicki macie?
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

eee to kicha ;>
    Wybacz, ale gram w przeróżne MMO RPG i *pierwszy raz* słyszę o systemie, który daje EXP za punkty życia. W większości gier EXP naliczany w oparciu o różnicę między poziomem bohatera i potworka. Do tego dochodzą modyfikatory dla drużyny i jeszcze parę "drobiazgów". Właśnie między innymi dzięki temu gra w drużynach ma w ogóle sens, że można szybciej zdobywać doświadczenie. Inaczej każdy grałby solo - jaki wówczas sens gry MMO? W większości gier RPG poziom nie oznacza tej samej ilości punktów życia. Przykładowo bardzo wrednymi i trudnymi do pokonania jednostkami mogą być magowie, którzy choć mają mało życia, to dysponują potężnym atakiem, czy jakimiś barierami magicznymi itd. System dający EXP za HP wyobrażam sobie jedynie w najprostszych grach. Ale chętnie poznam jakieś tytuły, gdyż interesuje mnie mechanika i reguły.
    Ostatnio edytowane przez mOSAd ; 29-05-2012 o 03:42

Domyślnie

No to WoT właśnie, choć to nie do końca MMO, tylko drużynowe ganianie się czołgami po mapie W każdym razie exp i kasa są naliczane za zadane uszkodzenia, sam kill daje bardzo niewiele, jeśli w ogóle. Ale to PvP, a nie PvE.

skoro już takie OT o WOT się zrobił to jakie nicki macie?
    costi[PPC], ale szybko mnie w grze nie zobaczysz, raz, że Diablo a dwa, że mi się po prostu przejadła

Różnica tierów, jak strzelasz do niższych od siebie to expa jest mniej (kasy tyle samo), jak do wyższych - więcej. Tak mówi teoria, a w praktyce mam wrażenie, że twórcy powoli przestają nad tym panować...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Wybacz, ale gram w przeróżne MMO RPG i *pierwszy raz* słyszę o systemie, który daje EXP za punkty życia. W większości gier EXP naliczany w oparciu o różnicę między poziomem bohatera i potworka. Do tego dochodzą modyfikatory dla drużyny i jeszcze parę "drobiazgów". Właśnie między innymi dzięki temu gra w drużynach ma w ogóle sens, że można szybciej zdobywać doświadczenie. Inaczej każdy grałby solo - jaki wówczas sens gry MMO? W większości gier RPG poziom nie oznacza tej samej ilości punktów życia. Przykładowo bardzo wrednymi i trudnymi do pokonania jednostkami mogą być magowie, którzy choć mają mało życia, to dysponują potężnym atakiem, czy jakimiś barierami magicznymi itd. System dający EXP za HP wyobrażam sobie jedynie w najprostszych grach. Ale chętnie poznam jakieś tytuły, gdyż interesuje mnie mechanika i reguły.
    Nie chodzi o bezpośrednie przełożenie zdjętego mobowi HP na EXP, tylko o ogólną zależność. Jeśli mob ma x HP a po dołączeniu do party z modyfikatorem HP *1,5 wiązało się to ze zwiększeniem otrzymywanego za zabicie moba EXP o circa 1,5.
    Jestem niemal 98% pewny, że tak to właśnie działało parę (chyba, że paręnaście, ale raczej parę) lat temu kiedy grałem w MMO, na dodatek jestem na 99% pewny, że właśnie tak to działało w Metinie kiedy w niego 'grałem'.

Różnica tierów, jak strzelasz do niższych od siebie to expa jest mniej (kasy tyle samo), jak do wyższych - więcej. Tak mówi teoria, a w praktyce mam wrażenie, że twórcy powoli przestają nad tym panować...
    Właśnie też nie do końca mi to pasuje...
    W każdym razie nick taharii, ale też raz w tygodniu zwykle po 5-6 bitew.

Domyślnie

Dom aukcyjny dziala juz jakos.... ale nie moge kupic ksiegi tajemnic. Wogole nic mi nie pokazuje w wyszukiwarce. A Wam??

Strona 25 z 73 PierwszyPierwszy ... 15232425262735 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów