Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    swiatlo
    Gość

Domyślnie Wymarły zagajnik

Z ostatniego weekendu.
    Do oryginalnego obrazka dodałem małą ilość efektu pastelowego o przezroczystości 30%.
    Niszcząca krytyka mile widziana..

Domyślnie

Obcial bym prawa strone az do samego konara i zrobil wyzej tak by bylo widac drzewa a nie ta nieciekawa trawe i wtedy bylo by ciekawiej moim zdaniem
    W sumie to masz co pofocic bo u mnie ciagle zimno i haldy sniegu

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sprocket Zobacz posta
    Obcial bym prawa strone az do samego konara i zrobil wyzej tak by bylo widac drzewa a nie ta nieciekawa trawe i wtedy bylo by ciekawiej moim zdaniem
    W sumie to masz co pofocic bo u mnie ciagle zimno i haldy sniegu

Nawet eksperymentowałem z konarem tuż przy brzegu, ale wtedy jest zupełnie inny efekt bo główne drzewo traci na wartości. A te trawy są według mnie OK, bo wydaje mi się że dodają do zamierzonego nastroju ponurości i beznadziejności. Ale może się mylę...

Domyślnie

A ja bym ciachnął prawą stronę, ale tak do pnia i zostawił go z małym zapasem tła po prawej. Pierwsze wrażenie, po otworzeniu się zdjęcia sprowadziło się do tego, że jest za czerwono, ale teraz już, po wpatrzeniu się w zdjęcie widzę więcej kolorów.

Ponurości tutaj widzę mniej, natomiast więcej beznadziejności i przede wszystkim nieuchronność przemijania.
    The pięćdziesiąt
    Chciałbym mieć kilka szkieł ostrych niczym kieł.

Domyślnie

Witam
    ja bym przyciął z prawej i z dołu - ale to jest moje zdanie - a zdjęcie Twoje
    w Oregonie pewnie nie mają starych, zaniedbanych, poniemieckich sadów, w mojej okolicy trochę ich jest i wyglądają podobnie.
    -samo zdjęcie, chyba tak trochę bez pomysłu.
    Pozdrawiam Artur

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rurek Zobacz posta
    -samo zdjęcie, chyba tak trochę bez pomysłu.
    To znaczy powiem że nawet był pomysł na finalną postać, ale zabrakło pomysłu jak to wykonać. Te trawy na dole i chaos gałęzi na górze popsuły mi kompozycję. Chciałem pokazać taką surowość, coś jakby ze złego snu, ale jakoś chyba się nie udało.
    Ale trzeba szukać dalej. Jest przeciez napisane: szukaj a wreszcie gdzieś i kiedyś znajdziesz...

Domyślnie

albo nie mam gustu, albo czekałem na coś więcej - ale nie podoba mi się
    chciałbym to miejsce bez niebieskiego nieba

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jchyra Zobacz posta
    albo nie mam gustu, albo czekałem na coś więcej - ale nie podoba mi się
    chciałbym to miejsce bez niebieskiego nieba
    Nie jesteś sam, mi też się teraz to nie podoba. Szkoda żeś to zdjęcie wykopał z czeluści archiwum...

Uprawnienia umieszczania postów